13 Eylül 2007 Perşembe

Ne camiye, ne kiliseye yaranmak gibi bir derdi olmayan Coşkun Büktel; "Taciz Vakası"nda da, hakikat ölçütünü kullanıyor...

Büktel'in, coskunbuktel.com 'da verdiği link, bizi de ilgilendirdiğinden, okurlarımızın dikkatine sunuyoruz:


"Tacizle" suçlanan Mehmet Esatoğlu konuştu; tacizle suçlayan Fadime Yılmaz cevap verdi:


"Tacizlerin Tanığıyım"


BarışaRock festivalinde tiyatrocularla feministler ve festival düzenleyicileri arasındaki (taciz protestosuyla başlayan) tartışmaları/çatışmaları sanırım herkes biliyor. (Bilmeyenler, tüm tarafların görüşlerine yer verilen, nesnel ve kapsamlı bir yayın platformundan her şeyi öğrenmek isterlerse, Hilmi Bulunmaz'ın tiyatroyun.com sitesindeki "BarışaRock'ta Neler Oldu" sayfasında son iki yazının metnini ve ilgili tüm yazıların linklerini bulabilirler.)

2000 yılından bu yana tacizcilikle suçlanan ve bunca yıldır, suçlamalar karşısında sessiz kaldığı söylenebilecek kadar az şey konuşmuş olan Mehmet Esatoğlu, nihayet, bu konuda sessizliğini bozmayı kabul etmiş. Esatoğlu, "konuşmak" için (kendisinden yana tavır koymuş ve BarışaRock'u faşist davranmakla suçlamış olan) Gölge Tiyatro sitesini tercih etmiş. (Oysa nispeten tarafsız bir site, tiyatrom.com, Esatoğlu'na, kamuoyu önünde açıkça röportai daveti yapmıştı.)

Taciz mağduru olduğunu öne süren bayan tiyatroculardan biri, Fadime Yılmaz, Esatoğlu'na derhal cevap vermiş. Bayan Yılmaz da, cevabını taraflı (karşı görüşlere yer vermeyen) bir sitede (iatp-web.org) yayınlamayı tercih etmiş. Ne var ki, bayan Yılmaz, Esatoğlu'ndan farklı olarak, "Talep edilen bütün platformlarda çıkıp konuşacağımı buradan herkese bildiririm." gibi bir cümle kurabiliyor.

Aşağıda, önce Esatoğlu'nun Gölge Tiyatro'da çıkmış roportajına; sonra da, Fadime Yılmaz'ın iatp-web.org'da çıkmış cevap yazısına link veriyoruz:

1. ESATOĞLU İLE SÖYLEŞİ

2. TACİZLERİN TANIĞIYIM