26 Kasım 2012 Pazartesi

Sinsi Sansürcü (SS) BİRGün Gazetesi, yiğitliğini yatsıda yadsıdı!

BİRGün Özür Diledi

BİRGün Gazetesi'nin siyah bantlı reklama gelen tepki yağmuru sonrası gazete yönetimi hem okurlardan hem de transfer edileceği söylenen isimlerden özür diledi. Bu arada Ece Temelkuran, Nuray Mert, Banu Güven gibi isimlerin bu özüre rağmen ne yapacakları halen belirsiz.

İşte Birgün'ün açıklaması:

"Gazetemizin yeni yazarlarını duyurmak amacıyla hazırladığımız dünkü gazetemizin kapağı geniş yankı uyandırdı ve olumlu olumsuz tepkiler aldı. Tanıtımda isimleri anılan ve gazetemizde yazacak olan değerli yazarların eleştirilerini anlıyoruz. Sorumluluğu tamamen bize ait olan bir iletişim hatası yüzünden, yayınlanan tanıtım afişini arkadaşlarımız görmedi. Bunun yanlışlığını kabul ediyor, arkadaşlarımızdan ve okurlarımızdan özür diliyoruz. O tanıtımın tek amacı, çok sayıda gazeteciyi işsiz bırakan sansürün kaynağına ve gazetecilerin her koşulda seslerini duyurabilecekleri bir mecranın varlığına vurgu yapmaktı. BirGün'de, hep birlikte, cesur ve özgür bir gazetecilik yapacağımızdan kuşku duymuyoruz. BirGün Gazetesi toplumsal muhalefetin sesi olmaya ve muhalif olan bütün basın emekçileriyle yan yana yürüme kararlılığına devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyururuz."

(Kaynak: HMEDYA)

***

Ayrıca bakınız:


Yeni Akit Gazetesi'nin İnternet yayını www.habervaktim.com sitesi, BİRGün Gazetesi'ni SOSYALİST sanıyor! Oysa BİRGün Gazetesi, Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın en temel hakkı olan "YANIT HAKKI" metnini bile ipine takmayacak kadar ilkel bir SANSÜRCÜ!


Avazı çıktığı kadar sosyalizm adını kirleten BİRGün Gazetesi, Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'a karşı yiğitçe(!) SANSÜR uygularken, bakalım altına imza attığı SKANDAL tanıtımla Başbakan'ın gözlerine çektiği "siyah utanç bantı" için özür mü dileyecek yoksa avazı çıktığı kadar sosyalizm adını kirletmekten vazgeçip delikanlıca, mertçe, yiğitçe, insan gibi direnecek mi?


LİNÇ KAMPANYASI imzacısı Yrd. Doç. Dr. Adnan Tönel eliyle Coşkun Büktel ve Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını ilelebet ilga ve imhâ ettirtmek için özel bir İFTİRA yazısı kaleme aldırtıp, Büktel'le Bulunmaz'ın adlarını gizleyerek, tam anlamıyla SİNSİ SANSÜRCÜ (SS) olduğunu kanıtlayan BİRGün Gazetesi, bakalım Başbakan karşısında dimdik mi duracak yoksa yerlere kadar eğilip SKANDAL tükürüğünü şimşek hızıyla yalayacak mı?


Bulunmaz Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'a SİNSİ SANSÜR (SS) uygulayacak kadar nesnellikten uzaklaştığı için büyük bir hızla çürümeyi sürdüren SANSÜRCÜ BİRGün Gazetesi, şimdi de anlamsız bir SKANDAL eylemine imza atarak şimşek hızıyla uçuruma yuvarlanıp sona doğru yaklaşıyor!