27 Ocak 2009 Salı

Kurtlar Vadisi'nin Kılıç'ı Olgaç'ın, elleri bağlı bir Rum esiri öldürdüğünü iddia etmesinden sonra, bu iddiayı ciddiye alan "Rumlar AİHM'ne gidiyor"!

Rumlar Atilla Olgaç yüzünden AİHM'e gidiyor


Ali RUHLUEL / LEFKOŞA, (DHA)


Rum Hükümet Sözcüsü Stefanos Stefanou, bugün yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin, Atilla Olgaç'ın “on Kıbrıslı Rum'u öldürdüm" açıklamalarını Avrupa Konseyi'nin Bakanlar Komitesi'nde gündeme getirmeye ve ayrıca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuruda bulunmaya karar vermiş olduğunu açıkladı.

Olgaç'ın açıklamalarını, Rum yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas ve Rum Başsavcısı Petros Clerides arasında yapılan görüşmede ele alındı. Rum Sözcü, "Görüşme sırasında, konunun, Türkiye aleyhine Kıbrıs'ın devletlerarası 4. başvurusu çerçevesinde Avrupa Konseyi'nin Bakanlar Komitesi'ne götürülmesine ve aynı zamanda AİHM'e başvurulmasına karar verildi" dedi.

Stefanou, ayrıca bu açıklamanın Rum Hükümeti'nin Temsilciler Meclisi ile işbirliği içinde, hem Avrupa Parlamentosu hem de Kıbrıslı parlamenterlerin ilgili olduğu diğer uluslararası alanlarda kullanılması konusunun görüşüleceğini ifade etti. Bir soru üzerine Rum Sözcü, "Bu eylemlerin temel hedefi, bu konuyu iki lider kayıp kişilerin akıbetinin belirlenmesine yardımcı olarak kullanılmasıdır" dedi. Stefanou, "AİHM'in Türkiye'nin kayıp kişilerin akıbetinin belirlenmesiyle ilgili olarak ne yapması gerektiği hakkında kararları vardır" diyerek konuşmasını tamamladı.

(Kaynak: Milliyet)

***

Bakınız (Oyun):
"Atilla Olgaç, komutanı emrettiği için elleri bağlı bir esiri öldürmüş; şimdi de yönetmeni emrettiği için 'Kurtlar Vadisi'nde faşizmi estetize ediyor!"
"Dilleri bağlı halkı uyutan 'Kurtlar Vadisi' aktörü Atilla Olgaç'ın, elleri bağlı esiri öldürdüğünü itiraf etmesi, tüm dünyada infial yaratmaya başladı"
"Faşizmi estetize eden Kurtlar Vadisi'nin çakallarından Atilla Olgaç, ruhsal çöküntü yaşayan Türkiye tiyatrosunun küf kokan bataklığına tercüman oluyor"
"Atilla Olgaç, elleri bağlı esiri öldürdüğünü itiraf ederken mi samimiydi, itirafından çark etmeye çalışırken mi samimi? Yoksa Olgaç, patates mi soydu?"
"Faşizmi estetize eden Kurtlar Vadisi mi oyuncuları faşistleştiriyor, yoksa faşist ruhlu oyuncular mı Kurtlar Vadisi'nde kendilerini ifade edebiliyor?!"
"Doğallaştırılmış sömürü düzeninin sürmesi için, yapay konulara ihtiyaç duyulan sürecin dayatmasıyla medyayı meşgul eden Atilla Olgaç görevini yapıyor!"
"Kurtlar Vadisi'nin Kılıç'ı Atilla Olgaç'ın, elleri bağlı bir Rum esiri öldürdüğünü iddia etmesinden sonra şimdi de 'Çankaya'nın tek Kıbrıs'ı' gündemde"
"Kurtlar Vadisi'nin Kılıç'ı Olgaç'ın, elleri bağlı bir Rum esiri öldürdüğünü iddia etmesinden sonra, şimdi de Köşk'ün sitesindeki Kıbrıs tartışılıyor!"
"Kurtlar Vadisi'nin Kılıç'ı Olgaç'ın, elleri bağlı bir Rum esiri öldürdüğünü iddia etmesinden sonra, Kurtlar Vadisi'nin Şahin Ağa'sından serzeniş!"
"Kurtlar Vadisi'nin Kılıç'ı Olgaç'ın, elleri bağlı bir Rum esiri öldürdüğünü iddia etmesinden sonra, bu iddiayı ciddiye alan 'Rumlar AİHM'ne gidiyor'!"