28 Şubat 2009 Cumartesi

Fakirlerin sınıf atlama düşlerini sıcak tutan Oscar, kitlelere yaptığı aşılarla, emperyalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesine yardımcı oluyor

Yıl 1929

1929 Dünya Ekonomik Bunalımı, 1929'da başlayan (etkilerini ancak 1930 yılının sonlarında tam anlamıyla hissettiren) ve 1930'lu yıllar boyunca devam eden ekonomik buhrana verilen isimdir. Buhran, Kuzey Amerika ve Avrupa'yı merkez almasına rağmen, dünyanın geri kalanında da (özellikle de sanayileşmiş ülkelerde) yıkıcı etkiler yaratmıştır. (Bakınız: VİKİPEDİ)

***

Akademi Ödülleri, bilinen adıyla Oscar, dünyada en bilinen film ödüllerinden biridir. Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) tarafından 1929'da Los Angeles'da verilmeye başlandı. Törenler yılda bir kez ve çoğunlukla Şubat ayında yapılır. (Bakınız: VİKİPEDİ)

***

Yıl 2009

Dünya, yeniden ekonomik bunalım kıskacında.

***

‘Milyoner’in çocukları kahraman gibiler


Oscar ödüllü 'Varoş Milyoneri' filminin çocuk yıldızları, ülkelerinde kahramanlar gibi karşılandı

MUMBAİ - ' Varoş Milyoneri' filminin küçük yıldızları, ABD’deki Oscar ödül törenine katıldıktan sonra Hindistan’a döndü. Mumbai havaalanında toplanan yüzlerce kişi çocuklara sevgi gösterisi sundu.

Çocuklara havaalanındaki kalabalık yüzünden onlarca polis eşlik etmek zorunda kaldı.

Hayatla mücadelesine Hindistan’ın Mumbai kentinin kenar mahallesinde başlayan bir çocuğun zorluklar içindeki büyüme sürecini, bir aşk hikayesini de içine katarak, katıldığı bir yarışma programı çerçevesinde ele alan 'Varoş Milyoneri', en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi uyarlama senaryo, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi ses miksajı, en iyi kurgu, en iyi film müziği ve en iyi orijinal şarkı dalında 8 Oscar almıştı. (aa)

(Kaynak: Radikal)

***

Oyun'un notu: Bakınız;
"Emperyalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için gündüz düşleri görmemize neden olan Oscar, Hint yoksulluğunu örtebilecek gölgeye sahip mi?"
"Fakirlerin sınıf atlama düşlerini sıcak tutan Oscar, kitlelere yaptığı aşılarla, emperyalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesine yardımcı oluyor"