31 Ocak 2013 Perşembe

Türkçe yoksunu Kerem Kıtay'ın gönderdiği e-postayı yayınlıyoruz!

From: Kerem KITAY

Date: January 31, 2013 2:31:34 PM GMT+02:00
To: info@bulunmaz.com

ben 18 yaşında sınavlara hazırlanan bir tiyatro sanatçısı adayıyım.

her mesleğin içinde iyiler de kötüler de olacaktır elbette. bu meslekte iyi kim kötü kim bunu da işin içinde pişerken öğreneceğim derdim hep. ama sayenizde bunu mesleğe başlamadan da öğrendim. bu ülkede tiyatro sanatını en başarılı şekilde icra etmiş Özdemir Nutku, Hülya Nutku, Nurhan Tekerek, Okday Korunan gibi isimleri seviyesizce ve adeta popüler olmaya çalışan liseli bir kız çocuğu gibi videolar çekerek kötülemek nasıl bir zihniyettir.

Özdemir Nutku ki, bu coğrafyada tiyatroyu tiyatro yapan -bence türkiyenin en büyük- teorisyenidir!

Nurhan Tekerek bilerek ve isteyerek şöhret kapılarını elinin tersiyle iterek Çukurova'da sanat yapmıştır. Ve o sanatın meyvelerinden birisidir benim lise öğretmenim. Doğuda aydınlar yetiştirmiş bir sahne emekçisidir o.

Hiçbiri kendilerini ispat etmek için amatör kameralarla çekilmiş basit ve bayağı videoları sosyal platformlara da koymamıştır. Hepsinin sanatsal çalışmaları onların adının saygıyla ve hayranlıkla anılması için yetmiştir.

Her ne kadar hem bir tiyaro sanatçısı adayı olarak hem de bir izleyici olarak sizi bu mesleğe okyanustaki katre miktarı bile yakıştırmasam da, bu işi yaptığınız için söylüyorum; sahnede konuşan rol yapan ya da yapmaya çalışan birisi olabilirsiniz ama hiçbir zaman gerçek bir sanatçı olamayacaksınız!

Mesleğe başlamadan sizi tanıdığım için mutluyum!

***

Ayrıca bakınız:

LİNÇÇİ Tiyatro Dünyası'nda Türkçe yoksunu Kerem de yazmış / 1

LİNÇÇİ Tiyatro Dünyası'nda Türkçe yoksunu Kerem de yazmış / 2