17 Aralık 2012 Pazartesi

Zaman Gazetesi Kültür Bölümü Sorumlusu Ali Çolak, içinden tam altı kez Dede Hukuk Bürosu Sahibi Avukat Abdurrahim Dede adı geçen "Nobelli yazar Coetzee ile bir akşam yemeği" yazısı yazmış!

Coetzee ile geçtiğimiz cumartesi akşamı bir dostumuzun, Avukat Abdurrahim Dede'nin villasında akşam yemeği yeme imkanı bulduk.

(...)

 Ev sahibi Abdurrahim Bey ve eşi Züleyha Hanım, Türk misafirperverliğini en iyi şekilde temsil edebilmek için ellerinden geleni yaptı.

(...)

Ve gecenin sonunda, Abdurrahim Bey'in "İnsan yeryüzünde yaradanın halifesidir. Siz bu akşam gelip kalbimizde birer taht kurdunuz. Şimdi gidiyorsunuz ve o taht boş kalacak." cümleleri, masadaki herkesin gözlerini yaşarttı. Coetzee heyecanla ayağa kalktı ve "Mr. Dede büyük bir şair!" dedi.

(...)

Coetzee, Abdurrahim Dede'nin, Prof. Turgut Bey'in ve benim kitaplarımızı büyük bir incelik ve sabırla imzaladı. Yemek sonrası, mini bir imza gününe dönüştü. Gece biterken, birkaç saatlik birlikteliğin nasıl dostluğa dönüştüğünü fark ettik hepimiz. Benim için unutulmaz bir geceydi. Emrah Bey'e, Abdurrahim Bey'e, o nefis yemeklerin mimarı Züleyha Hanım'a müteşekkirim.

(Kaynak: Zaman)

***

Ayrıca bakınız:

İstanbul'da HUKUK HİZMETİ veren çok çeşitli hukuk büroları var!