19 Ekim 2012 Cuma

Melih Anık eleştirilerini nesnel ölçütlere yaslanarak yapmak istiyor!

Oyun'un notu: Yazar Melih Anık, yazılarından en çok 150 sözcüklük alıntı yapılmasına izin verdiği için, 150'inci sözcükten sonrasını okumak isteyenler, en aşağıdaki linki tıklayabilirler!

***

Dar Ayakkabıyla Yaşamak (D. Kovaçeviç) "Acıların Oyunu" Olmuş

Melih Anık
19 Ekim 2012

"İntiharın Genel Provası", ülkemiz seyircisine Duşan Kovaçeviç'i tanıtan ilk piyesti. Bu nedenle oyunu bizle buluşturan, çok başarılı şekilde yöneten Nurullah Tuncer'e teşekkür borçluyuz. O oyunun ardından Nurullah Tuncer, "Buluşma Yeri"ni yönetti. "Dar Ayakkabıyla Yaşamak", Nurullah Tuncer'in yönettiği üçüncü Duşan Kovaçeviç oyunu. Ona göre "üçlemenin" üçüncü oyunu. "Üçleme", Nurullah Tuncer'in seçtiği bir üst başlık. Ben, TRTTürk TV'de üçlemeyi anlatan ifadesinden "üçleme" çıktığı hususunda hemfikir değilim. Nurullah Tuncer, (mealen) şunu söyledi: 

"'İntiharın Genel Provası', bir mimarın intiharını anlatıyordu. 'Buluşma Yeri', idealleri uğruna ölen insanlar, 'Dar Ayakkabı ile Yaşamak' ise direniş, açlık ve medya eleştirisi üzerine idi." 

Öyle bakarsak, bir yazarın herhangi üç oyunu "üçleme" olur.  O programda yer alan İbrahim Can (İsa) "sanatçı, entelektüellik"; Nihat Alpteki (Veseli) ise "kot taşlama, meslek hastalığı" ile kendi rollerini anlatıyordu. Yönetmen, üç oyunu önceden tasarlayıp bir üçleme halinde sunacağının hazırlığını önceden yapmış mı? Daha önce, yani ilk oyunda ("İntiharın Genel Provası") duyurmuş olduğunu hatırlamıyorum. Bunu anlamak için üç

(Kaynak: Düşünceler)

***

Ayrıca bakınız:


Bütün yazdıklarını okuduğumuz, bütün yazılarına ilgi duyduğumuz ve hemen hemen bütün yazılarını yayınladığımız yazar Melih Anık'ın yeni yazılarını Melih Anık'ın yazarlık hakkına gösterdiğimiz duyarlılık nedeniyle, bundan böyle, olduğu gibi yayınlamayacağız!

Yazar Melih Anık tiyatro lunaparkındaki dönme dolapları sezdiriyor


Yeni yönetmeliği unutup sezona başlayan 2012 model Engin Alkan



Melih Anık, doğru bildikleri doğrultusunda doğru sözler söylüyor!