30 Ağustos 2013 Cuma

TEB'li Yağmur Akmen'in Bulunmaz'a yaptığı haksızlığa tavır alacak mı?

Yağmur Yağmur

"Paylaşmanın onurunu, dil, din, ırk ayrımı yapmadan bir olabilmenin erdemini, sanatın ve tiyatronun gerekliliğini, gerçek 'zenginliğin'; düşüncelerimizde ve haksızlıklara karşı aldığımız ya da almamız gerektiği halde almadığımız tavırlarımızda saklı olduğunu öğrenmemiz gerekli demektir..."


(Kaynak: Yağmur Yağmur, Yeni Tiyatro, Nisan 2013, sayı 48, sayfa 29)


***

TEB Üyesi Yağmur Yağmur'a sağanak hâlinde birkaç soru:

1 - Üyesi olduğun Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (TEB), her ne kadar, "Yönetim Kurulu Kararı" almamış olsa da, bana karşı, "TEB KAŞELİ İFTİRA MÜTALÂASI" hazırlayıp, bunu mahkemeye sunarak, senin de içerisinde bulunduğun kişileri töhmet altında bıraktı. Böylece, senin de içinde bulunduğun TEB'in yargılanma yolu açıldı... İş, sadece benim "DÂVÂCI VE ŞİKÂYETÇİ" olmama ve hemen ardından da hepinize, olağanüstü büyük miktarlarda "MANEVÎ TAZMİNAT DÂVÂLARI" açmaya başlamama kaldı... Bana karşı düzenlenmiş gayrimeşru, illegal, yasadışı "TEB KAŞELİ İFTİRA MÜTALÂA" metnini onayladın mı?

2 - Kıymetli kardeşim Yağmur Yağmur, sen, "TEB KAŞELİ İFTİRA MÜTALÂASI" metnine onay verdin ise, verdiğin onay sözlü bir onay mı, yoksa yazılı bir onay mı? Eğer yazılı onay verdin ise, bu yazılı onay metnini bana e-posta olarak gönderebilir misin? Dâvâya başlayacağım!

3 - Mevzuata, senin anlayacağın, "Dernekler Kanunu"na ve "Dernekler Yönetmeliği"ne aykırı bir biçimde yaptığınız bu iftira eyleminin oldukça ciddî cezaî ve önemli hukukî yaptırımları bulunduğunu biliyor musun?

4 - Senin kapına bir postacı mahkeme tebligatı, bir polis ekonomik ve sosyal konumunu öğrenme tutanağı getirirse, böylece, savcının ve/ya yargıcın karşısına çıkıp ifade vermek, muhakeme edilmek durumunda kalırsan, senin ruhsal yapın bu üzücü uygulamaları kaldırabilecek mi?

5 - Senin SANSÜRCÜ BİRGün'de yazı yazıyor olman nedeniyle sana yönelik olarak yaptığım eleştiriler, Yeni Tiyatro Dergisi'ndeki yanlışına gösterdiğim tepki, "TEB KAŞELİ İFTİRA MÜTALÂASI" metnine yaptığım eleştirinin ve bu nedenle gösterdiğim tepkinin yanında çocuk oyuncağı kadar bile çok küçük değeri olmayacağının ayrımında mısın?

Soruları çoğaltarak, sağanak hâlindeki yağmurdan, tipi hâlindeki kar yağışına dikey geçiş yapmadığım için, sorularımı kısıtlayabilme isteği içerisine girdim. Ancak, muhakeme sürecinde bu kadar cimri olmam. "UYARMADI!" deme ve yavaş yavaş mahkeme sürecine hazırlan!...

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz

***

Ayrıca bakınız:

Yeni Tiyatro'nun 48. sayısını 6 Nisan 2013 Cumartesi elimize alabildik!