21 Aralık 2012 Cuma

MUHBİR Mustafa Şükrü Demirkanlı İFTİRA atıp sıkışınca İFTİRAYI siler!

Oyun'un notu: LİNÇ KAMPANYASI ana sponsoru Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin sanal kuyruğu LİNÇÇİ tiyatrodergisi.com.tr, yayınladığı Şüpheli Sanık Davalı Mustafa Şükrü Demirkanlı imzalı yorumda link vermemiş, biz verdik. Ayrıca, bâriz yazım yanlışlarını ve ciddi noktalama işâretlerinin eksikliklerini de biz tamamladık!...

***


Coşkun Büktel'in Muhalefeti Sadece Kişiseldir, Çoğunlukla da Yanıltmak…


Coşkun Büktel için "doğru" sadece işine gelip gelmediği ile orantılıdır. Yakın arkadaşı, elmas kalemleri uluslararası taciri, kuyumcu H. Hilmi Bulunmaz'ın yayınlamaya çalıştığı derginin ilk sayısından sonra, "Ben Bu Oyun'da Yokum" diyerek uzaklaşmasına rağmen, arkadaşının hakaretlerinde sınır tanımadığı Devlet Tiyatroları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ile ortak yayımlamayı düşlediği ve bu düşünü açıkladığı derginin yazar kadrosunda olmasına -sormamıza, ama sorumuza ne "evet" ne de "hayır" demeyerek, konuyu saptıran bir yanıt vermesine, kuyumcu arkadaşının önerisine hiçbir mecrada "haberim yok" demeyerek- itiraz etmediği, yani arkadaşının önerisini onayladığı bir süreçte, umutla yazarlık yapacağını umduğu (ödenekli kurumlar + sosyalist kuyumcu ortaklığındaki bir dergi için) bu dönemde bir başka dergiyi (Mimesis'i) karalama görevini üstlenmiş görünüyor.


Bakalım nasıl yapmış?


"FSEK MADDE 33, sizin dediğiniz gibi 'Temsil serbestisini' değil, dediğinizle alakasız olarak, 'iktibas serbestisini' düzenler. Oysa bu olayda metnin bir bölümünün 'iktibası' değil, tümünün temsil edilmesi söz konusudur. Lütfen, bir hukuk insanı olarak, hukuk maddeleri hakkında hiçbir fikri olmayan insanları, bu maddeler hakkında aydınlatmaya yanaşmaksızın, yanıltmaya bir son verin!" COŞKUN BÜKTEL (Mimesis portalı, okur yorumlarından.)


Sadece Büktel'in zikrettiği 33. maddeye bakalım… Yorum bile yapmadan… Yanıltan kimmiş görelim?


"MADDE 33- (Değişik: 21. 2. 2001 - 4630/17)

Yayımlanmış bir eserin tüm eğitim ve öğrenim kurumlarında, yüzyüze eğitim ve öğretim maksadıyla doğrudan ve dolaylı kâr amacı gütmeksizin temsili, eser sahibinin ve eserin adının mutad şekilde açıklanması şartıyla serbesttir."

Acaba bu dezenformasyonunun, kuyumcu arkadaşının ödenekli kurumlarla birlikte çıkartmayı düşlediği derginin yazar kadrosunda olmayı hak ettireceğini mi düşündü? Bilmiyoruz; bu sorunun yanıtını Coşkun Büktel verebilir; ama alışılagelmiş Büktel tavrıyla önce hakret edip, -yukarıdaki çelişkiyi de gördüğü için- sonrasında onlarca sayfa yazarak konuyu yok saydırmaya çalışabilir, genellikle yaptığı gibi… Önce hakaret eder, suçlar, sonra kimsenin okumayacağını varsaydığı sayfalarca yazı yazar… Oysa, güneşin balçıkla sıvanmayacağını bilmez, bilse de inanmaz…


İki arkadaş: Büktel ve Bulunmaz… İkisi de gerçekten çok ilkeli iki insandır, üstelik insanları kıskandıracak kadar ilkelidirler…


Yorum: Mustafa Demirkanlı



Haber Giriş Tarihi: 22 Aralik 2012

(Kaynak: Tiyatro... Tiyatro... Dergisi)

***


Editör diyor ki:

18/12/2012, 13:37

17.12.2012 tarihinde burada yer verilen Coşkun Büktel imzalı yorum, ilgili kişi Mimesis editörlerinin de içerisinde bulunduğu bir grup tiyatrocuya dönük hakaret içeren içerikleri kendi yönetimindeki sitelerden kaldırmayı kabul etmediği için kaldırılmıştır. Muhataplarına karşı açık hakaret ve küfür dolu sözler kullanan ve bunu meşru bir hak olarak görenlerin yorum ve yazılarının Mimesis Portal'de herhangi bir şekilde yer bulması mümkün değildir. İlgili kişi konuya yönelik geçmişteki tavrının değiştiğini açıkladığında ve söz konusu içerikleri sitelerinden kaldırdığında yorum yeniden yayınlanacaktır.


(Kaynak: Mimesis)


***

Ayrıca bakınız:


"AMATÖR TİYATROLAR TELİFİ TARTIŞIYOR" ADIYLA YAYIN YAPAN ÇAKMA SİTE VE BU SİTENİN HEMEN ARKASINDAKİ KORSAN LİNÇÇİ MÜSTEHCEN SANSÜRCÜ MİMESİS DERGİSİ'NİN SANAL KUYRUĞU MİMESİS SİTESİ, COŞKUN BÜKTEL'İN KENDİLERİ İÇİN YAZMIŞ OLDUĞU YORUMLARI SANSÜR EDERKEN, "ÇALIŞTIĞI YER: GNLEV" OLAN TURGAY DOĞAN'A İĞRENÇ VE YAVŞAK BİR YORUM İMAL ETTİRMİŞ!