23 Ekim 2013 Çarşamba

Bulunmaz, 7 dâvâdan yargılattığı Demirkanlı ile hukuk maçına çıkacak!

T.C.
İSTANBUL
2. SULH CEZA MAHKEMESİ YARGIÇLIĞI'NA

DOSYA NO: 2012/663

KONU: 7 dâvâdan birden yargılattığımız Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın mahkûm olmasını, kişisel nedenlerle değil, estetik ve sanatsal nedenlerle istediğimizi anlatma çalışması.

SANIK Mustafa Şükrü Demirkanlı sandığım Burak Caney, 
"BİRİNCİ ENTELEKTÜEL LİNÇ KAMPANYASI" başlattı.
http://tiyatroyun.blogspot.com/2008/03/bir-iftirann-bataklk-anatomisi.html

SANIK Mustafa Şükrü Demirkanlı, kendi adıyla, bana karşı "İKİNCİ ENTELEKTÜEL LİNÇ KAMPANYASI" başlattı.
www.coskunbuktel.com/lincimzacilari.htm

SANIK Mustafa Şükrü Demirkanlı, bana karşı "ÜÇÜNCÜ ENTELEKTÜEL LİNÇ KAMPANYASI" başlattı.
http://tiyatroyun.blogspot.com/search?q=HUKUKSAL+L%C4%B0N%C3%87+KAMPANYASI&max-results=20&by-date=true

SANIK Mustafa Şükrü Demirkanlı, "Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu" için bana karşı ihbar düzenledi...
http://tiyatroyun.blogspot.com/2013/07/aslsz-ihbarc-lincci-demirkanl-bulunmaz.html

SANIK Mustafa Şükrü Demirkanlı, bana karşı neden bu denli "HUSUMET" besliyor? Bunun bir tek nedeni var: Ben, devletin, halkın, tüyü bitmemiş hakkını savunan bir kişi olduğum için, Demirkanlı'nın usûlsüz davranışlarını sürekli olarak deşifre ediyorum. Bunu yaparken, eleştirilerimi dedikodu düzeyinde yada karalama biçiminde değil, somut gerçeklerle birlikte sunuyorum.

SANIK Mustafa Şükrü Demirkanlı, kurucusu olduğu Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ni şantaj aracı olarak bile kullanacak kadar düzeysiz bir yayıncılık yaptığı için, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Eski Genel Müdürü İ. Rahmi Dilligil'i bile yargılanma sürecinde çok zor durumlara sokmuştur. Demirkanlı, kendisine reklâm vermeyen tiyatroculardan, dergisini kullanarak, âdeta intikam almaktadır.

SANIK Mustafa Şükrü Demirkanlı, Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ni o denli şantaj araca hâline getirmiştir ki, aşağıda sunduğumuz Hürriyet Gazetesi haberini okuduğunuzda, bunu çok rahatlıkla görebilirsiniz:

"Dilligil’den dava

DEVLET Tiyatroları Genel Müdürü Rahmi Dilligil, Tiyatro isimli dergide yayımlanan yazılarında kendisine hakaret ettiğini ileri sürdüğü Mustafa Demirkanlı aleyhine iki milyar liralık manevi tazminat davası açtı. Dilligil, Tiyatro dergisini çıkaran Demirkanlı’nın yazılarında kişilik haklarına tecavüz ettigini belirtti.


İstanbul Nöbetçi Sulh Hukuk Mahkemesi’ne avukatı aracılığıyla başvuran Rahmi Dilligil, Mustafa Demirkanlı’nın çıkardığı Tiyatro adlı dergideki yazılarında kendisine hakaret ettiğini ve yargısız infaz yapıtığını ileri sürdü. Dilligil dilekçesinde, dergideki yazılarda hırsızlıkla suçlandığını da iddia etti. Ayrıca Mustafa Demirkanlı’nın yazılarıyla sürmekte olan bir davaya müdahale ettiğini kaydeden Rahmi Dilligil, kişilik haklarına tecavüz olduğunu belirtti."

(Hürriyet Gazetesi, http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2000/10/10/248748.asp)

SANIK Mustafa Şükrü Demirkanlı, dergiciliği, gazeteciliği, yayıncılığı, meslek etiğiyle değil, şantaj mantığıyla yürütüyor. Demirkanlı'nın aşağıda sunduğumuz yazısını okuduğunuzda, hakareti, iftirayı, şantajı, tehdidi sorularla gündeme getirdiği için, suç işlemiyormuş izlenimi oluşturan Demirkanlı, okurlarını inandırıp kandırabilir. Ancak, adliyeyi, hukuku, kanunu asla ve kesinlikle kandıramaz. Bahse konu yazıyı şu:

"Aylar önce dikkat çekmiştim!

Son birkaç gündür İ. Rahmi Dilligil ve Sayın Bakan Atilla Koç yan yana anılmaya başladı. Oysa, bu tehlikeyi sezmiş ve aylar öncesinden başlayarak Sayın Bakan’ı uyarmaya çalışmıştım.


30 Mayıs tarihli Birgün Gazetesi’ndeki köşemde 'Testi Kırılmadan' başlıklı yazımda Sayın Bakan’a şunları aktarmaya çalışmıştım: 'Devlet Tiyatroları Başrejisörü yaş haddinden emekliye ayrıldı ya, ricacılar bakanlık koridorlarına üşüşecektir, yakında sanatçı alım sınavları var, 'aman benim şu yakınım Devlet Tiyatroları sınavını kazansın' ricaları art arda geliyordur Bakan Koç’a. Aman ha, sakın ha Sayın Bakan, hiçbirine yüz vermeyin, her gelen ricacıya; 'Seni severim, çok da yardımcı olmak isterim ama sanatta torpil olmaz, olursa sanat olmaz.' deyin, hatta, gerek Başrejisör'lük ataması için gerekse sanatçı alım sınavlarında birilerinin birilerine ricacı olduğunu duyarsanız, kamuoyu önünde deşifre edin, “Böyle sanatçı olmaz.' deyiverin. Sakın ha, sakın sanat yönetimine karışmayın, sizi karıştırmak isteyenleri de tersleyin gitsin.'


Ardından 4 Temmuz tarihinde yine Birgün Gazetesi'nde, 'Bakan Koç’a Açık Mektup' başlıklı yazımda ise daha somut açıklamalarda bulunuyordum:


'Sorularım şunlar: İ. Rahmi Dilligil ile kaç kez görüştünüz? Sizden Devlet Tiyatroları ile ilgili atama talebinde bulundu mu? Örneğin eski eşini Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürü yapmanızı istedi mi? Başrejisörlük için öneride bulundu mu? İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü için Altan Günbay’ın oğlu Tunç Günbay adına bir taleple geldi mi? İ. Rahmi Dilligil ile yaptığınız konuşmalarınız banda alınmış olabilir mi? İ. Rahmi Dilligil ile bu veya benzeri konularda konuştu iseniz, konuştuğunuz sırada Bakanlığınıza bağlı kuruluş olan Devlet Tiyatroları’nı, Genel Müdür iken dolandırdı iddiasıyla yargılanmasının devam ettiğini biliyor muydunuz? Yine Bakanlığınızın kararı ile aynı suçtan devlet memurluğundan atıldığından bilgi sahibi miydiniz?'


Tüm bunlar kamuya yansıdığına göre Sayın Bakan’a da yansımıştır, artık bilmiyordum, tanımıyordum demesinin pek bir anlamı yok, o zaman İ. Rahmi Dilligil ilişkisi nereden kaynaklanıyor ve neden? Sayın Bakan bu soruların yanıtını kamuoyuna vermek zorundadır. Bu ülke, Japonya olsa idi, ilgili bakan intihar ederdi, bir Batı ülkesi olsak, ilgili Bakan çoktan istifa etmişti bile. Biz Sayın Bakan’dan sadece açıklama bekliyoruz.

Kendi Bakanlığınız tarafından zimmet suçundan dolayı memuriyetten atılan bir şahısla neden görüştünüz, neyi görüştünüz, bu atamalarda ve görevden almalarda İ. Rahmi Dilligil’in payı var mı? Varsa ne ve neden?


29.8.2005

Mustafa Demirkanlı

mdemirkanli@tiyatrodergisi.com.tr"


(Ortak Haber, www.ortakhaber.com/v2//haberler/templates/haber.asp?articleid=1049&zoneid=9&y=29)


SANIK Mustafa Şükrü Demirkanlı, iki yazıyla açıklanacak kadar az, seyrek dezenformasyon yapan bir kişi değil. Onlarca, belki yüzlerce dezenformatif yazısı bulunan Demirkanlı, Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ni hiçbir zaman için 3.000 adet basmamasına karşın, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt'u, İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Hilmi Zafer Şahin'i, Kocaeli Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevik'i etkilemek için şişirme tiraj uydurmaktadır. Benim, halkın, tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergilerle ayakta duran resmî tiyatro kurumlarının aldatılması, devleti, halkı, tüyü bitmemiş yetimi düşünen bir insan olarak beni son derecede rahatsız ettiği için bu rahatsızlığımı sürekli bir biçimde okurlarıma yansıtıyorum. Bunun yanı sıra, hiçbir zaman ayın tam birinde yayınlanmayan, günler, bâzen haftalar, hattâ aylar gecikerek de yayınlanan Tiyatro... Tiyatro... Dergisi, resmî tiyatro kurumlarından alabildiği reklâm (PARA) karşılığını asla vermemektedir. Sürekli geç yayınlanan bu dergi, böylece resmî tiyatro kurumlarının programlarının olağanüstü geç duyurulmasına da neden olmakta, izleyici gelmeyen yada az gelen resmî tiyatro kurumları, bilet satamadığı için hep zarar etmektedir. Ben, devleti, halkı, tüyü bitmemiş yetimi düşünen bir insan olarak, bu duruma üzülmekle yetinmeyerek, bu aldatılmışlık hâlini gündemde tutmaktayım. Tutmak zorundayım!...

SANIK Mustafa Şükrü Demirkanlı, benim bir tiyatro sahibi, bir tiyatro dergisi sahibi, bir yayınevi sahibi, bir şirket sahibi olduğumu bildiği için, yani toplum tarafından bilinip tanınan ve böylece toplumu etkileme gücü bulunan biri oluduğum ortada dururken, bu durumdan "ZARAR" görmektedir. Zararını kapatmak için, bana "HAKARET" edip, "İFTİRA" atan Demirkanlı, saldırılarını bu düzeyde bırakmayıp, "TEHDİT" suçu işleme eğilimi bile gösterdiği için yargılanmaktadır.

SANIK Mustafa Şükrü Demirkanlı, şu dâvâlardan yargılanıyor:

2. Sulh Ceza Mahkemesi - 2012/663 HAKARET
12. Sulh Ceza Mahkemesi - 2013/664 HAKARET
22. Sulh Ceza Mahkemesi - 2013/551 HAKARET
27. Sulh Ceza Mahkemesi - 2012/943 HAKARET
40. Asliye Ceza Mahkemesi - 2013/399 HAKARET, İFTİRA, TEHDİT
6. Asliye Hukuk Mahkemesi - 2012/481 MANEVÎ TAZMİNAT
23. Asliye Hukuk Mahkemesi - 2013/205 MANEVİ TAZMİNAT

SANIK Mustafa Şükrü Demirkanlı, Devlet Tiyatroları Eski Genel Müdürü Lemi Bilgin döneminde, haksız biçimde reklâm (PARA) ile desteklenmiştir. Mevzuat elverirse, Demirkanlı'nın aldığı reklâm (PARA) miktarı sorgulanmalı ve bu nedenle Lemi Bilgin'in ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt'un ifadelerine başvurulmalıdır.

SANIK Mustafa Şükrü Demirkanlı, sadece bana karşı değil, birçok kişiye karşı kötücül davranmayı alışkanlık hâline getirmiştir. Bu nedenle, Coşkun Büktel ve Mehmet Cemalettin Bulunmaz, TANIK sıfatıyla dinlenebilir.

SONUÇ VE İSTEM: Yukarıdaki nedenlerle, SANIK Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın mahkûm edilmesi gerektiği kanısındayım. Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ve talep ederim. 24.10.2013

MÜŞTEKİ

HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ