30 Ağustos 2008 Cumartesi

YORUMSUZ!...

Not: Aşağıdaki haber üç ay önce yayımlanmıştı. (30.8.2008)


Erkan Yücel ödülleri dağıtıldı


İZMİR (20.05.2008)- Türkiye Tiyatrolar Birliği tarafından ilk kez dağıtılan Erkan Yücel Tiyatro Ödülleri, bu yıl ikincisi düzenlenen Bademler Köyü Tiyatro Şenliği esnasında sahiplerine verildi. Ödülün jüri üyeliğini de onlarca yıldır tiyatro ile uğraşan köy halkı yaptı.

18 Mayıs'ta düzenlenen ödül töreninde Onur Ödülünü Prof. Dr. Ayşegül Yüksel adına öğrencisi Gamze Yılmaz, Başarı Ödülü'nü Yener Aksu adına Oğuzhan Müftüoğlu aldı. En iyi oyun ödülüne ise Menemen Belediye Tiyatrosu'nun oynadığı 'Komşu Köyün Delisi' isimli oyun layık görüldü. Ödülü yönetmen Metin Güler aldı. İnternet dalında www.tiyatrooyun.org (www.tiyatroyun.com editörünün notu: Burak Caney adıyla piyasaya sürülen kimliği belirsiz kişinin sitesi.) ve yazılı basın dalında Birgün, Cumhuriyet ve gazetemiz Atılım ödül aldı.

'Ödülümü insanlık onurunu taşıyanlara adıyorum'

Erkan Yücel Emek Ödülü'nün sahibi Manisa Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Turgay Tanülkü (www.tiyatroyun.com editörünün notu: Gerici Samanyolu TV'nin, en gerici dizi filmlerinden "Şubat Soğuğu" oyuncularından.) önceki gün sabah kalp spazmı geçirmesine rağmen ödül törenine katıldı. Tören sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Tanülkü, “İnsanlık onurunu sahneye taşıyanlara adıyorum bu ödülü. İyi ki onlar var, iyi ki sizler varsınız” dedi.

Türkiye Tiyatrolar Birliği Dönem Sözcüsü Orçun Masatçı, 18 Mayıs nedeniyle İbrahim Kaypakkaya'yı anarken, İzmir Yenikapı Tiyatrosu adına ödülü alan Okan Dedeoğlu da ödülü Kaypakkaya'ya ithaf ettiklerini söyledi.

(Kaynak: atılım)

Not: Linkleri biz verdik. (Oyun)

***

Ayrıca bakınız:
Ahmet Ertuğrul Timur yazıyor...
Burak Caney (tiyatrooyun.org) huzurlarınızda!
Burak Caney (tiyatrooyun.org) budur!
Bulunmaz, Burak Caney'e verilen ödülü kınıyor!
Bulunmaz, Sanat Cephesi'nde konuşuyor...
Erkan Yücel
Ödül enflasyonuna Erkan Yücel'i de kattılar!...
Büktel'den; Erkan Yücel Ödülleri(!) üzerine...
Orospu çocukları, Apaçiler*'den korkuyor!...