21 Eylül 2007 Cuma

Timur'un hakkı Timur'a...

"Yaşasın Sansür!" diye başlık atıp, Bulunmaz ve Büktel'e sansür uyguladığında, Timur'un hak ettiği dilde yazan Büktel, (yine) Timur'un hak ettiği dilde yazmasını biliyor...

Hiçbir komplekse sahip olmayan Büktel'in tek bir "kompleks"i var: Gerçeği savunmak... Gerçeğin savunulmasına kim katkıda bulunursa, onun yanında olan Büktel, Timur'un hakkını Timur'a veriyor:


A. Ertuğrul Timur, bu kez "iyi bildiği" bir konuda, oldukça aydınlatıcı bir yazı yazmış

Aydın Doğan'ın bilmenizi istemediği hakikatleri niçin bilemezsiniz?

Türkiye'de bir basın tekeli bulunduğunu, bunun kötü bir şey olduğunu, kabataslak olarak herkes biliyor. Ama bu tekelin nasıl kurulduğunu, hangi acımasız kuralları dayattığını ve toplumun hakikati öğrenme hakkı için ne denli kesin bir tehdit oluşturduğunu, A. Ertuğrul Timur kadar "yakından" bilen ve bildiklerini açıklayabilen, sanırım, pek az kişi vardır.

Bu ülkede, kolay ulaşılan büyük reytingli enformasyon araçları okurlara bazı tür hakikatleri asla vermiyor; okurların o tür hakikatlere ulaşması, hakikati az bilinen adreslerde "keşfetmesi" gerekiyor.

Sitemize ulaşabilen şanslı okurları, ülkemizdeki dağıtım tekeli üstüne Timur'un anlattığı enteresan gerçeklerle buluşturmayı görev sayıyoruz. Timur'un genelde her türlü tiyatro yayıncılığını ele aldığı henüz tamamlanmamış yazısının yalnızca (dağıtım tekeliyle ilgili) ikinci bölümünü önemli bulduğumuz için, yazının tümünü aynı sayfada yayınlamış olan tiyatrom.com'a değil; yazının bölümlerini ayrı ayrı sayfalarda yayınlamış olan, tiyatroyun.com'a link veriyoruz. Gönderdiğimiz sayfanın altında, yazının tiyatrom.com'daki tamamına ulaştıran bir linki de bulacaksınız.

NASIL BİR TİYATRO YAYINCILIĞI/2

tıkla