24 Ekim 2013 Perşembe

Bulunmaz, bugünkü mesaisine yine İstanbul Adalet Sarayı'nda başladı!

Çok garip, hem de olağanüstü garip bir ülkede yaşıyoruz. Puştta "puşt", yalancıya "yalancı" demenin zor, hattâ zaman zaman olanaksız olduğu bir ülkede yaşamak canımı çok, hem de olağanüstü çok sıkıyor. Neden?

Bir kişinin kör yada topal olması nasıl doğalsa, puşt yada yalancı olması da o denli doğaldır. Kör, "kör" olduğunu istese de gizleyemez. Topal, ne kadar düzgün yürümeye yeltenirse yeltensin "topal"dır. İstediğim kadar şapkayla gizleyeyim yada istediğim kadar saç ektireyim ben bir "kel"im. 

Fiziksel durumu algılamak kolaydır. Ancak, puşt "puşt"luğunu, yalancı "yalancı"lığını gayet rahat gizleyebilir. Puştun "puşt"luğunu, yalancının "yalancı"lığını gizlemesi için yoğun bir çaba harcaması, iyi bir eylemdir. Çünkü, devlet, emekçi halk ve tüyü bitmemiş yetim "puşt"a, "yalancı"ya iyi gözle bakmamaktadır yada ben böyle olmasını çok arzu ediyorum!...

İki gün önce ve dün olduğu gibi bugün İstanbul Adalet Sarayı'ndaydım. Yarın, pazartesi günü, bu ayın son günü, belki birçok gün daha adliyede olacağım. Faşizme geçit, kötülüklere karşı tatil yok. Kötüleri unutmam!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz