10 Ekim 2012 Çarşamba

Bulunmaz, acemi avukat Süleyman Anıl'ın şikâyetini elinin tersiyle itti!...

T.C.
KADIKÖY
CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA

Soruşturma No: 2012 / 30074

KONU: "SORGULAMA TUTANAĞI" metnine katkıda bulunma isteği.

Bugün, Sayın Savcı Müfit Büyükçolpan, şikâyetçi Süleyman Anıl'la ilgili olarak beni sorgulayıp, benim sözlü ifademi "SORGULAMA TUTANAĞI" metnine geçirttirerek, o tutanağın altına imza atmamı sağladı. Ancak, kâh fiziksel ortamın elverişsizliği, kâh sorgulama biçiminin eksikliği, kâh zamansal yetersizliğin tedirginliği nedeniyle, Sayın Savcı Müfit Büyükçolpan'dan "BEN DAHA DETAYLI SAVUNMAMI YAZILI OLARAK HAZIRLAYIP SUNACAĞIM" sözlerimi dile getirip, böyle bir istekte bulununca, Sayın Savcı Müfit Büyükçolpan, bu isteğimi olumlu bularak, "SORGULAMA TUTANAĞI" metnine dahil etti. Bu olanaktan yararlanarak, yazılı savunmamı yapıyorum.

Ben, bugün, Sayın Savcı Müfit Büyükçolpan'a ifade vermeye gideceğim zamana dek, hangi konuyla ve kim tarafından suçlandığımı bilmiyor, sadece ve yalnızca "ŞÜPHELİ" olduğumu biliyordum. Bu nedenle, herhangi bir savunma hazırlamam söz konusu değildi. Oysa, benim hakkımda yapılan suçlama metni bana gönderilmiş olsaydı, bu suçlamanın içeriği ve suçlamanın kim tarafından yapıldığını öğrenme  ve böylelikle daha nesnel, daha somut, daha "yasal" bir savunma metni hazırlama şansım olurdu.

Sayın Savcı Müfit Büyükçolpan'ın önündeki dosya içeriğinde bulunan, ancak, bende bulunmayan suçlamayı, bana yönelten şikâyetçi Süleyman Anıl'a, bilerek, isteyerek, kasten, hiçbir zaman için "HAKARET" ettiğim kanısında değilim. Ayrıca, Sayın Savcı Müfit Büyükçolpan'a sözlü olarak ifade ettiğim gibi:

"SÜLEYMAN ANIL'LA İLGİLİ OLAN VİDEOYU, YAKLAŞIK OLARAK BİR BUÇUK YIL ÖNCE YAYINLADIM."

Burada şunu ifade etmeyi eklemekte yarar var:

(BEN, HER NE KADAR, HERHANGİ BİR HAKARET SUÇU İŞLEMEDİĞİM KANISINDA BULUNMAKLA BİRLİKTE) HAKARET SUÇU NEDENİYLE ŞİKÂYETTE BULUNMANIN ZAMAN AŞIMI SADECE VE YALNIZCA EN FAZLA ALTI AYDIR. YİNELEMEKTE YARAR VAR: BEN, SÜLEYMAN ANIL'LA İLGİLİ OLARAK, BİR YILI AŞKIN ZAMAN ÖNCE HİÇBİR HAKARET İÇERMEYEN BİR VİDEO YAYINLADIM VE BU VİDEOYU YAYINLARKEN, HERHANGİ BİR HAKARET KASTINDA ASLA VE KESİNLİKLE BULUNMADIM. BİLEREK, İSTEYEREK, HERHANGİ BİR HAKARET SUÇU İŞLEME GİBİ BİR NİYET TAŞIMADIM, TAŞIMIYORUM. 10/10/2012

HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ