3 Mart 2013 Pazar

Sosyalist OYUN Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Bulunmaz Tiyatro - İstanbul Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, hiçbir avukata zerre kadar olsun asla güvenmediği için, Şüpheli Sanık Davalı Mustafa Şükrü Demirkanlı'ya karşı çıktığı görüşlerini, İstanbul 2. Sulh Ceza Mahkemesi Yargıcı'na sunup, dosyaya koyarken de, yine avukatsızlığın özgürlüğüyle coşuyor!...

T.C.
İSTANBUL
2. SULH CEZA MAHKEMESİ YARGIÇLIĞI'NA

DOSYA NO: 2012/663 ESAS
KONU: YARDIMCI DİLEKÇE

AÇIKLAMALAR:

1 - Kendisinden, bana karşı işlemiş bulunduğu "HAKARET SUÇU" (TCK 125) nedeniyle "DAVACI VE ŞİKÂYETÇİ" olduğum ve bu nedenle hakkında "KAMU DAVASI" açılarak "SANIK" sıfatı kazanan MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahıs, Şubat 1991 tarihinden bu yana yayınladığı Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin toplumsal gücünü kullanarak, tiyatrocular hakkında haksız yayınlar yapıyor. Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin sitesi www.tiyatrodergisi.com.tr sayesinde, bu sitenin toplumsal gücüyle, tiyatroculara karşı "HAK VE HUKUK" kavramlarına karşıt bir ruh hâliyle yayın yapan "SANIK" MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahsın yazmış olduğu olumsuz yazılardan şimdilik sadece ve yalnızca birkaç link vermekle yetiniyorum:

Yukarıda sadece ve yalnızca 10 tane link vermekle yetindim. Oysa, "SANIK" MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahsın yada kendisine yakın kişilerin yazıp, tiyatro sanatçılarını "HAKSIZ VE HUKUKSUZ" bir biçimde sürekli olarak ele aldığı yüzlerce yazı yada yorum daha var. Bu arada, "SANIK" MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahsın, önce yayınlayıp, tahribatını yerine getirdikten sonra, silip yok ettiği, yüzlerce yazısı daha söz konusu.

2 - "SANIK" MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahıs, tiyatro sanatını kişisel çıkar elde etmek için değil, tiyatro sanatı öyle gerektirdiği için, estetik ve etik bir dille savunan kim varsa, onlara karşı, âdeta bir husumet içerisinde bulunuyor. Benimle birlikte, COŞKUN BÜKTEL ve FERİDUN ÇETİNKAYA'ya, sadece www.tiyatrodergisi.com.tr sitesinde değil, kendisine ait www.facebook.com sayfasında da sürekli olarak "HAKSIZ VE HUKUKSUZ" bir dille "HAKARET, İFTİRA, KÜFÜR" eden "SANIK" MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahsın, bu "HAKSIZ VE HUKUKSUZ" yayın yapma eylemleriyle ilgili "TANIK" dinlenmek istenirse, adını anmış olduğum COŞKUN BÜKTEL ve FERİDUN ÇETİNKAYA, bu konuda "TANIK" olarak ifade verebilirler. Bunun yanı sıra, "SANIK" MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI, linkini verdiğim aşağıdaki belgelerde görülebileceği gibi, TÜRKİYE CUMHURİYETİ KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DEVLET TİYATROLARI ESKİ GENEL MÜDÜRÜ SAYIN İSMAİL RAHMİ DİLLİGİL hakkında da, "HAKSIZ VE HUKUKSUZ" yayınlar yapmıştır.

Yukarıda sadece bir fikir verebilmesi için, yalnızca birkaç örnekle yetindim. Sayın Yargıç, sunduğum belge dışında da, herhangi bir belge, bilgi, bulgu, delil, kanıt, tanık ihtiyacı duyup, bu dosyayı genişletmek isterse, tabiî ki, daha çok delil sunma olanağım var.

3 - "SANIK" MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahıs, kişisel çıkarları için değil, toplumsal yararlılık ve tiyatro sanatının gerektirdiği estetik ve etik bilinç geliştirebilme kaygısıyla gecesini gündüzüne katarak çalışan tiyatro sanatçılarına karşı çok düzenli ve sürekli biçimde "HAKARET, İFTİRA, KÜFÜR" etmektedir. Eleştirinin etkileyici, ilerletici, ivmelendirici, sağaltıcı yöntemlerini kullanmak yerine, bilime, estetiğe, etiğe, sanata asla uymayan bir bağlamda yazılar yazan, yazdıran "SANIK" MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI, tiyatro sanatının soylu bir hâle gelip, yücelmesi için değil, soysuzlaşması ve düzey yitirmesi için yayıncılığa devam ediyor hâlâ. Özellikle ÖMER FARUK KURHAN gibi şahıslara dergisinin tüm sayfalarını açıp, örnekse, COŞKUN BÜKTEL'in başyapıtı "THEOPE" oyununu gözden düşürmek için, sanatsal sözler kullanılmış bile olsa, BÜKTEL'in bu yapıt bahane edilerek, "HAKARET, KÜFÜR VE İFTİRA" kavramlarını, COŞKUN BÜKTEL'in aleyhine kullanmaktan hiç çekinmeyen "SANIK" MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI yönetimindeki Tiyatro... Tiyatro... Dergisi, 1100 KİŞİLİK BİR ÖRGÜTLENMEYLE ENTELEKTÜEL LİNÇ KAMPANYASI düzenleyebilmiştir. Bu LİNÇ KAMPANYASI ile ilgili olarak, yüzlerce sayfadan oluşan bir İnternet belgeliği oluşturmuştur. Sayın Yargıç, bu konuda da belge istediğinde, ivedilikle sunabilirim. Ancak, burada, birkaç belgenin linkini sunmayı "HAK VE HUKUK" arayışına katkıda bulunmak için doğru buluyor, değerlendireceğinizi umuyorum:

Yukarıda sunduğum linkler, sadece birkaç belgenin okunmasına ve böylelikle, "SANIK" MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI hakkında bir bilgi edinmemize yarar. Ancak, Sayın Yargıç, bu konuyla ilgili olarak, dosyadaki belgeleri daha da genişletmek isterse, bu konuda da, kendisine katkıda bulunabilirim. Çünkü, "SANIK" MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahsın, onun kalem arkadaşlarının bu durumla ilgili olarak yazdığı ciddi miktarda, yüzlerce, belki binlerce yazı var. Bunları da sunabilirim.

4 - "SANIK" MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahıs, kaleme aldığı "HAKARET, İFTİRA, KÜFÜR" içeren yazıları nedeniyle, zaman zaman "ŞÜPHELİ, SANIK, DAVALI, MAHKKÛM" sıfatları elde etmiş gayet olumsuz bir gazetecidir. "SANIK" MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahsın sadece ve yalnızca birkaç "DAVASI" hakkında bir bilgi sahibi olabilmek için, lütfen, şu linklerin ucundaki bilgileri edininiz:

"SANIK" MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahsın, Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve eşi GÜLHAN AVŞAR DEMİRKANLI adlı şahsın sahipliğini yaptığı Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin kamuoyu oluşturma gücünü kişisel çıkarları için kullanarak, tiyatro sanatıyla ilgili olarak gayet ciddi projeleri bulunan kişi, kuruluş ve kurumlara karşı "HAKARET, İFTİRA, KÜFÜR" olanaklarını sürekli olarak kullanmayı alışkanlık hâline getiren bir ruh hâline sahip ve dergisinin gücüne yaslanmaktadır.

5 - Tiyatro dünyasındaki kanıksanmış piyasa anlayışını, piyasa değerlerini, piyasa mantığını elinde tutmak için büyük bir çaba harcayan "SANIK" MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahıs, mahlas ad, sahte isim kullanan kişilere karşı da, her zaman için son derecede anlayışlı, hoşgörülü ve destekleyici davranmıştır. Aşağıda sadece birkaç linkini sunacağım belgeler incelendiğinde, "SANIK" MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahsın, "mahlas ad, sahte isim" BURAK CANEY olduğu ve/ya BURAK CANEY destekçisi olduğu ânında, derhal ortaya çıkabilecektir:

Yukarıda sadece birkaç link verip, yalnızca birkaç belge adresi sunduğum gibi, bu konuda birçok link verip, birçok belge daha sunabilirim. Tabiî ki, bunu yapmam için, Sayın Yargıç, benden bunu istemesi gerekir. "HAK VE HUKUK" için bunu yaparım.

6 - "SANIK" MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahıs, "ŞÜPHELİ İFADE TUTANAĞI" metninde de, anlaşılması güç, bulanık sözler kullanarak, gayet bilerek, ve kasıtlı olarak isteyerek yaptığı "HAKARET, İFTİRA, KÜFÜR" suçunu, sanki "kendisi yapmamış başkası yapmış" gibi bir izlenim oluşturmaya çalışarak, bilerek ve de isteyerek yaptığı bu kasıtlı "HAKKA VE HUKUKA AYKIRI SUÇU" neredeyse anımsamamaktadır. Üstüne üstlük, bir de, sanki bana karşı hiçbir "SUÇ" işlememiş gibi davranarak, elinden gelebilse "HİLMİ BULUNMAZ'A KARŞI COŞKUN BÜKTEL'İN FACEBOOK SAYFASI SUÇLUDUR" diyecektir.

Şimdilik kaydıyla, sonuç olarak şunu söyleyebilirim; Sayın Yargıç tarafından herhangi bir yeni belge, bilgi, bulgu, delil, kanıt, tanık istendiği takdirde, bu istekleri yerine getirme arzumu belirtirim. Bu "açıklamalar" metnini de, Sayın Yargıç'ın kanaatine katkıda bulunmak için yazdım. Gereğinin yapılmasını arz ve talep ederim. 04/03/2013

DAVACI VE ŞİKÂYETÇİ
HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ