15 Ekim 2012 Pazartesi

Melih Anık, doğru bildikleri doğrultusunda doğru sözler söylüyor!

Oyun'un notu: Yazar Melih Anık, yazılarından en çok 150 sözcüklük alıntı yapılmasına izin verdiği için, 150'inci sözcükten sonrasını okumak isteyenler, en aşağıdaki linki tıklayabilirler!

***


Oyun Atölyesi'nde ENOBARBUS NEREDE?


Melih Anık

15 Ekim 2012

Tiyatro Dünyası'nın forum gurubundan B. Karakaya imzalı bir mesaj aldım. Oyun Atölyesi'nin Antonius ile Kleopatra isimli oyununu duyuruyordu. Haberin nereden kaynaklandığını bilmiyorum ama bir basın bildirisi gibi görünüyordu. Duyurunun altındaki "Online bilet almak için tıklayınız" ile telefon numarası Oyun Atölyesi gişesine yönlendiriyordu sizi. Bu haberin, Oyun Atölyesi’nden çıktığı kanaatini kuvvetlendiriyordu.


Haberin içeriğinde benim dikkatimi çeken satırlar şunlar:


"Oyun Atölyesi’nin 2011-2012 sezonunda ve 'London 2012 Cultural Olympiad'ın bünyesinde yer alan ve 'Shakespeare's Globe's 2012 International Shakespeare Festival'in davetlisi olarak Mayıs ayında Londra'da sahnelediği 'ANTONİUS İLE KLEOPATRA' bu sezonda yine Oyun Atölyesi'nde seyirciyle buluşuyor."

"Mayıs ayında Londra'da sahnelediği 'ANTONİUS İLE KLEOPATRA' bu sezonda yine Oyun Atölyesi'nde seyirciyle buluşuyormuş" demek ki "Enobarbus ve Kevork Malikyan" var dedim kendime. Takip eden paragrafı okuyunca yanıldığımı anladım.


"Shakespeare’in en ünlü oyunlarından olan Antonius ile Kleopatra’da Haluk Bilginer Antonius, Zerrin Tekindor Kleopatra, Mert Fırat Cesar, Emre Karayel Pompeius rolüyle seyirci karşısına çıkıyor. Oyunun diğer rollerini Onur Ünsal, Muharrem Özcan,


(Kaynak: Dokunuş)

***


Ayrıca bakınız:


Bütün yazdıklarını okuduğumuz, bütün yazılarına ilgi duyduğumuz ve hemen hemen bütün yazılarını yayınladığımız yazar Melih Anık'ın yeni yazılarını Melih Anık'ın yazarlık hakkına gösterdiğimiz duyarlılık nedeniyle, bundan böyle, olduğu gibi yayınlamayacağız!

Yazar Melih Anık tiyatro lunaparkındaki dönme dolapları sezdiriyor


Yeni yönetmeliği unutup sezona başlayan 2012 model Engin Alkan