6 Eylül 2009 Pazar

Bana, dayanıştığın dezenformist arkadaşını söyle, sana nasıl bir dezenformist olduğunu söyleyeyim!

Dezenformasyon bataklığının gülü, "Türk Goebbels" Mustafa Demirkanlı'nın dezenformist arkadaşı Yaşam Kaya, yönettiği www.tiyatronline.com sitesini, yalan istasyonu www.tiyatrodergisi.com.tr sitesinin kuyruğundan asla ayırmıyor. Yalan makinesi, küfürbaz, LİNÇ KAMPANYASI ana sponsoru Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın yepyeni entrikalarını izlemeye başlamadan önce; Erbil Göktaş'ın kaleme aldığı, Türkiye tiyatro tarihini değiştirecek güce sahip olan yazısını mutlaka, ama mutlaka okuyunuz: "Mustafa Demirkanlı'ya Belgeli Yanıtlar". (HB)


***


Tiyatro… Tiyatro… Dergisi'nden Kamuoyuna Açıklama...

Yeni Tiyatro Dergisi Yayın Yönetmeni Erbil Göktaş, yayınlamış olduğu şiir kitabının tanıtımının yapıldığı haber262.com sitesinin yorum bölümünde birileriyle girdiği polemiklerin veya didişmelerin içinde, durup dururken ve konuyla ilgisi olmamasına rağmen şahsıma yönelik şu iftiraları atmıştır.

1. “…Mustafa Demirkanlı 2004 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın İbrahim Karaosmanoğlu'na hakaretten dolayı para cezasına çarptırılmıştı.” (Dava sonuçlanmamış, temyiz aşamasındadır.)

2. “Ondan önce Kültür Bakanı Sayın İstemihan Talay'ın da açtığı "hakaret" davalarından "ceza" almış olan Demirkanlı'yı…” (Bakan İstemihan Talay şahsıma yönelik herhangi bir dava açmadığı için, ceza almam da söz konusu değil. Kaldı ki hakkımda açılan davaları ve sonuçlarını Tiyatro… Tiyatro… Dergi’sinde her zaman yayımlamaktayız, bunlar basın davalarıdır, hakkımda açılmış başkaca davalar ve mahkumiyetler vardır ve hepsi siyasilere ve onlarla işbirliği içinde olan kişilere yönelik tiyatroyu savunmamdan kaynaklı yazılardır ve basın davalarıdır. Yaklaşık 25 yıl (1984’den beri) basının içinde olan bir gazeteci için dava açılmaması haberdir. Ancak, Erbil Göktaş’ın bunları zan altında bırakacak bir biçimde Coşkun Büktel ve Hilmi Bulunmaz’la birlikte organize etmesinin anlamını ve yararını anlamak mümkün değil, bu ve benzer suçlamalarını Bulunmaz’ın sitesinde “YAKINDA”, “AZ SONRA”, BıRAZDAN” PEK YAKINDA” gibi spotlarla arka arkaya yaklaşık 4 saat süreyle duyurduktan sonra yayınlaması ise ne basın ahlakına ne de iyi niyete sığmaktadır, kendilerini “küfürsüz yayıncılığa” davet etmemizi hazmedemeyen kişilerin husumetine hizmet etmektir ki Erbil Göktaş bunu bile isteye ve işbirliği içinde yapmaktadır.

Her iki şahsa; Bulunmaz ve Büktel’e, “Küfürsüz yayıncılık” imza kampanyasından sonra herhangi bir yanıt verilmediği gibi, tarafımdan bundan böyle bu iki şahısla kol kola hareket ettiği ve onlar kadar yıkıcı davranan Erbil Göktaş’a da yanıt verilmeyecektir.

Tiyatro yayıncılığının etiğini oluşturmak ve korumak için kurulan TİYAB’a (Tiyatro Yayıncıları Birliği) konu intikal ettirilmiş olup, Birliğin vereceği karar doğrultusunda hareket edilecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Mustafa Demirkanlı
Tiyatro… Tiyatro… Dergisi
Yayın Yönetmeni

(Kaynak: tiyatronline.com)