10 Temmuz 2012 Salı

Dikmen Gürün anlaşılan o ki LİNÇÇİ Mimesis Dergisi'ni okumuyor!

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından MÜSTEHCEN görseller yayınlayan LİNÇÇİ MİMESİS DERGİSİ Yayın Kurulu Üyesi Dikmen Gürün (Maltepe Üniversitesi) diyor ki:


"Tiyatro çeviri ve araştırma dergisi Mimesis bir Boğaziçi Üniversitesi Yayını. Her sayısı titizlikle hazırlanan ve okurlarını olduğu kadar yazarlarını da besleyen bir bilimsel dergi. Kişiyi incelemeye, tartışmaya, sorgulamaya yönlendiren bir yapıya sahip. Mimesis’in son sayısında (19. sayı) odaklandığı dosya konularından biri Aristophanes ve Lysistrata." (Kaynak: "Sansür Kol Geziyor")


***


LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından MÜSTEHCEN görseller yayınlayan LİNÇÇİ MİMESİS DERGİSİ'nin 19. sayısına "Katkıda Bulunanlar" arasındaki LİNÇÇİ Dila Okuş'la LİNÇÇİ Duygu Dalyanoğlu'nun kaleme aldığı "evlere şenlik" olmanın çok daha ötesinde büyük bir anlamı(!) bulunan "Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları'nın Lysistrata Yorumu Üzerine" başlıklı salak sepet yazıdan bir alıntı, Dikmen Gürün'ün ne kadar samimî(!) olduğunu çok rahatça kanıtlıyor:


"Atinalı Lysistrata bir sabah, gün ağarmaya yakın, savaşan tarafların kadınlarını toplar ve onlara savaşı bir durdurmanın bir yolunu bulduğunu söyler."


(MİMESİS TİYATRO / ÇEVİRİ - ARAŞTIRMA DERGİSİ SAYI 19 sf. 37)


***


Ayrıca bakınız: 

Aristofanes Torunu Shakespeare Çocuğu AKP'li Ertuğrul Günay Yeğeni MÜSTEHCEN rseller yayınlayan LİNÇÇİ MİMESİS Dergisi, birlikte LİNÇ KAMPANYASI düzenledikleri LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin yedek lastiği konumuna düştü!