17 Mayıs 2008 Cumartesi

Ödül enflasyonuna Erkan Yücel'i de kattılar!...

TÜRKİYE TİYATROLAR BİRLİĞİ 2008 ERKAN YÜCEL TİYATRO ÖDÜLLERİ


Birlik olarak tiyatro ödülleri konusundaki çeşitli tartışmalarda ödül vermemeyi planlamıştık. Ödüllerin bugünkü koşullardaki durumu hepimizin malumu olduğu için bu tür bir etkinlik içerisinde yer almamayı planlamıştık. Ama aynı zamanda tiyatroya yeni başlayan gençlere güç vermek, yıllardır tiyatronun emekçiliğini yapan insanlara sahip çıkmak içinde çeşitli yollar arıyorduk.

İşte kafamızdaki soru işaretlerine Bademler köyünde noktayı koyduk.

2. sini düzenlediğimiz Bademler köyünde bademler halkının jüri üyesi olmasına karar verdik. Bademler köyünde festivale katılan btün oyunları seyrden 40 kişi tarafından bu ödüllerin verilmesine karar verdik.

Köyleri tiyatro sahnesi yapma sevdasıyla yanan Erkan Yücel ile Köycek Tiyatro yapan Bademler halkını böylesine anlamlı bir ödülle buluşturduk. Peki ama ülke oynanan diğer oyunlara haksızlık olmayacak mıydı?

Elbette o oyunları oynanmamış ya da burda ödül alan oyunlardan daha başarısız saymamız mümkün değil. bu yüzden şöyle bir ilke koyduk. Bu yıl ödüller festivale katılan tiyatrolar arasından sahiplerini bulacak. Önümüzdeki yıllarda ise şöyle bir plan yaptık. 3. Bademler Tiyatro şenliğine katılan tiyatro toplulukları ve Bademler Köy halkından 5 kişilik bir ekibi oyununa davet edip izlettiren tiyatro toplulukları arasından bir seçme yapılacak. Bademler halkını oyunlarına davet etmek isteyen tiyatro toplulukları önce Bademlere bir temsilci gönderip Bademler Köy halkının misafiri olacak ve oradan diğer oyunarı seyreden köy halkından 5 kişiyi çağırabilecek.

Ödülün amacı Erkan Yücel'in adının ve Bademler köy tiyatrosunun sesinin tüm kamuoyunda bayrak gibi dalgalanmasıdır.

Jürinin köy halkı olmasıyla bir ilki gerçekleştirecek tiyatro ödülleri bu anlamda oldukça önem taşımaktadır.

Türkiye Tiyatrolar Birliği olarak ödülleri şu dallara ayırdık

En iyi oyun
En iyi erkek oyuncu
En iyi yardımcı erkek oyuncu
En iyi kadın oyuncu
En iyi yardımcı kadın oyuncu

Erkan Yücel Onur ödülü
Erkan Yücel Emek ödülü
Erkan Yücel Başarı ödülü
Erkan Yücel yazılı yayıncılık ödülü
Erkan Yücel Görsel yayıncılık ödülü
Erkan Yücel Internet yayıncılığı ödülü

Ödüller 15 Mayıs Perşembe günü açıklanacaktır.
Ödül töreni 18 Mayıs pazar günü Bademler köy tiyatrosunda saat:17.00'de gerçekleştirelecektir. Seçilen en iyi oyun gösterimini bir kez daha ödül töreninden sonra saat:20.00'de sahneleyecektir.

TÜRKİYE TİYATROLAR BİRLİĞİ

(Kaynak: Gölge Tiyatro)