18 Aralık 2012 Salı

Radikal'den Kemal Yılmaz, Abdurrahim Dede'nin villasında verilen yemekteki Nobelli yazar J. M. Coetzee'nin durumunu merak etmiş!

Kemal Yılmaz
4 Haziran 2007

(...)

Daha Jose Saramago, memleketimizi yeni terk etmiş, Orhan Pamuk Cannes'a gitmişken, Türkiye Nobelli yazarsız kalmanın hüznünü yaşarken Zaman gazetesinde bir haber okudum; J.M. Coetzee gelecek diye. Nobelli Coetzee bir toplantı için 25 Mayıs'ta gelecekti ama hangi ne toplantısı olduğu meçhuldü. Nitekim yazarın Türkiye'deki yayıncısı ve ajansı da bu ziyaretten haberdar değildi; sonra da haberdar olamadılar. Birkaç gün sonra Zaman gazetesinde Ali Koçak'ın 'haber izlenim'inde ünlü yazarın fotoğrafını gördük ve anladık ki gelmiş gitmiş. Ali Koçak, ünlü yazarla bir dostları, avukat Abdurrahim Dede'nin villasında verilen akşam yemeğinde buluşmuş. Yemeğin üzerine dondurma ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen cevizler, kuru üzümler, bademler yenmiş; çay içilmiş. Kadın misafirlere birer ebru, erkeklere ipek böceği kozasından tablolar armağan edilmiş. Gönül dilinin açtığı kapılardan geçilip, göz yaşları dökülmüş. Ama ünlü yazarı kim davet etmiş, nereye gelip hangi toplantıya katılmış, hâlâ belirsiz. Hani kendim için bir şey istiyorsam namerdim; basınımızın Nobel avcısı gazetecileri pek kıskandı şöyle bir poz da Coetzee'yle veremediler diye.

(Kaynak: Radikal)

***

Ayrıca bakınız:

İstanbul'da HUKUK HİZMETİ veren çok çeşitli hukuk büroları var!

Zaman Gazetesi Kültür Bölümü Sorumlusu Ali Çolak, içinden tam altı kez Dede Hukuk Bürosu Sahibi Avukat Abdurrahim Dede adı geçen "Nobelli yazar Coetzee ile bir akşam yemeği" yazısı yazmış!