27 Ocak 2009 Salı

Kurtlar Vadisi'nin Kılıç'ı Olgaç'ın, elleri bağlı bir Rum esiri öldürdüğünü iddia etmesinden sonra, şimdi de Köşk'ün sitesindeki Kıbrıs tartışılıyor!

Köşk'ten tartışmalı haritaya tuhaf savunma
Çankaya Köşkü'nün resmi internet sitesinde yer alan tartışmalı Kıbrıs haritasıyla ilgili ilginç bir açıklama geldi


Köşk'ten Kıbrıs haritası açıklaması


Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, resmi internet sitesinin yenilenmesi çalışmaları kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün faaliyetlerini daha görsel bir tarzda sunabilmek için "Google Maps" altyapısının kullanıldığını belirtildi.

Açıklamada, bu haritanın sitede kullanılmasının haritaya herhangi bir resmiyet kazandırmadığı, bazı basın ve yayın organlarında yer alan eleştirilerin aksine, "Cumhurbaşkanlığı forsu" tıklandığında, ziyaret edilen devletin KKTC olduğunun özellikle ifade edildiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan basın açıklamasında, Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinin yenilenmesi çalışmaları kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün faaliyetlerini,daha görsel, kolay ulaşılabilir ve modern bir tarzda sunabilmek için "Google Maps" altyapısı kullanılarak "Cumhurbaşkanımız Nerede" uygulamasının hazırlandığı hatırlatıldı.

Uygulamanın bir haftadır internet sitesinde yer aldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın nerelere gittiği bilgisi, 'Google Maps' haritalarından elde edilen koordinat bilgilerinden faydalanılarak gösterilmektedir.

Google haritaları, dünya genelinde muhtelif firmalardan uydu fotoğrafı ve sayısallaştırma hizmeti alınarak hazırlanmakta ve sitemizde yer alan haritaların altında, verilerin hangi kaynaktan alındığı açıkça belirtilmektedir. Haritalar üzerinde kullanıcılar tarafından değişiklik yapma imkanı bulunmamaktadır. Söz konusu Google haritalarından internet sitemizde yararlanılmış olması bu haritalara herhangi bir resmiyet kazandırmayacağı gibi, bazı basın ve yayın organlarındaki eleştirilerin aksine, Cumhurbaşkanlığı forsu tıklandığında gösterilen içerik bilgisinde, ziyaret edilen devletin KKTC olduğu özellikle ifade edilmektedir."

(Kaynak: Milliyet)

***

Bakınız (Oyun):
"Atilla Olgaç, komutanı emrettiği için elleri bağlı bir esiri öldürmüş; şimdi de yönetmeni emrettiği için 'Kurtlar Vadisi'nde faşizmi estetize ediyor!"
"Dilleri bağlı halkı uyutan 'Kurtlar Vadisi' aktörü Atilla Olgaç'ın, elleri bağlı esiri öldürdüğünü itiraf etmesi, tüm dünyada infial yaratmaya başladı"
"Faşizmi estetize eden Kurtlar Vadisi'nin çakallarından Atilla Olgaç, ruhsal çöküntü yaşayan Türkiye tiyatrosunun küf kokan bataklığına tercüman oluyor"
"Atilla Olgaç, elleri bağlı esiri öldürdüğünü itiraf ederken mi samimiydi, itirafından çark etmeye çalışırken mi samimi? Yoksa Olgaç, patates mi soydu?"
"Faşizmi estetize eden Kurtlar Vadisi mi oyuncuları faşistleştiriyor, yoksa faşist ruhlu oyuncular mı Kurtlar Vadisi'nde kendilerini ifade edebiliyor?!"
"Doğallaştırılmış sömürü düzeninin sürmesi için, yapay konulara ihtiyaç duyulan sürecin dayatmasıyla medyayı meşgul eden Atilla Olgaç görevini yapıyor!"
"Kurtlar Vadisi'nin Kılıç'ı Atilla Olgaç'ın, elleri bağlı bir Rum esiri öldürdüğünü iddia etmesinden sonra şimdi de 'Çankaya'nın tek Kıbrıs'ı' gündemde"
"Kurtlar Vadisi'nin Kılıç'ı Olgaç'ın, elleri bağlı bir Rum esiri öldürdüğünü iddia etmesinden sonra, şimdi de Köşk'ün sitesindeki Kıbrıs tartışılıyor!"