9 Ocak 2013 Çarşamba

Hindistan'daki polislerin taşıdığı sopaları kullandıklarını görmedik!

Hilmi Bulunmaz, Hint polisin sopasına göz atıyor... (Foto: Cemal Bulunmaz)

Uzun yıllardır gidip geldiğim ve toplumsal yaşamına sürekli olarak tanık olduğum Hindistan kentlerindeki polislerin ellerinde uzun uzun sopalar taşımalarına karşın, bu sopaları insan dövmek için kullandıklarını hiç görmedim. Oysa Türkiye'deki polisler, ellerinde tuttukları biber gazı tüplerini ve copları insanlara karşı kullanmayı neredeyse bir zorunluluk olarak görüyorlar hâlâ. Dinsel ve siyasal olarak çok karmaşık bir toplumsal yapıda bulunan Hindistan, batı tipli demokrasi düzleminde hayat tarzı olan bir ülke olmasa bile, halkına karşı son derecede sevecen davranma gayreti içerisinde!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Ayrıca bakınız:


Bulunmaz Tiyatro - İstanbul Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, kendini Türkiye'deki yaşantıdan daha rahat, daha özgür hissettiği için Hindistan'dan bir yıllık vize aldı!


Melih Anık'ın çektiği bir fotoğrafın altına yazılmış dümdüz bir şiir...


Sosyalist San
atçı Hilmi Bulunmaz dedi ki: "Hindistan'a gideceğimiz gün hava sisliydi ve oğlum Cemal sisli havanın fotoğraflarını çekti"


Bulunmaz Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, 4 Ocak 2013 Cuma günü yine Hindistan'a gideceği için, kendisi hakkında yargıya gitmek isteyenlere duyuruda bulunuyor: "Benim yokluğumda her türlü puştluğu gayet rahat yapabilirsiniz!"


İsa'nın doğumu Hindistan'ın Mumbai kentinde de ısrarla kutlanıyor


Hilmi Bulunmaz, oğluyla birlikte gittiği Hindistan'dan bugün döndü!