12 Ekim 2012 Cuma

Yazar Melih Anık tiyatro lunaparkındaki dönme dolapları sezdiriyor

Oyun'un notu: Yazar Melih Anık, yazılarından en çok 150 sözcüklük alıntı yapılmasına izin verdiği için, 150'inci sözcükten sonrasını okumak isteyenler, en aşağıdaki linki tıklayabilirler!

***

Üstün Akmen'e Teşekkür Eden Kemal Başar ile Hamlet Üzerine "Twitleşme"…

Melih Anık
12 Ekim 2012

Basit bir "twit" yazışması bazen (bence) önemli bir konuyu içeriyor. Kemal Başar ile olan yazışmamızda da böyle oldu.

Kemal Başar yazdı: 

"Yönettiğim prova aşamasındaki Hamlet'e desteği için Sn. Üstün Akmen'e teşekkürlerimle. http://evrensel.net/news.php?id=37976"

Verdiği sayfaya gittim. Evrensel Gazetesi'nin "Kültür Servisi" imzalı bir haber. Aradım taradım Üstün Akmen adını göremedim. Kemal Başar'ın Üstün Akmen'e teşekkür nedeni ne olabilirdi? Üstün Akmen, Evrensel yazarı ama "haber"in içinde şu ifadeler ile gerçek durumu anladım:

"son yılların başarılı ve gözde yönetmeni Kemal Başar yönetiyor"

"Sahnede söylemek istediğini rahatça ve anlaşılabilir biçimde ifade edebilmek için sahneye koyduğu her oyunda metni eğip bükmesiyle tanınan Kemal Başar'ın 'Hamlet'te de seyirciyi ruhundan yakalayacağı umut ediliyor. Diğer taraftan, Kemal Başar’ın 'Hamlet' ile dünyadaki ve Türkiye'deki insanlara neler söyleyeceği, ne gibi iletiler sunacağı; 'Hamlet' ile bireyin yalnızlığına ve erdem kavramına nasıl vurgu yapacağı tiyatro çevrelerinde merakla beklenmekte."

Bu satırlar, alışılmış bir "Kültür Servisi" haberinin ötesinde bir yorum yapıyor. Kemal Başar ve CEF Tiyatro bu

(Kaynak: Dokunuş)

***

Ayrıca bakınız:


Bütün yazdıklarını okuduğumuz, bütün yazılarına ilgi duyduğumuz ve hemen hemen bütün yazılarını yayınladığımız yazar Melih Anık'ın yeni yazılarını Melih Anık'ın yazarlık hakkına gösterdiğimiz duyarlılık nedeniyle, bundan böyle, olduğu gibi yayınlamayacağız!