6 Mayıs 2013 Pazartesi

Avukat Süleyman Anıl, bana karşı suç uydurma suçu işlemeye çalışıyor!

Bir ceza hukuku metni olmasına karşın, doğru yazımlardan çok yanlış yazımları içeren metnin bu kusuruna dokunma hakkına sahip değiliz!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


A&D

HUKUK BÜROSU

KADIKÖY CUMHURİYET SAVCILIĞI'NA

27.07.2012

Şikayet Edenler: Süleyman Anıl (T.C.K. No: 40210172838)


Vekili: Av. İbrahim Demirci(T.C.K. No: 54421356314)


Şikayet Edilen: Hüseyin Hilmi Bulunmaz

Ali Baba Türbe sok. Onur Han No:13/8-9 Çemberlitaş/İstanbul

Konu: Görevi nedeniyle avukata İnternet yoluyla hakaret suçuna dair şikayet dilekçesidir.


I- Açıklamalar  :


1. Müvekkilim Süleyman Anıl, kendi müvekkilleri Haluk Bilginer, Kemal Aydoğan ve Oyun Atölyesi Görsel Sanatlar Ticaret Ltd. Şt.'ne yönelik "hakaret" ve "İçeriğin Yayından Çıkartılması ve Cevap Hakkına İlişkin Hakim Kararını Yerine Getirmemek" eylemleri nedeniyle Hüseyin Hilmi Bulunmaz (Şüpheli) aleyhine vekil sıfatıyla yasal girişimlerde bulunmuştur.


2. Bu kapsamda, Şikâyetçi hakkında İstanbul 7. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 2011/217 E. nolu (ek.1) ve İstanbul 35. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 2011/3218 E. nolu (ek.2) dosyalarında dava açılmıştır. Açılan davalarda Şikâyetçi sanık hakkında "hükmün açıklanmasının geri bırakılması" kararları verilmiştir.


3. Şüpheli,İstanbul 7. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 2011/217 E. sayılı dosyasında 20.04.2011 tarihinde yapılan yapılan duruşma sonrası yasal süreçlerde vekillik görevi üstlenen müvekkilim aleyhine internet üzerinden, yazılı ve video paylaşım sitelerinden görüntülü "hakaret" ve "iftira" nitelikli iddialara yer vermeye başlamıştır. Şüpheli 21.04.2011 tarihli "youtube" video paylaşım sitesine aktardığı 11.18 dakikalık video (http://www.youtube.com/watch?v=oVfyVfbY7Qs) içeriğinde(ek.3 Görüntüleri içeren CD); "ZAVALLI AVUKAT", "  RESMEN SAHTEKARLIK YAPIYOR", ""SAHTE BELGE DÜZENLEME" " EVRAK SAHTECİLİĞİ YAPMASI, DELİL KARARTMASI" vb. çok sayıda iftira ve hakaret içeren beyanda bulunmuştur. Şüpheli, yargılandığı davalarda vekkillik görevi üstlenen diğer meslektaşlarımıza yönelik olarak da aynı türde birçok videoyu muhtelif sitelere koyarak hakaret ve iftira etmektedir. Şüpheli, hakkında açılan davalar nedeniyle avukatları caydırmak amacıyla hakaret etmekte ve asılsız iddialar ileri sürmektedir.


4- Şüpheli internet videolarında müvekkilimize, avukatlara ve hatta İstanbul Barosu'na yönelik hakaretler dışında, "scrib.d" adlı sitede yer olan "OYUN"adlı dergide; (ek.3 http://www.scribd.com/doc/61552340/OYUN-DERG%C4%BOS%C4%BO-TEMMUZ-SAYISI)


"...Dilerseniz, bütün bu soracağınız kişilerin arkasında durarak, LİNÇ kültürünün gelişmesine katkıda bulunan avukat Burhan Gün'e, avukat Süleyman Anıl'a, avukat Uğur Demirci'ye ve diğer LİNÇ KAMPANYASI avukatlarına, benim nasıl bir adam olduğumu sorabilirsiniz!..."


şeklindeki beyanlarıyla karşı taraf vekillerine açıkça saldırıda bulunmaktadır.


II- Sonuç ve İstem         :


Söz konusu yayınlarla müvekkilimizin şeref ve haysiyetlerinin, kişilik haklarının ihlal edildiği aşikardır.Bu kapsamda, her tür maddi ve manevi tazminata dair talep ve dava haklarımız saklı kalmak kaydıyla;


Müvekkilimize internet yoluyla alenen hakaret eden Hüseyin Hilmi Bulunmaz hakkında Avukatlık Kanunu'nun 57. maddesi uyarınca soruşturmanın yapılarak kamu davası açılmasını ve eylemlerinden dolayı ayrı ayrı cezalandırılmasını talep ederiz.


Saygılarımızla,


Şikayet Eden

Süleyman Anıl
Vekili
Av. İbrahim Demirci
İmza

Ekli belgeler:


İstanbul 7. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 2011/217 E. nolu karar sureti(ek.1)

İstanbul 35. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 2011/3218 E. nolu karar sureti(ek.2)
"youtube" video paylaşım sitesine aktardığı 11.18 dakikalık video içeren CD(ek.3 )
"scrib.d" adlı sitede yer alan "OYUN"adlı dergi kayıtlarını içeren CD (ek.3 )
Vekaletname(Ek.4)

***

Ayrıca bakınız:


Bulunmaz, acemi avukat Süleyman Anıl'ın şikâyetini elinin tersiyle itti!...