31 Ekim 2012 Çarşamba

Kocaeli Kültür Kolektifi Derneği, LİNÇ KAMPANYASI imzacısı ve sponsoru Mimesis Dergisi'nin LİNÇÇİ yazarı Shakespeare Çocuğu Hakan Gürel'in insan içine çıkmasına yardım ve yataklık etmiş!


Tiyatral tabu Shakespeare'i tuş eden Tolstoy diyor ki:

İstedikleri kadar övsünler, eşi benzeri olmayan üstünlükler yükleyerek yere göğe koyamasınlar, 

Shakespeare bir sanatçı değildir 
ve yapıtları sanatsal özden yoksundur. Nasıl ritim duygusu olmadan müzisyen olunamazsa, ölçü duygusu olmadan da sanatçı olunamaz.

(Bkz: Tolstoy, Sanat Nedir?, çev. Mazlum Beyhan, İş Bankası Yayınları, s. 349)

***

İki lâfı bir araya getirmekten yoksun bir zekâya sahip NÇÇİ 
Hakan Gürel, yukarıdaki videonun 55.42. dakikasında diyor ki:

"Shakespeare çok akıllı bir adam!"

***


15 Mayıs 2012 tarihinde yüklenen yukarıdaki videoyu, biz, 27 Ekim 2012 tarihinde izledik. Bu tarih itibariyle, yani tam tamına beş buçuk aylık uzun bir sürede, yukarıdaki video, sadece 50 kez izlenmiş. Bizim yayınlamamızdan sonra kaç kez izleneceğini tabii ki tahmin etmemiz zor olsa da, şu ân itibariyle durum şu: 


Kocaeli Kültür Kolektifi Derneği, LİNÇÇİ Hakan Gürel'i ne kadar insan içine çıkarmaya yardım ve yataklık etse de, LİNÇÇİ Hakan Gürel ve tüm Shakespeare Çocukları'nın, artık toplum tarafından saygın birer kişi olarak görülmemeye başlandığı kanısındayız.


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Ayrıca bakınız:


 

LİNÇÇİ MİMESİSÇİ Hakan Gürel, "Ayıp değil ya, Coca-Cola'yı çok seviyordum" diyen adamın üniversitesinde etkinlikte bulunmuş!