11 Aralık 2012 Salı

Bulunmaz Tiyatro - İstanbul Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, kendini Türkiye'deki yaşantıdan daha rahat, daha özgür hissettiği için Hindistan'dan bir yıllık vize aldı!

Fotoğrafı büyütmek için lütfen üzerine tıklayınız! (Fotoğraf: Cemal Bulunmaz)

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, doğup büyüdüğü, doğru dürüst okuyamadığı Türkiye'de her zaman için katmerlenmiş büyük sıkıntılarla kuşatılmış durumda yaşamak zorunda kaldı. 

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, ülkesindeki emekçi halka, işçi sınıfına, tüyü bitmemiş yetime karşı kendisini borçlu hissettiği, ezilenlere karşı estetik, sanatsal, tarihsel ve toplumsal olarak sorumlulukları olduğu için, doğup büyüdüğü, çocukluk ve ilk gençlik yıllarında karnını bile doyurmak için mücadele vermek zorunda bulunduğu ülkesini kesinlikle terk etmek istemiyor. 

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, hızla çürüyen kapitalizmi zorla ayakta tutmak için örgütlenmiş 12 Eylül Faşizmi öncesindeki sıkıyönetim süreci ve hemen ardından gelen kara dönemde büyük acılar çekip, gözaltına alınmanın yanı sıra, üstüne üstlük bir de tutuklanarak, 57 gün "Hasdal Askerî Cezaevi"nde işkence gördü.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, hemen hemen dünyanın her yerini baştan aşağı gezip, bütün ülkeleri dolaşmasına karşın, en çok rahat olduğu, kendini tamamıyla ve pek özgür hissettiği Hindistan'a sık sık ziyaretlerde bulunup, geleneksel Hindistan tiyatro oyunları izliyor ve Hindistan'daki işliklere "ortak" oluyor.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, şimdiye dek sürekli olarak turistik vize alıp, ruhunu arındırdığı Hindistan'a daha sık gidebilmek için, bir gereklilik, bir zorunluluk olan ticarî vize aldı.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, dün bir yıllık vizesini almasıyla birlikte "eşit vatanım" dediği Hindistan'a yaklaşacak!