9 Aralık 2012 Pazar

Sosyalist OYUN Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Bulunmaz Tiyatro - İstanbul Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, LİNÇÇİ kişilerin avukatları Burhan Gün, İnan Yılmaz ve Uğur Demirci Tosun'la, LİNÇÇİ kişiler Gülhan Avşar Demirkanlı, Prof. Dr. Nurhan Tekerek ve Ömer Faruk Kurhan'a karşı hukuksal üstünlük sağladıktan ve HUKUKSAL LİNÇ KAMPANYASI sürecini iyice bertaraf edip, sanık sandalyesinden şikâyetçi sandalyesine sıçramayı başardıktan sonra, kendisine âdeta İFTİRA atılıp, sanki LİNÇ KAMPANYASI başlatılmış bulunan Mehmet Esatoğlu'nun haklarını kaldığı yerden, yeniden ve daha hararetli bir biçimde, ağır ağır, sindire sindire, yavaş yavaş savunmaya başladı bile!

"Hukukun üstünlüğü" sözünün dillerden kesinlikle düşmediği ülkemizde, BİRİNCİ LİNÇ KAMPANYASI, İKİNCİ LİNÇ KAMPANYASI ve hemen ardından hızla başlatılan ÜÇÜNCÜ (HUKUKSAL) LİNÇ KAMPANYASI ile bana bir soluk bile aldırmak istemeyen 1100 KİŞİLİK KİŞİLİKSİZ KİŞİ ve bu kişiliksiz kişilerin yanı sıra, bu kişiliksiz kişilerin dirsek teması içinde bulundukları ONLARCA KİŞİLİKSİZ KURULUŞ var!

ONLARCA KİŞİLİKSİZ KURULUŞ içinde bulunup da, kişisel imzalarıyla destek vermemelerine karşın, bu kuruluşların içeriğini tamamladıkları için, kendilerinin de birer LİNÇÇİ sayılabileceği ciddi bir kısmı, daha önce, Mehmet Esatoğlu'na karşı âdeta bir İFTİRA, sanki bir LİNÇ KAMPANYASI süreci başlatmışlardı. 

Oyuncu Mehmet Esatoğlu'nun, âdeta bir İFTİRA, sanki bir LİNÇ KAMPANYASI sürecinde kendini savunamaması sonucu, çok büyük bir adam olmuş rolüyle sahneye çıkanların burunlarını, hem BİRİNCİ LİNÇ KAMPANYASI sürecinde, hem İKİNCİ LİNÇ KAMPANYASI sürecinde ve hem de ÜÇÜNCÜ (HUKUKSAL) LİNÇ KAMPANYASI sürecinde iyice yerlere sürtüp, sanık sandalyesinden şikâyetçi sandalyesine sıçramayı başardığım için, Mehmet Esatoğlu, kendine yönelik olarak var edilen âdeta İFTİRA, sanki LİNÇ KAMPANYASI sürecine hiç aldırmasa bile, ben, LİNÇ KAMPANYALARI saldırılarını tam anlamıyla bertaraf etmeye başladığım yeni süreçte, Mehmet Esatoğlu'nun haklarını da savunmaya, kaldığım yerden, yeniden, ağır ağır, sindire sindire, yavaş yavaş başlamış bulunuyorum. Bu bağlamda, götü bok, alnı LİNÇ götüren Taşkışlası Sahnesi'nin osuruktan metnini okurlarıma sunarak, işe teşhirden başlıyorum.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz

***

Eğitimde Cinsel Tacize Karşı İmza Kampanyası

Kadıköy Belediyesi'nin düzenlediği Brecht'i Anma Gecesi'nde Mehmet Esatoğlu'nun sunuculuk yapması, Esatoğlu ekseninde dönen tiyatro eğitiminde cinsel taciz tartışmasını yeniden gündeme taşıdı. Taşkışla Sahnesi olarak eğitimin yozlaştırılmasına ve sanat eğitiminde cinsel tacize karşı tavır alınması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle sizleri İstanbul Alternatif Tiyatrolar Platformu-Girişim (İATP-G) sitesinde yer alan "Eğitimin Yozlaştırılmasına ve Sanatta Tacize Vicdanen Karşıyım!" imza kampanyasını desteklemeye ve tüm kesimleri bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz…

İmza kampanyası için tıklayın.

Daha fazla bilgi için, Eğitimde Cinsel Taciz Dosyası'na bakabilirsiniz.

(Kaynak: Taşkışla Sahnesi)

***

Ayrıca bakınız:

Bulunmaz Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ı bir türlü asla mahkûm ettiremeyen LİNÇ KAMPANYASI imzacısı ve teorisyeni Ömer Faruk Kurhan, Yeni Tiyatro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Erbil Göktaş'ı ("Erbil Göktaş, savcılığın kovuşturmaya yer olmadığına dair kararına İTİRAZ HAKKINI kullanmamıştır." tespitini yapıp) kağıt üzerinde "mahkûm" etmiş!