27 Ocak 2009 Salı

Kurtlar Vadisi'nin Kılıç'ı Olgaç'ın, elleri bağlı bir Rum esiri öldürdüğünü iddia etmesinden sonra, Kurtlar Vadisi'nin Şahin Ağa'sından serzeniş!

Aşağıya aktardığımız yazıyı anlamak zor; neredeyse olanaksız. Ancak, Kurtlar Vadisi Kılıç'ı Atilla Olgaç'ın kuyuya attığı taşın ağırlığını hafifletmeye çalışan bir yazı olduğu için yayınlama kararı aldık.

Yanlış kullanılan sözcüklerin yanına, parantez içerisinde (kırmızı) sözcüklerle doğrusunu yazdık. (HB)


Atilla Olgaç'a rol arkadaşından tepki


Aziz Gül


Kıbrıs savaşında 10 Rum öldürdüm diye açıklama yapan tiyatro sanatçısı Atilla Olgaç, Kurtlar Vadisi dizisindeki rol arkadaşı Turgay Tanülkü'den tepki aldı.

Katıldığı bir televizyon programında Kıbrıs savaşında 10 Rum öldürdüm diye açıklama yapan Devlet Tiyatro sanatçısı Atilla Olgaç” yine bir devlet tiyatro sanatçısı olan aynı zamanda Kurtlar Vadisi dizisin de ki (dizisindeki) rol arkadaşı olan Turgay Tanülkü tepki gösterdi.

Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Danışmanı Turgay Tanülkü ,Sanatçıların bir barış elçisi olması gerektiğini vurgulayarak; “ Bir sanatçı olarak ben, barış gücüyle ilgili eleştirilerim, barış gücü dünyada silahlı güçler olmamalı. Barış gücü hukuk adamlarından, iş adamlarından, sanatçılardan ve öğretmenlerden oluşmalı. Tampon bölge, yani yeşil hat dediğimizde bu işte bu insanların olması ve kültürel alışverişlerin yapılarak, barışı oluşturmaları gerekir. çünkü, dünyadaki, tiyatrolar, romanlar ve senaryolar, ülkelere göre yazılmamıştır.

Ülkelerdeki insanlar için yazılmıştır. Dolayısıyla, bazı coğrafyalarda her etkin gurup (grup) üyeleri yaşıyorsa, onların bir arada yaşayan, bir çatı altında oluşmasını sağlayan sanat gurupları (grupları). Bu nedenle, kalkıpta (kalkıp da) bir sanatçının, savaşla ilgili yorumlarını yaparken, insan ögesi ile ilgili espiri yapmaması gerekmektedir.

Hangi anlamda kullanılırsa kullanılsın, bir ölüm olgusu, medyatik ortamlarda veya medyaya, mal edilmiş bir hale getirilemez. Biz sanatçıyız, bizim bir sanatçı duruşumuz olmalı ve eğer sanatçılar toplumun aynası ise, senin ağzından çıkacak her sözcük, ayna görevini yapacağı için, sen toplumunu zedeleyemezsin, veya uluslararası platformda kötü duruma düşüremezsin. Eğer bu konuda bir şaka yapıldıysa bile bu çok kötü ağır bir şaka. Bunu bir sanatçı olarak, bu konuşma sadece kalbimde değil, her hangi bir ülkenin, her hangi (herhangi) bir ferdi olarak da, son derece rahatsız edici bir şey olduğu için uygun bulmuyorum.

Ben ceza evlerinde (cezaevlerinde) dahi olsun nereden olursa olsun, bütün mahkum arkadaşlarımı bir çatı altında toplamaya çalışıyorum. Hangi dünya görüşünde olursa olsun, bilindiği gibi Kartal ceza evinde (cezaevinde) de bunun bir örneği yaşanmıştır. Bir ülkücü arkadaş ile, bir devrimci arkadaşı aynı sahnede, aynı oyunda iki kardeş rolünde çıkardığıma göre, demek ki sanat, barışçıl eğitimi yapan, barışçıl görselliği sergileyen, bir unsurdur. Bir sanatçının ağzından da çıkan kelimeler barışçıl olmalı ve barışçıl sözcükler kullanması gerekiyor. Varsayalım o savaştan mı bahsediyorum, evet o savaştan bahsediyorum. Orda iki tane ulus vardı.

Bence bir sanatçı duyarlılığı, o yeşil hattı kaldıralım, o insanlar birbirleri ile, dostluklarını kursunlar derdim. Böyle bir örnekle gelseydi. Hadi o günkü savaştan da bahsetseydi. Savaşın güzel tarafı hiçbir zaman olmamış ve yoktur da. Kazanan veya kaybeden bir kişi vardır o da insanlıktır. Savaşta kazanan yoktur. İnsanlık yok oluyor. Yani insanlığın tohumlamasını yok ediyorsun sen. Hangi ulusta olursa olsun. Bu dünya hepimizin” dedi.

(Kaynak: haber7.com)

***

Bakınız (Oyun):
"Atilla Olgaç, komutanı emrettiği için elleri bağlı bir esiri öldürmüş; şimdi de yönetmeni emrettiği için 'Kurtlar Vadisi'nde faşizmi estetize ediyor!"
"Dilleri bağlı halkı uyutan 'Kurtlar Vadisi' aktörü Atilla Olgaç'ın, elleri bağlı esiri öldürdüğünü itiraf etmesi, tüm dünyada infial yaratmaya başladı"
"Faşizmi estetize eden Kurtlar Vadisi'nin çakallarından Atilla Olgaç, ruhsal çöküntü yaşayan Türkiye tiyatrosunun küf kokan bataklığına tercüman oluyor"
"Atilla Olgaç, elleri bağlı esiri öldürdüğünü itiraf ederken mi samimiydi, itirafından çark etmeye çalışırken mi samimi? Yoksa Olgaç, patates mi soydu?"
"Faşizmi estetize eden Kurtlar Vadisi mi oyuncuları faşistleştiriyor, yoksa faşist ruhlu oyuncular mı Kurtlar Vadisi'nde kendilerini ifade edebiliyor?!"
"Doğallaştırılmış sömürü düzeninin sürmesi için, yapay konulara ihtiyaç duyulan sürecin dayatmasıyla medyayı meşgul eden Atilla Olgaç görevini yapıyor!"
"Kurtlar Vadisi'nin Kılıç'ı Atilla Olgaç'ın, elleri bağlı bir Rum esiri öldürdüğünü iddia etmesinden sonra şimdi de 'Çankaya'nın tek Kıbrıs'ı' gündemde"
"Kurtlar Vadisi'nin Kılıç'ı Olgaç'ın, elleri bağlı bir Rum esiri öldürdüğünü iddia etmesinden sonra, şimdi de Köşk'ün sitesindeki Kıbrıs tartışılıyor!"
"Kurtlar Vadisi'nin Kılıç'ı Olgaç'ın, elleri bağlı bir Rum esiri öldürdüğünü iddia etmesinden sonra, Kurtlar Vadisi'nin Şahin Ağa'sından serzeniş!"