3 Mart 2009 Salı

İstanbul Alternatif Tiyatrolar Platformu Yayıncılık İnisiyatifi, sitemiz hakkında yanlış yönseme oluşturan başlık atarak, kafa bulandırmaya çalışıyor!

TİYATROM ve ERTUĞRUL TİMUR’A DÖNÜK TARAFGİR / LEKELEYİCİ YAKLAŞIM YAPICI EMEĞE SAYGISIZLIKTIR


Bir süredir, önce kişisel sitelerden başlayan daha sonra OYUN sitesine taşan tarafgir ve muhatabının tiyatro yayıncılığı alanında verdiği emeği önemsemeyen / lekeleyen bir yayıncılık yapıldığını görüyoruz.

Geçtiğimiz yıl yayın hayatına son veren TİYATROM sitesi ve sahibi /editörü Ertuğrul Timur’un sansür suçlamalarına dönük değerlendirmeleri OYUN sitesinde genelde “yorumsuz” bir şekilde yayınlanır gibi yapılmakta, yanıt verilmemekte ama sonrasında gözlerden kaçırılmakta ve sansür suçlamasının sahipleri övülerek öne çıkarılmaktadır.

Geçmişte TİYATROM’u takip etmiş olanlar, tiyatro alanında internet yayıncılığının en kapsamlı örneğini oluşturduğunu kabul edeceklerdir. Şu anda Ertuğrul Timur’un kendisini böyle bir yayın üzerinden güçlü bir şekilde ifade etme şansı yoktur. Bu durumun kötüye kullanılması, kişiye / okura dönük saygısızlığın ötesinde, tiyatro alanında yapıcı kaygılarla hareket eden emekçi duruşa karşı bir saygısızlıktır.

Bu anlamda, İATP-G’ye dönük ciddi eleştirilerin de sahibi Ertuğrul Timur’un temelsiz ve haksız bir şekilde sansür suçlamasının muhatabı kılınmasını ve tiyatroya yapıcı katkılarının görmezden gelinmesini kabul etmiyor ve bu konuda taraf olduğumuzu açıklama gereği duyuyoruz.

İATP-G Yayıncılık İnisiyatifi – 3 Mart 2009

(Kaynak: istanbul alternatif tiyatrolar platformu - girişim)

***

OYUN'UN NOTU: BAKINIZ;
"'Timur'un yazısını YORUMSUZ sunuyoruz!' başlığı yetersiz kaldığı için, yeni bir başlık: Timur'un yazısını eklenen küçük yorumlarla sunuyoruz!"