21 Ocak 2009 Çarşamba

Kazmacıbaşı, Nâzım'ın "İNEK"ini asimile etti!

Hilmi Bulunmaz
22 Ocak 2009


"İnek skandalı", giderek derinleşip genişliyor. AKP'li Kadir Topbaş tarafından Kazmacıbaşı olarak Şehir Tiyatroları'na atanan Orhan Alkaya, bu kurumu hızla, hem de şimşek hızıyla uçuruma sürüklüyor.

"Yedi Tepeli Aşk skandalı"na da neden olan Kazmacıbaşı, daha bu skandalın dumanı dağılmadan, "İnek skandalı"na imza atarak, Skandallar Kralı sıfatını pekiştiriyor. Tasarım harikası(!) bir afişle "İNEK NAZIM HİKMET" diyebilme becerisi gösteren Kazmacıbaşı, şimdi de Nazım Hikmet'in istencini kırmak isteyen bir afişle işin içinden sıyrılmak istiyor.

Yukarıda yayınladığımız afişte alacalı bulacalı bir inek var.

Nazım Hikmet, İnek oyununda, ısrarla "sarı bir inek"ten bahseder. Yani oyuna konu olan inek, sarı renklidir. Hatta oyunun ilk perdesinde, oyun kişilerinden Kız'ın ağzıyla şöyle seslenir izleyiciye Nazım Hikmet:

.........."- ...İnsanın da hayvanın da alacalı bulacalısını sevmem!"

Nazım Hikmet, Kazmacıbaşı'nın kullandığı afiş silahıyla, önce "İNEK NAZIM HİKMET" oluyor; ardından da, Nazım Hikmet'in söylediğinin karşıtı yapılarak, Nazım Hikmet "sarı bir inek" diye ısrarla ve defalarca belirtmesine ve "...İnsanın da hayvanın da alacalı bulacalısını sevmem!" demesine karşın, inadına, Nazım'a ihanet etmek için, hangi kuruma ait olduğu belirtilmeyen ve içerisinde sarı rengin zerresi bile bulunmayan bir afiş silahıyla, Nazım'ın sözleri kirletilmek isteniyor.

Biz, İnek oyununu ilk kez profesyonel anlamda oynayan bir tiyatro olarak, bu durumu esefle, şiddetle, nefretle kınıyoruz!

Bir kez daha yineliyoruz:

KAZMACIBAŞI DERHAL İSTİFA ETMELİ!!

***

Yukarıdaki İnek afişini yayınlayan bazı siteler:
1- ntvmsnbc.com
2- haber34.com
3- ortakantin.com
4- habercem.com
5- attabot.com
6- gazetevatan.com