13 Eylül 2007 Perşembe

Cem dedi, Yılmaz kodu!...

İnsanlardan karikatür çıkaranlar, şimdi de karikatürlerden insan çıkarmaya başladılar!... 12 Eylül Faşizmi ile birlikte; insan için nesne yerine, nesne için insan üretilmeye başlandı!... Özneyi nesneye dönüştüren faşizm, bu işi hızlandırmak için sanat çalışmalarına ağırlık verdi. Cem Yılmaz da, bu tasarımın bir sonucu...

Kafasını penis, sakalını vajina biçimine dönüştüren Cem Yılmaz, doğal olarak, küfürden başka bir silaha sahip değil...

Ahmet Altan, Latife Tekin, Kaan Arslanoğlu, Orhan Pamuk... gibi, devrimci değerlere saldıran yazarların yanı sıra, Cem Yılmaz gibi karikatür kişilere de görev düştü. İşleri kolaydı; devrimci değerlere karşı oluşturulan cepheye moral vermek!...

Cem Yılmaz'ın, Milliyet'teki saçmalıklarına link veriyoruz:


Cem Yılmaz'dan veda gibi gösteri

Cesur SERT/İZMİR, (DHA)


ŞOVMEN Cem Yılmaz İzmir'de çıktığı gösteride veda eder gibi bir konuşma yaptı. Yılmaz, “12 yılı geride bıraktım. 3 bin gösteri oldu. Artık yoruldum galiba. Uzun bir süre sahneye çıkmayacağım için İzmir'de son gösterimi yapmam da anlamlı oldu'' dedi.

Beşiktaş Kültür Merkezi'nin Ege Bölgesi'ndeki yaz sezonu etkinliklerinin sonuncusu İzmir Fuar Açık Hava Tiyatrosu'ndaki Cem Yılmaz gösterisiyle sona erdi. İzmir seyircisinin güzel, şık ve modern olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “İstanbul'da böyle medeni seyirci nerede. Burada eğlenceyle ilgili bir sorun yok. Kompleks yok. İstanbul çok karışık bir yer. Gavur İzmir'in Gavur Komedyeni olmak istiyorum. İzmir'de ilk gösterimi yapmıştım. 12 yılı geride bıraktım. 3 bin gösteri oldu. Artık yoruldum galiba. Uzun bir süre sahneye çıkmayacağım için İzmir'de son gösterimi yapmam da anlamlı oldu'' dedi.

Yeni bir film çekme hazırlığında olduğunu belirten Cem Yılmaz, “Askerden döndüm o etkiyle bilim kurgu filmi Gora'yı çektim. Ardından bir hikayemiz vardı. ‘Hokkabaz’ adını verdik. Savaş Ay çıktı ‘Babamın hayat hikayesi’ dedi. Ne yapsam bir sahiplenme, bir kötüleme. Yeni filmimin adını ‘O..... Çocuğu’ koyacağım. Bakalım kim sahiplenecek, kimin babasının, anasının hayatı olacak o zaman merak ediyorum'' dedi.

Kendisinin gösterilerinde sürekli küfürlü ve argo espriler yaptığı için ağır sözlerle eleştirildiğini, çocuklara kötü örnek olduğunun iddia edildiğini de belirten Cem Yılmaz, “Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler benden daha sapık. Çocuğuma ben bunları izletmem de, okutmam da. Ben çocuklara gösteri yapmıyorum ki. İzleyici kitlem son derece elit ve bilgili'' dedi.

tıkla