11 Ekim 2012 Perşembe

Bulunmaz, Mustafa Şükrü Demirkanlı'yı savcılığa şikâyet edecek!

T.C.
İSTANBUL
CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA

ŞİKÂYET EDEN: HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ

T.C. KİMLİK NO: 50482204038
ADRES: Ali Baba Türbe Sokak No: 13/8 Çemberlitaş, İstanbul
TELEFON: 0532 642 88 57 / 0212 513 47 32        
FAKS: 0212 513 47 33
E-POSTA: tiyatroyun@gmail.com

ŞİKAYET EDİLEN: MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI

ADRES: Reha Yurdakul Sok. No: 28/1 Billur Ap. Şişli-İstanbul
Gülbağ Mh. Şahinler Sk. No: 42 D. 10 Mecidiyeköy - İstanbul
TELEFON: 0212 216 75 20              
E-POSTA: tiyatrodergisi@gmail.com

SUÇ: HAKARET VE İFTİRA SUÇLARI (125/2 VE TCK 267)

SUÇ TARİHİ: 03.10.2012, öncesi ve sonrası

AÇIKLAMALAR:


1 - MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahıs, 3 Ekim 2012 Çarşamba günü, sahibi olduğu www.tiyatrodergisi.com adlı İnternet sitesinde, "H. HİLMİ BULUNMAZ ADLİYEYİ MEKAN TUTTU..." başlıklı bir yazı yazarak, bana karşı "HAKARET", "İFTİRA", "NEFRET", "YALAN" suçlarını işlemiştir.


2 - MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahıs, beni, tiyatro kamuoyunda küçük düşürmek, bana maddi ve manevi zarar verebilmek için, beni adliyeye başvurmak zorunda bırakarak, benim, adliyenin ve devletin zarar görmemizi ister gibi, şu sözleri çok rahatça söylemekten asla ve kesinlikle vazgeçmemektedir:


"DÜNKÜ HABERİMİZDEN SONRA SOLUĞU İSTANBUL ADLİYESİ'NDE ALAN ULUSLARARASI ELMAS KALEMLERİ TACİRİ H. HİLMİ BULUNMAZ, KENDİSİNİN TÜM TİYATROLARA, TİYATRO YAYINLARINA YÖNELİK AYNI GÜN YAPTIĞI HAKARETLERİ SAYFASINDA DURMASINA KARŞIN, KENDİSİ HAKKINDA YAPILAN HABERDE HİÇBİR HAKARET, YANLIŞ VE YANLI BİLGİ OLMAMASINA KARŞIN YAYIN YÖNETMENİMİZ MUSTAFA DEMİRKANLI'YI SAVCILIĞA ŞİKAYET ETMİŞTİR."


MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahıs, benim, hemen hemen hiçbir kimseye, hiçbir zaman için, asla ve kesinlikle hakaret etmemeye büyük özen gösterdiğimi bilmesine karşın, bilerek, isteyerek, kasten, beni "HAKARET EDEN" insan tipi olarak sunup, benim, tiyatro kamuoyu nezdinde küçük düşmeme neden olmak istemektedir.


MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahıs, beni suçlarken, beni tiyatro kamuoyu nezdinde küçük düşürme fiilini işlerken, benim, kendisi hakkında adliyeye başvuracağımı bilerek, böyleliklle adliyeye karşı suç işleme eylemine  de yönelmiş demektir. Benim ve adliyenin sorun yaşamamıza neden olan şahıs, bütün toplumsal menfaatlerin üzerinde bulunan devlete karşı da suç işleme gizilgücü taşımaktadır.


Ben, ne zaman, nerede, nasıl bir "HAKARET" sözcüğü kullanmışım? Bütün bu soruların somut yanıtlarını çok merak ediyorum.

3 - MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahıs, hiçbir hukuk kuralını ciddiye almayarak, aynen şöyle sözler söyleyerek, olağan bir insanın hayrete düşmesine neden olabiliyor:


"SAVCILIĞA VERDİĞİ ŞİKAYET DİLEKÇESİNDE 'MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI ADLI ŞAHIS, BENİM; HEMEN HEMEN HİÇBİR KİMSEYE, HİÇBİR ZAMAN İÇİN, ASLA VE KESİNLİKLE HAKARET ETMEMEYE BÜYÜK ÖZEN GÖSTERDİĞİMİ BİLMESİNE KARŞIN...' DİYEBİLMEKTE VE BU İFADESİ GÜLÜŞMELERE NEDEN OLMAKTADIR, BUGÜN DERGİ'Yİ ARAYAN BİRÇOK TİYATRO İNSANI ŞAŞKINLIĞINI İFADE ETMİŞ, HUKUKSAL OLARAK GİRİŞİMDE BULUNUP BULUNMAYACAĞIMIZI SORMUŞTUR. AVUKAT ARKADAŞLARIMIZ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE GENİŞLETİLMİŞ BİR KADROYLA TOPLANTI YAPACAK, GEREK GÖRÜRLERSE YARGI KURUMLARINA YÖNELTTİĞİ HAKARETLERİ DE İHBAR EDİLECEKTİR."


Benim, en doğal, en yasal, en anayasal, en evrensel haklarımdan biri olan "SAVCILIĞA DİLEKÇE VERMEK" eylemimi bile, çok dolaylı yollardan doğallıktan uzak, yasallık dışı, anayasal hakkı içermeyen, evrensel hakka değgin olmayan bir eylem olarak göstermeye çalışan MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahıs, her ne kadar dolaylı yollarla okurlarını etkilese de, benim hakkımda olumsuz izlenimler oluşturmayı başararak, benim, tiyatro kamuoyu önünde yanlış tanınmama neden oluyor. Böylelikle, benim toplumsal konumuma "HAKARET" etmiş olmakla ve benim söylemlerime, eylemlerime uymayan betimlemelerle, bana karşı "İFTİRA" eylemi geliştirme niyeti taşıyor.


MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahıs, benim ifadelerime kimlerin gülüştüğünü, bu ifadeler sonucu, nasıl bir gülüşme söz konusu olduğunu, somut olarak, ad vererek ifade ederse iyi olur. Bence, benim herhangi bir sözüme karşı herhangi bir gülüşme oluşmamıştır. Dolayısıyla, bence, ad veremeyen, öznesiz tümce kullanan MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahıs, doğruyu söylemiyor. Bu şahıs, benim, tiyatro kamuoyu önünde küçük düşmemi arzuluyor ve bu arzusu doğrultusunda kara yayıncılık yapıyor. Eğer, benim herhangi bir ifadem karşısında gülüşmeler içerisinde bulunan kişilerin adları verilir, özneli tümce kullanılırsa, ben, o adları verilen kişileri, bana "HAKARET" ettikleri gerekçesiyle, mutlaka savcılığa "ŞİKÂYET" edip, onlar hakkında "DAVACI" olacağım. Benim herhangi bir ifadem sonucu "Dergi'yi arayan birçok tiyatro insanı" kim yada kimlerdir? Bunu bilmek istiyorum. Bu tiyatro insanlarının nasıl bir şaşkınlık içerisinde bulunduklarını çok merak ediyorum. Hangi avukatların önümüzdeki günlerde genişletilmiş bir kadroyla, nasıl bir toplantı yapacaklarını çok merak ediyorum.


4 - MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahıs, olay ve olguları birbirine karıştırarak, okurlar üzerinde kafa karışıklığı oluşturuyor. Durum böyle olunca da, tiyatro kamuoyunda küçük düşmeme neden oluyor. MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahıs, böylelikle, benim kişilik haklarıma ve meslekî yaşamına yaralar vermeye devam ediyor:


"KENDİSİ DE 2 YIL YARARLANMIŞ OLMASINA KARŞIN, DEVLET DESTEĞİ'NDEN YARARLANAN TİYATROLARI 'KABINDAN MAMA YİYEN' KÖPEK FOTOGRAFI ALTINDA 'KÜLTÜR BAKANLIĞI ÇANAĞI YALAMADAN TİYATRO YAPAMAYANLARIN LİSTESİ!' DİYEBİLMEKTE VE TİYATROLARI 'KÖPEK' YERİNE KOYMASINI; BUNUN BİR HAKARET OLDUĞUNU YOK SAYABİLMEKTE YA DA HAKKI OLDUĞUNU VARSAYMAKTA. HUKUKÇU ARKADAŞLARIMIZ TARAFINDAN İLGİLİ HABER TÜM TİYATROLARA BİLGİLENMELERİ İÇİN GÖNDERİLECEK, GEREKİRSE HUKUKSAL DESTEK VERİLECEKTİR. AYRICA İSTANBUL BAROSU'NA YÖNELİK -VİDEO KAYDI İLE YÖNELTTİĞİ VE HALEN YAYINDA OLAN- HAKARETLERİ DE HUKUKÇU  ARKADAŞLARIMIZ TARAFINDAN İSTANBUL BAROSU'NA İHBAR EDİLECEKTİR."


Ben, tam tamına iki yıl "Devlet Desteği"nden yararlanan biri olarak, bunun, bir Kültür Bakanlığı Çanağı yalamak olduğunu sürekli olarak dile getirdim. Bu konudaki görüşlerimi okuyup, bu konudaki acımasız eleştirilerime tanık olmak için, ilgili yazıları okumak gerekir. (Örnekse bakınız: "Hilmi Bulunmaz, LİNÇÇİ Mustafa Demirkanlı'yı çok sert yanıtladı!") Benim, bütün tiyatroları "'köpek' yerine koyduğumu" belirten yazılarımı somut olarak belgelemeden, sadece üfürerek yazı kaleme almak, beni değil, MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahsı yaralar. Bu karakuşi yazarlık ahlâkı, sadece onun yazarlık onurunun sorgulanmasına neden olur.


5 - MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahıs, ben, kendi yayınladığı Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ne hiçbir zaman için "İFTİRA" atmadığım hâlde, aşağıdaki sözleri okurlara "yedirerek", tiyatro kamuoyu içerisinde, dolaylı anlatımla, beni "MÜFTERİ" olarak tanıtmış oluyor:


"TİYATRO... TİYATRO... DERGİSİ YAYIMLANMIŞ OLMASINA KARŞIN, YAYIMLANMAMIŞ OLARAK LANSE ETME ALIŞKANLIĞINDAN VAZGEÇMEMEKTE, DAHA ÖNCE KENDİSİNE İKİ DEFA RESMİ FATURA GÖNDERİLEREK HAKSIZ YAYININI DURDURMASI TALEP EDİLMESİNİ DE YOK SAYARAK ŞU İFADELERİNİ: '... REKLÂM ADI ALTINDA AVUÇ DOLUSU PARA (AVANTA, BAHŞİŞ, DİŞ KİRASI, İANE, İAŞE, SADAKA, SUS PAYI) ALMALARINA KARŞIN...' FÜTURSUZCA KULLANMAKTA SAKINCA GÖRMEMEKTE VE AYNI ZAMANDA HAKARET ETMEDİĞİNİ İFADE EDEBİLMEKTEDİR. SANIRIZ, BU VE BENZERİ HAKARET İÇEREN İFADELERİ KENDİSİNDE HAK OLARAK GÖRMEKTE VE SÜREKLİ KULLANMAKTA DA BİR SAKINCA DUYMAMAKTA."


MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahıs, beni, sürekli olarak "HAKARET" sözcüğüyle ilişkilendirerek, şöyle bir denklem oluşmasını sağlamak için çok büyük bir çaba harcıyor:


"HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ=HAKARET EDEN ADAM"


6 - MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahıs, benim, yargıyı aldatmaya yönelik olarak bir strateji geliştirdiğim izlenimi vererek, savcı ve/ya yargıçların, benim hakkımda olumsuz düşünceler geliştirmesine gayret etmeye yelteniyor. Oysa, savcı ve/ya yargıçlar, oynak zeminde gezinen gazetecilik eğitimi değil, somut hukuk eğitimi aldıkları için, bu tür yayınlardan asla ve kesinlikle etkilenmezler. Ancak, oynak zeminde gezinen gazetecilikle beslenen okurlar için aynı sözü söylemek hiç de olası değil. Benim hakkımda, tiyatro kamuoyunu yanıltarak yayıncılık yapan MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahsın, bütün bu yayınlarının içeriğinde, bana karşı "HAKARET", "İFTİRA", "NEFRET", "YALAN" suçlarını işlediği kanısı içerisindeyim. Şu aşağıdaki kısacık ifade bile, MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahsın gerçek niyetini iyice su yüzüne çıkarmaktadır:


"YARGIYA BAŞVURARAK; HAKSIZ, YANLIŞ VE TAMAMEN HAYALİ SUÇLAMALARIYLA YAYINCILAR ÜZERİNDEKİ BASKISINI DEVAM ETTİRMEK İSTEDİĞİ ANLAŞILIYOR. OYSA, GERÇEK DIŞI YAYIN YAPMASA, HAKARET ETMESE KİMSENİN KENDİSİNE SÖYLEDİĞİ BİR SÖZ, BİR TAVIR OLMADIĞINI GÖRECEK."


MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahıs, elebaşısı olduğu ve benim "ENTELEKTÜEL LİNÇ KAMPANYASI ÖRGÜTÜ" diye tanımladığım örgütsel çalışmayla, bence, diğer suçlarının yanı sıra, ayrıca "SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA ÖRGÜT KURMA" faaliyeti içerisindedir. İSTANBUL 27. SULH CEZA MAHKEMESİ ile İSTANBUL 6. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ'nde devam eden dava dosyaları incelendiğinde, MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahsın, hangi nedenlerle, hangi niyetlerle, hangi saiklerle, hangi sebeplerle yayıncılık yaptığı derhal ortaya çıkabilecektir. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ı, dergisine kapak yapmanın yanı sıra, sürekli olarak bu bakanlıktan reklâm almaya devam eden MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahıs, yayınladığı Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ni, hiçbir zaman için tam zamanında, yani Kültür Bakanlığı'na söz verdiği zamanda yayınlamamasına, böylelikle tiyatro izleyicilerinin bilgi sahibi olma hakkını çiğnemesine karşın, benim, kendisini bu ve buna benzer yasal nedenlerle eleştirmemin üzerini örtmek için, benim hakkımda "HAKARET" eden, "İFTİRA" atan izlenimi oluşturma gayreti içerisindedir.


HUKUKİ NEDENLER: HAKARET VE İFTİRA SUÇLARI (T.C.K. 125./2, 267. MADDELER


DELİLLER:


1) http://tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=3561 

2) http://tiyatroyun.blogspot.com/2012/10/sosyalist-sanatci-hilmi-bulunmaz.html
3) http://tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=3559
4) http://tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=3211
5) T.C. İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'nın 2011/76504 numaralı soruşturması
6) http://bulunmaztiyatro.blogspot.com/2011/12/benim-sayn-gulhan-avsara-hararet-etme.html
7) www.tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=2904
8) www.tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=2903
9) http://tiyatroyun.blogspot.com/2011/10/lincci-mustafa-demirkanlnn-sikayetci_30.html
10) http://tiyatroyun.blogspot.com/2011/10/lincci-mustafa-sukru-demirkanlnn-kiralk.html
11) www.coskunbuktel.com/bukteldemirkanlisavci.htm
12) http://tr-tr.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10150622526508332&id=352140553331
13) http://tiyatroyun.blogcu.com/yalan-makinesi-demirkanli-yeniden-faaliyete-gecti/9881269
14) www.coskunbuktel.com/bukteldemirkanlisadikhirsiz.htm
15) www.coskunbuktel.com/linkdemirkanliyalanlari.htm
16) www.tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=2902
17) www.tiyatrodergisi.com.tr/yazi.php?hng=226

18) http://tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=3254
19) www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=410125562338893&id=100000243596367
20) http://tiyatrodergisi.com.tr/haberler.php?blm=35
21) http://tiyatrodergisi.com.tr/haberler.php?blm=36
22) www.tiyatrodergisi.com.tr/yazi.php?hng=130
23) http://tiyatrodergisi.com.tr/yazi.php?hng=132
24) www.tiyatrodergisi.com.tr/yazi.php?hng=136
25) www.tiyatrodergisi.com.tr/yazi.php?hng=140
26) www.tiyatrodergisi.com.tr/yazi.php?hng=141
27) http://tiyatrodergisi.com.tr/yazi.php?hng=143
28) www.tiyatrodergisi.com.tr/yazi.php?hng=146
29) www.tiyatrodergisi.com.tr/yazi.php?hng=148
30) www.tiyatrodergisi.com.tr/yazi.php?hng=151
31) www.tiyatrodergisi.com.tr/yazi.php?hng=154
32) www.tiyatrodergisi.com.tr/yazi.php?hng=163
33) http://tiyatrodergisi.com.tr/yazi.php?hng=164
34) www.tiyatrodergisi.com.tr/yazi.php?hng=206
35) http://tiyatrodergisi.com.tr/yazi.php?hng=208
36) http://tiyatrodergisi.com.tr/yazi.php?hng=209
37) http://tiyatrodergisi.com.tr/yazi.php?hng=210
38) www.tiyatrodergisi.com.tr/yazi.php?hng=212
39) www.tiyatrodergisi.com.tr/yazi.php?hng=213
40) www.tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=618
41) http://tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=666
42) http://tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=668
43) http://tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=675
44) www.tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=688
45) http://tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=692
46) www.tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=865
47) http://tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=882
48) http://tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=884
49) http://tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=894
50) http://tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=897
51) www.tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=946
52) www.tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=980
53) www.tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=998
54) http://tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=1076
55) www.tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=1394
56) www.tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=1396
57) www.tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=1397
58) www.tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=1399
59) www.tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=2297
60) www.tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=2304
61) www.tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=2419
62) www.tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=2477
63) http://tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=2528
64) www.tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=2532
65) www.tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=2540
66) www.tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=2541
67) www.tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=2560
68) www.tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=2611
69) www.tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=2693
70) www.tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=2874
Ve gerek duyulduğunda sunabileceğimiz yüzlerce sayfadan oluşan "HAKARET" ve "İFTİRA" belgeleri...

İSTANBUL 27. SULH CEZA MAHKEMESİ (DOSYA NO: 2012/943) İLE 6. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ (DOSYA NO: 2012/481) BÜNYELERİNDE SÜRMEKTE OLAN DAVA DOSYALARI DA İNCELEBİLİR.


SONUÇ VE İSTEM:


Yukarıda sunduğum nedenlerle, şikâyet edilen ve kendisinden "DAVACI VE ŞİKÂYETÇİ" olduğum ve kesinlikle uzlaşmak istemediğim MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahıs hakkında gerekli soruşturmanın yapılmasını ve cezalandırılması için "KAMU DAVASI" açılmasına karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim. 11.10.2012


ŞİKÂYETÇİ

HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ