15 Ekim 2012 Pazartesi

Bulunmaz LİNÇ KAMPANYASI imzâcısı Yiğit Sertdemir'i de şikâyet etti...

T.C.
İSTANBUL
CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA

ŞİKÂYET EDEN: HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ
T.C. KİMLİK NO: 50482204038
ADRES: Ali Baba Türbe Sokak No: 13/8 Çemberlitaş, İstanbul
TELEFON: 0532 642 88 57 / 0212 513 47 32    
FAKS: 0212 513 47 33
E-POSTA: tiyatroyun@gmail.com

ŞİKAYET EDİLEN: YİĞİT SERTDEMİR
ADRES: Kumbaracı Yokuşu  No:50 Kat: 2 Beyoğlu
TELEFON: 212 243 50 51 / 532 255 55 80    
E-POSTA: gulhan@altidansonra.com 

SUÇ: HAKARET VE İFTİRA SUÇLARI (125./2 VE TCK 267)
SUÇ TARİHİ: Nisan 2009, öncesi ve sonrası

AÇIKLAMALAR:

1 - YİĞİT SERTDEMİR adlı şahıs, "SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA KURULAN 1100 KİŞİLİK BİR ÖRGÜT" ile birlikte, bana karşı  "HAKARET", "İFTİRA", "NEFRET", "ÖRGÜT KURMA", "YALAN" suçlarını işlemek için "KINIYORUZ!" başlıklı bir "LİNÇ KAMPANYASI" metni imzalayarak, benim, tiyatro kamuoyu önünde küçük düşmeme neden olmak istemiştir, istemektedir.

YİĞİT SERTDEMİR adlı şahıs, "SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA KURULAN 1100 KİŞİLİK BİR ÖRGÜT" ile birlikte hareket ederek, âdeta bir "ENTELEKTÜEL LİNÇ KAMPANYASI" düzenleme girişiminde bulunarak, şu sözlere imza atmayı uygun bulmuştur:

"TİYATRO İNSANLARI OLARAK, YAYINLARIMIZA VE YAYINCILARIMIZA YÖNELİK; İFTİRA, KARALAMA, BASKI ALTINA ALMA GİRİŞİMLERİNİ KINIYORUZ!"

YİĞİT SERTDEMİR adlı şahıs, benim, hiçbir zaman için, hiçbir kimseye karşı "İFTİRA SUÇU" işlemediğimi bilmesine, bırakınız herhangi bir "İFTİRA SUÇU" işlemeyi bir yana, "İFTİRA SUÇU ZANLISI" olarak bile hiçbir zaman için gündeme getirilmememe, yani "İFTİRA SUÇU" nedeniyle suçlanmamama, "İFTİRA SUÇU" ile suçlanma olasılığımın hiç olmamasına, "İFTİRA SUÇU DUYURUSU" ile karşılaşmamama, "İFTİRA SUÇU" nedeniyle hakkımda hiç "SORUŞTURMA" ve/ya "KOVUŞTURMA" söz konusu olmamasına karşın, bana "İFTİRACI" yaftası, bana "KARALAMACI" sıfatı, bana "BASKI ALTINA ALMACI" imgesini yakıştıran ruh durumuna bürünebiliyor.

YİĞİT SERTDEMİR adlı şahıs, TÜRK CEZA KANUNU içeriğindeki 267. MADDE kapsamında belirtilen "İFTİRA SUÇU" tanımlamasında "İFTİRA ATMAYAN BİR KİŞİYE İFTİRACI (MÜFTERİ) DEMEK, DÜPEDÜZ İFTİRA ATMAKTIR" mantığını görmek bile istememektedir.

2 - YİĞİT SERTDEMİR adlı şahıs, benim tiyatro kamuoyu karşısında hiçimsenmem, küçümsenmem, yanlış tanınmam için, tam tamına "1100 KİŞİLİK BİR ÖRGÜTLENME" eylemine girerek, bence, "SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA ÖRGÜT KURMA SUÇU" işlemektedir. Benim kişisel özlük haklarımın kısıtlanması için, benim hakkımda "SUÇ DUYURUSU" eylemine giren "1100 KİŞİLİK BİR ÖRGÜTLENME" içerisindeki kişilerden ÖMER FARUK KURHAN ve GÜLHAN AVŞAR DEMİRKANLI, bu "SUÇ DUYURUSU" sonucunda, benim "BERAAT" etmem ve/ya "CEZA ALMAMAM" durumunda, "ADLİYEYE VE DEVLETE KARŞI SUÇ İŞLEMEK" tanımındaki "İFTİRA SUÇU" nedeniyle yargılanmalıdırlar. Bu nedenle, ÖMER FARUK KURHAN ve GÜLHAN AVŞAR DEMİRKANLI adlı şahısları, ayrıca, T.C. İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA daha önce şikâyet etmiş, onlar hakkında "DAVACI" olmuştum.

YİĞİT SERTDEMİR adlı şahıs, içinde bulunduğu "1100 KİŞİLİK BİR ÖRGÜTLENME" sürecinin verdiği ivmelenme ruhuyla, hiçbir çekince içerisine girmeden şu sözlerin altına imzasını atarak, benim hakkımda, somut bir dille, hiçbir tartışmaya mahal vermeyecek bağlamda "İFTİRA SUÇU" işlemektedir, işlemeye devam etmektedir:

"TİYATRO KAMUOYUNUN TANIKLIK ETTİĞİ ÜZERE, OYUN VE DİZİ FİLM YAZARI COŞKUN BÜKTEL VE İNTERNET ORTAMINI HESAPSIZCA KULLANAN HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ, KİŞİSEL SİTE VE BLOGLARINI SİSTEMLİ AŞAĞILAMA, HAKARET VE KÜFÜR ARACI OLARAK KULLANARAK TÜRKİYE TİYATROSUNUN KURUM VE KİŞİLERİNE SALDIRMAKTA VE RENCİDE ETMEKTEDİRLER. TİYATRO GÜNDEMİNİ BU ŞEKİLDE İŞGAL ETMEKTE, TİYATRO ORTAMINDA ÜRETİMLERİYLE VAR OLMAK YERİNE İNTİKAM DUYGULARINI ORTAYA SAÇMAKTADIRLAR"

YİĞİT SERTDEMİR adlı şahıs, 2002 yılından bu yana İstanbul Büyükşehir Belediyesi elemanlarından biri, 2006 yılından bu yana Açık Radyo'da programcı, Altıdan Sonra Tiyatro sahibi ve kumbaracı50 salonunun işletmecisi olmanın verdiği etki altına almacılık, inandırıcılık, yönlendiricilik gücüyle, profesör arkadaşları (Prof. Dr. HASAN ANAMUR, Prof. Dr. HASAN ERKEK, Prof. Dr. HÜLYA NUTKU, Prof. Dr. NURHAN TEKEREK, Prof. Dr. ÖZDEMİR NUTKU, Prof. Dr. YUSUF ERADAM) ile birlikte, öyle sanıyorum ki, "1100 KİŞİLİK BİR ÖRGÜTLENME" sürecinin teorisyeni, kuramcısı olarak görev görmekte, işlev yerine getirmekte, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'ndaki oyunculuk, yazarlık ve yönetmenlik görevini kötüye kullanmaktadır.

Yukarıdaki "İFTİRA SUÇU" içeren sözlerin altına imza atıp, yüzlerce kişiyi etki altına alan, bu kişileri inandıran, onlara yönlendiricilik yapan YİĞİT SERTDEMİR adlı şahıs, bence, tam anlamıyla "İFTİRA SUÇU" işlemektedir. Çünkü, ben, hiçbir zaman için, hiçbir koşulda, hiçbir kimse için, bilerek, isteyerek, kasten "HAKARET SUÇU" işlemediğim gibi, hiçbir zaman için "İFTİRA SUÇU İDDİASIYLA BİLE" asla ve kesinlikle karşı karşıya gelmedim.

YİĞİT SERTDEMİR adlı şahsın altına imza atarak, kendi metni hâline getirdiği yukarıdaki paragraf, beni, "SANIK" sandalyesine oturtmak isteyerek, basın-yayın yoluyla beni suçlayıp, bana karşı "HAKARET, İFTİRA VE SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA ÖRGÜT KURMA" suçlarını işlemiştir ve işlemeye devam etmektedir,

YİĞİT SERTDEMİR adlı şahsın "DAVA ARKADAŞLARI ÖMER FARUK KURHAN VE GÜLHAN AVŞAR DEMİRKANLI", beni, adliyede çok net bir biçimde suçlama gücünü kendilerinde bulamadılar. "SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA KURULAN 1100 KİŞİLİK LİNÇ KAMPANYASI ÖRGÜTÜ " üyelerinden ÖMER FARUK KURHAN ve GÜLHAN AVŞAR DEMİRKANLI adlı şahısların, beni şikâyet edip, benden davacı oldukları davalar, tabii ki, çok doğal olarak, "ELEŞTİRİ HAKKI HUKUKA UYGUNLUK SEBEBİ KAPSAMINDA KALDIĞI, BU SEBEPLE DE HAKARET SUÇUNU OLUŞTURMAYACAĞI" bağlamında değerlendirildiğini sandığım bir biçimde, benim "BERAAT" etmemle, benim "CEZA ALMAMAMLA" sonuçlandı.

YİĞİT SERTDEMİR ve diğer "SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA KURULAN 1100 KİŞİLİK LİNÇ KAMPANYASI ÖRGÜTÜ" üyelerinin haksızlığını, hukuk tanımazlığını, yasadışılığını anlayabilmek için, ÖMER FARUK KURHAN ve GÜLHAN AVŞAR DEMİRKANLI davalarının suç duyurularını, soruşturmalarını, kovuşturmalarını, iddianamelerini, yargılanmalarını ve kararlarını, bir kez olsun incelemek, bence yeterlidir.

3 - YİĞİT SERTDEMİR adlı şahıs, "HOCASI ÖZDEMİR NUTKU" adlı şahsın, Coşkun Büktel'e yıllar önce "THEOPE" oyunu nedeniyle attığı "İFTİRA SUÇU" sürecinin üstünü örtmek için kurmuş olduğu ve/ya kurulmasına yardım ve yataklık ettiği yada imzasıyla destek verdiği "SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA KURULAN 1100 KİŞİLİK BİR ÖRGÜT" eliyle, bana karşı şu sözleri, hem de basın-yayın araçlarıyla sarf ederek, "İFTİRA SUÇU" işlemiştir, şu ân itibariyle bile hâlâ suç işlemeye devam etmektedir:

"TİYATROMUZUN SAYGIN İNSANI PROF. ÖZDEMİR NUTKU'YU, DT KOORDİNASYON TOPLANTISINDA COŞKUN BÜKTEL'İN ESERİ GÜNDEM YAPILDIĞINDA, GÖREVİ GEREĞİ FRANSIZCA YAZILMIŞ BİR 'THEOPE' İLE KARŞILAŞTIM. FRANSIZCA BİLENLER KARŞILAŞTIRSIN SÖZÜNDEN YOLA ÇIKARAK, SAYIN NUTKU'NUN BEN KİMSEYİ SUÇLAMADIM SADECE BİR BAKILMASINI ÖNERDİM AÇIKLAMASINI BİLE DİKKATE ALMADAN, AKIL ALMAZ KARALAMALARLA UZUN SÜREDİR RENCİDE ETMEKTEDİRLER."

Yukarıdaki paragrafın baştan aşağı "YALAN" olduğunu bilmesine karşın, kendi çıkarları, "hocasının çıkarları" ve "SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA KURULAN 1100 KİŞİLİK ÖRGÜT" çıkarları için, bu inandırıcılıktan çok uzak sözlerin altına imza atmakla birlikte, tiyatro kamuoyunu da rahatça etki altına alan YİĞİT SERTDEMİR adlı şahsın, nasıl bir "YALAN" metnin altına imza attığını anlamak için, "TANIK OLARAK" Coşkun Büktel dinlenebilir. Onun söyleyecekleri, benim söyleyeceklerimden daha etkili olacaktır kanısındayım. Yine de, "TANIK OLARAK" Coşkun Büktel dinlenilmek istenmezse, bu konuda, daha ayrıntılı belge, bilgi, bulgu, delil, kanıt ve olgu sunmaya her zaman hazırım.

4 - YİĞİT SERTDEMİR adlı şahıs, bu "LİNÇ KAMPANYASI" başlayana dek Coşkun Büktel'le benim, ilkesel olarak ve adliyenin zâten ağır olan yükünü daha da ağır hâle getirmemek nedeniyle hiçbir kimse hakkında "SUÇ DUYURUSU" süreci başlatmamamızın garantisini bildiği için, Coşkun Büktel'in sanatçı kişiliğine yönelik olarak "İFTİRA SUÇU" işleyen "HOCASI ÖZDEMİR NUTKU" adlı şahsın, bu suçunun gündeme gelebileceği sezgisine bürünmüş olduğu için olsa gerek, büyük bir telaşla, başka kişilerin adlarını da (Örnekse; ERTUĞRUL TİMUR) boca ettiği şu paragrafta, bana, düpedüz "HAKARET" etmekte, bana "İFTİRA" atmakta ve tabii ki, "SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA KURULAN 1100 KİŞİLİK ÖRGÜT" üyelerinin moralini yüksek tutmaya çok büyük özen ve titizlik göstermiştir, göstermektedir:

"BEN DE OLSAM, ÖZDEMİR NUTKU GİBİ DAVRANIR, ARAŞTIRILMASINI İSTERDİM, DİYEN TİYATROM.COM'UN ESKİ YAYINCISI ERTUĞRUL TİMUR'A '3. ABDÜLHAMİD' LAKABINI TAKMIŞLAR, SİTESİNDE YAZAN ONLARCA SAYGIN İSMİ, YANİ TÜM YAZARLARI AÇIK BİR DİLLE 'ŞEREFSİZ', 'O... ÇOCUKLARI' OLARAK TANIMLAMAKTA HERHANGİ BİR SAKINCA GÖRMEMİŞLERDİR. OKUR İSTATİSTİKLERİNİ TUTAN 'WEBSERVİS'İN (KAMUYA AÇIK, BİNLERCE SİTENİN İSTATİSTİKLERİNİ TUTAN BİR YAYINDIR) ALMIŞ OLDUĞU EROTİK SHOP REKLAMI BAHANE EDİLEREK, ORADAN HİZMET ALDIĞI İÇİN ERTUĞRUL TİMUR'U 'PORNOCU' OLARAK LANSE ETMEKTE, DEZENFORMASYONA DAYALI YAYINLARINI, AŞAĞILAMA VE HAKARETLERLE SÜRDÜRMEKTEDİRLER."

YİĞİT SERTDEMİR adlı şahıs, hem "HOCASI ÖZDEMİR NUTKU" adlı şahsın Coşkun Büktel'e attığı "İFTİRA" algısının büyük bir hızla kitleselleşme eğilimini yok etmek ve hem de, benim, Coşkun Büktel'e atılan "İFTİRA" olayına karşı çıkmama sinirlenmesi nedenleriyle, her ne kadar kişisel bir kalkışmayla yola çıkmış görüntüsü verse de, "SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA KURULAN 1100 KİŞİLİK ÖRGÜT" sürecine çok büyük bir teorik, kuramsal destek sunmayı uygun bulmuştur ve bulmaya devam etmektedir.

5 - YİĞİT SERTDEMİR adlı şahıs, değişik sözcüklerin değişik yerlerden alınıp, âdeta dezenformasyon yöntemi kullanılarak elde edilmiş aşağıdaki paragrafla, benim, tamamıyla yanlış tanınmama yönelik bir strateji belirleyen bir örgütlülükle, tiyatro kamuoyu karşısında çok zor durumda kalmama neden olmaktadır:

"HİLMİ BULUNMAZ'IN (AÇIK SEÇİK; YALANCI, PESPAYE, ALÇAK... OLDUĞUNU SÖYLÜYORUM. / SURATINDA, HALA TAZELİĞİNİ KORUYAN; ALÇAK, PESPAYE, ŞEREFSİZ... / DEMİRKANLI GİBİ SOL MEMESİNİN ALTINDA YÜREK YERİNE LAĞIM ÇUKURU BULUNAN REZİLLER, / ALÇAKTIR, PESPAYELİKTİR, ŞEREFSİZLİKTİR!... EH, BU SAYDIKLARIM ZATEN SENİN TESCİLLİ ÖZELLİKLERİN OLDUĞUNA GÖRE / SENİ SIÇTIĞIN YERE KADAR KOVALAYABİLİRİM. / BASAN KİŞİNİN ELİNİ YADA BİR BAŞKA ORGANINI ÖPMEK YADA YALAMAK İÇİN Mİ?!...) GİBİ İFADELER VE KÜFÜRLERLE DOLU YAZISINI YAYIMLADIĞI İÇİN ERTUĞRUL TİMUR'A YÖNELİK LİNÇ GİRİŞİMİNİ SÜRDÜRMEKTEN GERİ DURMAMIŞLARDIR."

YİĞİT SERTDEMİR adlı şahıs, "ENTELEKTÜEL LİNÇ KAMPANYASI" elebaşılarından, "SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA KURULAN 1100 KİŞİLİK ÖRGÜTÜN HİYERARŞİK ÖNDERLERİNDEN" MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahsın dergisi Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ndene ödül aldığı için, bu derginin ana sponsorlarından olduğu "LİNÇ KAMPANYASI" sürecinin lojistik destekçisi ve tabii ki, yazarlığından kaynaklı olarak, adı geçen kampanyaya sempati kazandırmak için, bu kampanyaya teorik, kuramsal düzlem oluşturma gayreti içerisine girmiştir. Bu sürecin, benim aleyhime, kendilerinin lehine yürümesi için, benim adımla birlikte, tüm olumsuz sözcükleri yinelemektedir.

6 - YİĞİT SERTDEMİR adlı şahıs, hem sanırım "ekmek kapısı" olarak gördüğü "TİYATRO... TİYATRO... DERGİSİ YAYIN YÖNETMENİ MUSTAFA DEMİRKANLI" adlı şahsın Türkiye tiyatrosuna verdiği zararları örtebilmek ve hem de "HOCASI ÖZDEMİR NUTKU" adlı şahsın, başta Coşkun Büktel olmak üzere, Türkiye tiyatrosuna vermiş olduğu çok büyük onulmaz zararların görünürlülüğünü azaltabilmek için, benim gibi bir insana karşı "HAKARET", "İFTİRA", "NEFRET", "ÖRGÜT KURMA", "YALAN" suçlarını işlemeyi göze almaktadır:

"TİYATRODUNYASİ.COM EDİTÖRÜ CAN TÖRTOP'A '4. ABDÜLHAMİD', TİYATRO... TİYATRO... DERGİSİ YAYIN YÖNETMENİ MUSTAFA DEMİRKANLI'YA 'YALAN MAKİNESİ', TİYATRONLİNE.COM EDİTÖRÜ YAŞAM KAYA'YA 'TİYATRO CAHİLİ VE FANATİK SANSÜRCÜ', DEVLET TİYATROLARI GENEL MÜDÜRÜ LEMİ BİLGİN'E 'ERTUĞRUL GÜNAY'IN ÇÖMEZİ LEMİ BİLGİN' İ.B.B. ŞEHİR TİYATROLARI SANAT YÖNETMENİ ORHAN ALKAYA'YA 'KAZMACIBAŞI', DEVLET DESTEĞİ ALAN ÖZEL TİYATROLARIN TAMAMINI, KABINDAN YEMEK YİYEN BİR KÖPEK FOTOGRAFI KULLANARAK 'ÇANAK YALAYICI' OLARAK AŞAĞILAMAKTA, ZIMNEN TÜM TİYATROLARI HAKARET İÇERMEK ADINA 'KÖPEK' BENZETMESİ YAPMAKTADIRLAR, YILLARCA AYNI DESTEKTEN BULUNMAZ TİYATRO'NUN DA YARARLANMIŞ OLDUĞUNU ORTAYA ÇIKARAN MUSTAFA DEMİRKANLI'YA, VİDEO KAYDIYLA 'ŞEREFSİZ' DİYEBİLEN BİR ANLAYIŞLA KARŞI KARŞIYAYIZ."

YİĞİT SERTDEMİR adlı şahıs, somut belge, somut bilgi, somut bulgu, somut delil, somut kanıt, somut olgu, somut tanık göstermek yerine, tamamıyla karakuşi bir anlayışla kaleme aldıkları, hiçbir hukuksal mantık örgüsü bulunmadığı, hiçbir yasal dayanak içermediği gibi, tamamıyla hukuksal gerçeklere burun kıvıran ve imzasıyla onayladığı bu paragrafta, sadece beni küçük düşürmeye değil, bütün Türkiye tiyatrosunu, bütün Türkiye hukukunu, bütün Türkiye yasalarını küçük düşürmeye yeltenmektedir.

YİĞİT SERTDEMİR adlı şahıs, "SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA KURULAN 1100 KİŞİLİK ÖRGÜT" sayesinde, bana karşı "HAKARET", "İFTİRA", "NEFRET", "ÖRGÜT KURMA", "YALAN" suçlarını işlemektedir.

YİĞİT SERTDEMİR adlı şahıs, bunun dışında, herhangi bir bilimsel, estetik, kültürel, sanatsal, siyasal, tarihsel, toplumsal bir duyarlılığa asla sahip değildir. Böyle bir duyarlılık içerisinde kesinlikle değildir.

7 - YİĞİT SERTDEMİR adlı şahıs, beni ve benimle birlikte Coşkun Büktel'i, tiyatro kamuoyu önünde küçük düşürmeye çalışırken, bize karşı "HAKARET", "İFTİRA", "NEFRET", "ÖRGÜT KURMA", "YALAN" suçlarını işlemiştir ve hâlâ işlemektedir.

"OYUNUNU ENGELLEDİĞİNİ VARSAYDIĞI TUNCER CÜCENOĞLU'NUN 'ÇIĞ' OYUNUNU VESİLE EDEREK OLMADIK HAKARETLER YAPABİLMEKTE, OYÇED'İ SIRF PROF. ÖZDEMİR NUTKU'YU ONUR ÜYESİ SEÇTİKLERİ İÇİN KLU KLUX KLAN ÖRGÜTÜNE BENZETMEKTE, ÜYELİRİNİ AŞAĞILAMAKTA VE DEFALARCA TEKRARLAMAKTA BİR BEİS GÖRMEMEKTEDİRLER."

YİĞİT SERTDEMİR adlı şahıs, hem bize karşı bir "LİNÇ KAMPANYASI ÖRGÜTÜ" kurma niyetiyle bir araya gelen "SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA KURULAN 1100 KİŞİLİK SUÇ ÖRGÜTÜ" üyelerini gözlerden uzak tutmaya çalışıp, hem de bize "HAKARETLER YAPABİLEN" insanlar sıfatı eklemektedir.

Eğer biz, suç işleyen insanlarsak, YİĞİT SERTDEMİR adlı şahıs, neden bize "NOTER ONAYLI İHTARNAME" göndermiyor?

Eğer biz, suç işleyen insanlarsak, YİĞİT SERTDEMİR adlı şahıs, neden bizi "SAVCILIĞA ŞİKÂYET VE DAVA" etmiyor?

Eğer biz, suç işleyen insanlarsak, YİĞİT SERTDEMİR adlı şahıs, neden hakkımızda "MANEVİ TAZMİNAT DAVASI" açmıyor?

Bütün bu soruların bir tek yanıtı var: Çünkü biz, asla ve kesinlikle suçlu değiliz. YİĞİT SERTDEMİR adlı şahıs, bizim hakkımızda yasal bir süreç başlatıp, bizi hukuk sürecine sokarak, bizi adliyeye davet edemediği için, gayrimeşru, illegal, yasadışı bir yola sapıp, âdeta bir "ALTERNATİF HUKUK SÜRECİ" başlatarak, "SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA KURULAN 1100 KİŞİLİK LİNÇ KAMPANYASI ÖRGÜTÜ" teorisyeni olma yoluna giriyor.

Çünkü YİĞİT SERTDEMİR adlı şahısla birlikte hareket eden tam tanımıyla "SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA KURULAN 1100 KİŞİLİK LİNÇ KAMPANYASI ÖRGÜTÜ", hukuk kurallarıyla sınırlı somut yasalardan değil, "ALTERNATİF HUKUK" anlayışından yana hakaret etmeyi yeğliyor. "SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA KURULAN 1100 KİŞİLİK LİNÇ KAMPANYASI ÖRGÜTÜ" ve bu örgütü destekleyen çeşitli İnternet siteleri, dergiler ve kuruluşlar, "YARGI, YASAMA, YÜRÜTME" üçlüsüne değil, deyim yerindeyse, "LİNÇÇİLERİN GÜÇLÜSÜNE" dayanan bir "ALTERNATİF HUKUK" anlayışına sahipler. Bu gayrimeşru,bu  illegal, bu yasadışı anlayışı hayata geçirmek için, ellerindeki tüm "ENTELEKTÜEL LİNÇ KAMPANYASI" mekanizmasını sürekli olarak güncel ve taze tutanlar, tiyatrodan zerre kadar olsun hiçbir çıkar beklemeyen benim gibi birinin entelektüel dünyasını karartmak istiyorlar.

8 - YİĞİT SERTDEMİR adlı şahıs, hiçbir belge, bilgi, bulgu, delil, kanıt, olgu, tanık göstermeksizin, benim, "MEHMET AKAN'A VE LALE ORALOĞLU'NA ÖLÜM DÖŞEĞİNDEYKEN SIRF DİZİLERDE OYNADIKLARI İÇİN HAKARET" ettiğimi, hiç de öyle olmamasına karşın, bilerek, isteyerek, kasten dile getirilmiş bir "İFTİRANAME" metnine imza atarak, yani o "İFTİRANAME" metnini onaylayarak, o metni sahiplenerek, kendi metni hâline getirip, bana karşı "HAKARET", "İFTİRA", "NEFRET", "ÖRGÜT KURMA", "YALAN" suçlarını işlemekten asla vazgeçmemektedir:

"DEĞERLİ TİYATRO İNSANLARI MEHMET AKAN'A VE LALE ORALOĞLU'NA ÖLÜM DÖŞEĞİNDEYKEN SIRF DİZİLERDE OYNADIKLARI İÇİN HAKARET EDEN HİLMİ BULUNMAZ, DİZİLERDE OYNAYAN TÜM TİYATRO İNSANLARINA HAKARET ETMEYİ SÜRDÜRMEKTE, BUNA KARŞILIK DİZİ OYUNCUSU VE YAZARI OLAN ARKADAŞI COŞKUN BÜKTEL'İ GÖRMEZDEN GELMEYİ İHMAL ETMEMEKTEDİR."

YİĞİT SERTDEMİR adlı şahıs, "MEHMET AKAN'A VE LALE ORALOĞLU'NA ÖLÜM DÖŞEĞİNDEYKEN HAKARET" ettiğimi dile getiren bir "İFTİRANAME" hazırlayarak ve/ya hazırlanmasına yardım ve yataklık ederken, suç işlemeye eğilimli olduğunu çok net olarak belli etmektedir. Çünkü ben, "MEHMET AKAN'A VE LALE ORALOĞLU'NA ÖLÜM DÖŞEĞİNDEYKEN HAKARET" etmek gibi bir suç işlemiş olsaydım, zâten, "MEHMET AKAN VE LALE ORALOĞLU'NA ÖLÜM DÖŞEĞİNDEYKEN HAKARET" etmeme karşı çıkabilecek ve bu insanların yasal haklarını gayet doğal, oldukça normal, son derecede olağan bir biçimde savunabilecek ardılları, kalıtçıları, mirasçıları, vârisleri, beni mutlaka "HAKARET SUÇU" ("TÜRK CEZA KANUNU'NUN 125. MADDESİ") nedeniyle T.C. İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA şikâyet edip, benim hakkımda davacı olurlardı. Bu insanların ardılları, kalıtçıları, mirasçıları, vârisleri bırakınız benim hakkımda "ŞİKAYETÇİ VE DAVACI" olmayı bir yana, benim bildiğim kadarıyla, YİĞİT SERTDEMİR adlı şahsın düzenlediği ve/ya düzenlenmesine yardım ve yataklık ettiği "LİNÇ KAMPANYASI" için asla ve kesinlikle imza bile vermemişler, böylelikle bana karşı herhangi bir suç işleme gereksizliğinde bulunmamışlardır.

"MEHMET AKAN VE LALE ORALOĞLU'NUN" yasal haklarını gayet doğal bir biçimde savunabilecek ardılları, kalıtçıları, mirasçıları, vârisleri, ("MEHMET AKAN VE LALE ORALOĞLU'NA KARŞI HAKARET SUÇU İŞLEMİŞ OLSAYDIM") benim, "KAMU DAVASI" ile yargılanmama ve ciddi bir ceza almama neden olabilirlerdi. Ancak, ben, YİĞİT SERTDEMİR adlı şahsın iddia ve ifade ettiği ve/ya kendisinin önüne konulan metne hiç bakmaksızın, bu metnin altına hemen imza atarak suç işlemiş olduğu kanısı uyandırdığı gibi, "MEHMET AKAN'A VE LALE ORALOĞLU'NA ÖLÜM DÖŞEĞİNDEYKEN HAKARET" etme düşüncesiyle, niyetiyle, bilerek, isteyerek, kasten asla ve kesinlikle "HAKARET" etmedim, etmiyorum, etmeyeceğim.

9 - YİĞİT SERTDEMİR adlı şahıs, benim ve benimle birlikte "THEOPE" adlı oyunun yazarı Coşkun Büktel'in "KÜFÜR YAYINCILIĞI" yaptığımızı iddia ve ifade etmesine karşın, benim ve benimle birlikte "THEOPE" adlı oyunun yazarı Coşkun Büktel'in "KÜFÜR YAYINCILIĞI" yaptığımız kanısında değilim. YİĞİT SERTDEMİR adlı şahıs, bana ve benimle birlikte "THEOPE" adlı oyunun yazarı Coşkun Büktel'e karşı "HAKARET", "İFTİRA", "NEFRET", "ÖRGÜT KURMA", "YALAN" suçlarını işlemektedir:

"NE YAZIK Kİ, 'KÜFÜR YAYINCILIĞI' OLARAK ÖZETLENEBİLECEK BU SALDIRGAN TUTUM KARŞISINDA KİŞİ VE KURUMLARIN 'AMAN BULAŞMAYAYIM' ANLAYIŞINI FIRSAT BİLEN BU ŞAHISLAR; AŞAĞILAMA, HAKARET VE KÜFÜRLERİNİ SÜREKLİ ARTIRMAKTADIRLAR."

YİĞİT SERTDEMİR adlı şahıs, "AŞAĞILAMA, HAKARET VE KÜFÜR" sözcüklerini sürekli ve yazılı olarak, hem de herkesin her zaman okuyabileceği İnternet ortamında yineleyerek ve/ya bana karşı kullanılmış bu sözcükleri yineleyenlerin YİĞİT SERTDEMİR adlı şahsın önüne koyduğu metni hiç okumadan, bir "HUSUMET" mantığıyla ânında, derhal, hemen, ivedilikle imzalayarak, bana ve benimle birlikte "THEOPE" adlı oyunun yazarı Coşkun Büktel'e karşı "HAKARET", "İFTİRA", "NEFRET", "ÖRGÜT KURMA", "YALAN" suçlarını işlemektedir.

YİĞİT SERTDEMİR adlı şahıs, bilerek, isteyerek, kasten ve/ya önüne konulan metni hiç okumadan imzaladığına göre, her iki durumda da suçludur ve hem bize karşı, hem adliyeye karşı ve hem de devlete karşı suç işlemiştir. Doğal ki, hiçbir suç cezasız kalamaz. Hele bir de, kendilerine göre "ALTERNATİF HUKUK" üretme gayreti içerisinde olanlar ve demokratik hukuksal olanakları, âdeta bir "LİNÇ KAMPANYASI" eylemine dönüştürenler, asla ve kesinlikle bağışlanamaz. Ceza mahkemeleri bunların cezasını verir. Hukuk mahkemeleri, ödemeleri gereken tazminatları ödetir.

10 - YİĞİT SERTDEMİR adlı şahıs, "HAKARET, İFTİRA, NEFRET, YALAN SUÇU İŞLEMEK AMACIYLA 1100 KİŞİLİK BİR ÖRGÜT KURAN" ve/ya bu "SUÇ ÖRGÜTÜ" içerisine sonradan dahil olan kişi olarak, TÜRK CEZA KANUNU'NUN 220. MADDESİ içeriğinde çok net bir biçimde ifade edilen suçu işlemeye eğilimli biri olarak, bakınız, nasıl bir metnin altına imza atmış:

"KİŞİLER BUNLARIN YAZDIKLARINA ÖNEMSEMESELER  DAHİ İNTERNETTE ONLARCA SAYGIN KİŞİ BU SIFATLARLA YER ALMAKTA VE ARAMALARDA BU SAYGIN KİŞİLERE İLİŞKİN BİLGİLER HAKARETAMİZ İFADE VE TANIMLAMALARLA KAMUOYUNUN KARŞISINA ÇIKMAKTADIR."

YİĞİT SERTDEMİR adlı şahıs, yazdığı yada yazılmasına katkıda bulunduğu ve/ya önüne konulan metni hiç okumadan imzalamış olabilir. Beni, hangi durumda, nasıl bir imza attığı pek ilgilendirmiyor. Beni, sadece ve yalnızca, "HAKARETAMİZ" gibi sözleriyle bana "HAKARET" edip, bana "İFTİRA" atması ilgilendiriyor. YİĞİT SERTDEMİR adlı şahıs, bu iddia ve ifadeleriyle bana karşı "HAKARET", "İFTİRA", "NEFRET", "ÖRGÜT KURMA", "YALAN" suçlarını işlemeye devam etmektedir hâlâ.

11 - YİĞİT SERTDEMİR adlı şahıs, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları elemanı olma ayrıcalığını ve inandırıcılığını, bilimsel, estetik, kültürel, sanatsal, tiyatral duyarlılık için değil, benim gibi kırk yıllık bir tiyatro sanatçısına karşı kullanıp, "SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA 1100 KİŞİLİK ÖRGÜT" kurulmasına kuramsal ve tinsel katkıda bulunuyor.

"BİZ AŞAĞIDA İMZASI OLAN KURUMLAR VE KİŞİLER OLARAK BU İKİ ŞAHSI; COŞKUN BÜKTEL VE HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ'I HAKARET VE KÜFÜRLERİNDEN DOLAYI KINIYOR, AHLÂKİ BİR TUTUM GELİŞTİRMEYE DAVET EDİYORUZ."

YİĞİT SERTDEMİR adlı şahsın entelektüel, kuramsal ve tinsel önderliğine güvenen ve "SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA KURULAN 1100 KİŞİLİK SUÇ ÖRGÜTÜ", bana karşı, maddi ve manevi büyük acılar veren bir eylemlilik içerisine girerek, benim doğal, normal, olağan yaşantımı altüst edip, beni sindirmek istemiştir.

HUKUKİ NEDENLER: "HAKARET", "İFTİRA" VE "ÖRGÜT KURMA" SUÇLARI (TCK 125., 267. VE 220. MADDELER)

DELİLLER:
1 - www.sahnedergisi.com/stage/?q=node/52
2 - www.coskunbuktel.com/lincimzacilari.htm
3 - http://coskunbuktel.com/nutkuoycedskandal.htm
4 - http://coskunbuktel.com/buktelnihayet.htm
5 - www.coskunbuktel.com/buktelnutku000905.htm
6 - www.coskunbuktel.com/nutkubuktel000905.htm
7 - www.coskunbuktel.com/erguneynutku001005.htm
8 - www.coskunbuktel.com/buktelnutku050706.htm
9 - www.coskunbuktel.com/salihcoskunnutkuskandal.htm/buktelnutku190706.htm
10 - www.coskunbuktel.com/buktelnutku190706.htm
11 - www.hyetert.com/yazi3.asp?Id=432&DilId=1
12 - http://linckampanyasi.blogcu.com/lincci-alcaklarin-listesi/9789129
13 - www.facebook.com/note.php?saved&&note_id=10152152591800711%E2%80%A6
14 - http://tiyatroyun.blogspot.com/2011/10/oyunun-notu-lincci-omer-faruk-kurhanla.html
15 - http://tiyatroyun.blogspot.com/2011/11/lincci-omer-faruk-kurhann-avukatlar.html
16 - http://tiyatroyun.blogspot.com/2012/03/linc-kampanyasi-ana-sponsorlarndan_23.html

SONUÇ VE İSTEM:

Yukarıda sunduğum nedenlerle, şikâyet edilen ve kendisinden "ŞİKÂYETÇİ VE DAVACI" olduğum ve kesinlikle uzlaşmak istemediğim YİĞİT SERTDEMİR hakkında gerekli soruşturmanın yapılmasını ve cezalandırılması için "KAMU DAVASI" açılmasına karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim. 16.10.2012

ŞİKÂYETÇİ
HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ