14 Aralık 2012 Cuma

Ödenekli tiyatro kurumlarının ensesinde bir Kırım Kongo Kenesi gibi yaşamayı alışkanlık hâline getirmiş LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Şüpheli Sanık Davalı Mustafa Şükrü Demirkanlı, Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın ödenekli tiyatro kurumlarının çıkarlarını gözeten "yayınlanması olası tiyatro sanatı dergisi" önermesinden olağanüstü bir ürküye kapılmış görünüyor!

"Yayınlanması olası tiyatro sanatı dergisi"nin yazar kadrosu

H. Hilmi Bulunmaz; Coşkun Büktel'in yakın arkadaşı, asıl mesleği elmas kalemleri uluslararası tacirliği ve kuyumculuk olan, defalarca deneyerek sonuç  alamadığı tiyatro dergisini, "İ.B.B. Korsan Tiyatroları" dediği, "İstanbul Devlet Tiyatrosu Namusunu Asla ve Kesinlikle Koruyamıyor" dediği kurumlarla ortak dergi çıkartmaya kararlı…  Kimse müstehzi gülüşlerini açığa çıkartmasın!..

Yazar kadrosu önerisinde yer alanlardan kimin haberi var bilmiyoruz,  Coşkun Büktel'e  sorduk ama yanıt alamadık… Bulunmaz'ın, çok yakın arkadaşına sormadan bu listeye eklemesinin mümkün olmadığını düşünüyoruz… Büktel, aksi bir yanıt verirse iletiriz, diğer isimlerden Feridun Çetinkaya hariç diğerlerinin haberi olmadığını düşünüyoruz.

Bulunmaz, çıkartacağı derginin manifestosu denebilecek açıklamasını dipnot olarak yayımlamış: "Yayınlanması olası tiyatro sanatı dergisi için önerdiğimiz yazar adları zamanla değişebilir. Kurum yöneticilerinin adlarını koymamızın bir tek nedeni var: Kendisini, kurumunu, ülkesini, dünyayı, estetiği, sanatı yazılı olarak ifade edemeyen kişilerin, herhangi bir kurum yönetmeleri asla söz konusu olamaz."

Bu iddialı "yayınlanması olası" derginin yazar kadrosunu şöyle belirlemiş Kuyumcu Bulunmaz:

"Alpay Ekler
Arda Aydın
Avi Maraşlıyan
Aydın Orak
Beliz Güçbilmez
Coşkun Büktel
Coşkun Irmak
Cuma Boynukara
Feridun Çetinkaya
Hilmi Bulunmaz
Hilmi Zafer Şahin
Hülya Karakaş
Lemi Bilgin
Mehmet Esatoğlu
Mehmet Konuk
Melih Anık
Melisa Gürpınar
Murat Örem
Nazlı Masatçı
Nedim Saban
Nevzat Süs
Rengin Uz
Robert Schild
Sadık Aslankara
Şahin Ergüney
Veysel Sami Berikan
Yaşar İlksavaş
Yetkin Yüksel

Not: Yayınlanması olası tiyatro sanatı dergisi için önerdiğimiz yazar adları zamanla değişebilir. Kurum yöneticilerinin adlarını koymamızın bir tek nedeni var: Kendisini, kurumunu, ülkesini, dünyayı, estetiği, sanatı yazılı olarak ifade edemeyen kişilerin, herhangi bir kurum yönetmeleri asla söz konusu olamaz."


Kaynak: Bulunmaz'ın blogspot'u…

Editörün notu: Yok!


Haber Giriş Tarihi: 15 Aralik 2012


(Kaynak: Tiyatro... Tiyatro... Dergisi)

***

Ayrıca bakınız:


ZAMAN TİYATRO SANATI İÇİN BİR DERGİ ÇIKARMA VE ÖDENEKLİ TİYATRO KURUMLARINDAN HİÇ HAK ETMEDİKLERİ BİÇİMDE REKLÂM ALAN MAGAZİNEL TİYATRO DERGİLERİNE HEP KARŞI ÇIKMA ZAMANI!!!