21 Ocak 2009 Çarşamba

"Özdemir Nutku skandalı", "Talat Halman skandalı", "Hayati Asılyazıcı skandalı", "Yedi Tepeli Aşk skandalı" gibi skandallara karşın Hint tiyatrosu

Ben, Uzakdoğu tiyatrosunu çok seviyorum. Özellikle Hindistan tiyatrosuna tutkunum. Ne var ki Kültür Bakanlığı çanağı yalamamak, Efes Pilsen tezgahtarlığı yapmamak için, tiyatronun dışından para kazanmak zorunda olduğumdan, Uzakdoğu'ya sık sık gidemiyorum.

Hindistan tiyatrosuna tutkunluğum nedeniyle, Internet ortamından da olsa, bu tiyatroyla ilgili bilgiler alıyorum. Sağ olsun www.mumbaitheatreguide.com sitesi, tüm etkinliklerini, anında bana da yolluyor. Ben de; "Özdemir Nutku skandalı", "Talat Halman skandalı", "Hayati Asılyazıcı skandalı", "Yedi Tepeli Aşk skandalı", "Nazif Uslu skandalı" gibi Türkiye'ye özgü, Hindistan'a özgü olmayan skandallardan fırsat buldukça, derisi siyah, yüreği beyaz insanların tiyatrosunun ipuçlarını okurlarıma sunuyorum.

Aşırı yoksul bir çocukluk geçirdiğim için ilkokuldan sonra okuyamamıştım. Bu nedenle, bildiğim yabancı diller de hep kırık dökük; ancak günlük gereksinimleri karşılayacak denli olduğundan, çeviri yapabilecek sabrı gösteremiyorum. Ne var ki bu derisi siyah, yüreği beyaz insanların tiyatrosunun da bilinmesini istediğimden, sizlere, hiç olmazsa bana gelen mektuptan İngilizce olarak tadımlık sunuyorum. (HB)


TRAN CRORE CHOVIS KALAK EK SAWAL

Yöneten: Rasik Dave
Oynayanlar: Ketiki Dave, Rasik Dave, Dilip Darbar, Bijal Mehta, Baby Krutika, Shivani, Pratik Dave ve Homi Wadia

Dr. Devang Dholakia (Rasik Dave), his wife Gitika (Ketki Dave) & their seven year old daughter Sonakshi (Krutika Sheth) are a happy family in Mumbai. Dr. Devang is a heart surgeon & a successful doctor who is offered a prestigious award for his contribution to the medical world. He promises his daughter to take her for a family vacation once he returns. However fate has something else planned for him and his family. Destiny delivers a cruel blow when Sonakshi disappeares and Gitika is startled by creepy calls. The caller gives only one day to the couple to comply with his demands. The story races ahead to reveal its ultimate mystery.

(Bakınız: mumbaitheatreguide.com)