29 Mayıs 2012 Salı

Haluk Bilginer imâlatı "Shakespeare Geyiği" magazin basınında!

Tiyatroyu hızla, hem de şimşek hızıyla sanatsal özünden koparıp, estetik özünü yaralayan Kırmızı Pabuçlu Shakespeare Çocuğu Nihat Haluk Bilginer, yüce tiyatro sanatının, her geçen gün televizyonlaştırılmasına neden oluyor. "Tatlı Hayat""Ezel", "İstanbul'un Altınları" gibi düzeysiz televizyon dizileriyle emekçi halkın iktidar özlemini derin dondurucuya sığdırmaya yeltenen Kırmızı Pabuçlu Shakespeare Çocuğu Nihat Haluk Bilginer, halkın estetik bilincini dumura uğratan Kıvanç Tatlıtuğ gibi sözüm ona oyuncular sayesinde piyasadaki görünürlülüğünü iyice artırıyor!


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Haluk Abisini locadan izledi

Kıvanç Tatlıtuğ, dizi çekimleri arasında bulduğu ilk fırsatta, Haluk Bilginer ustasını ünlü Shakespeare sahnesinde seyretti.

KIVANÇ TATLITUĞ’UN LONDRA SAFASI

EŞİ Aşkın Nur Yengi ile ayrı evlerde yaşama kararı alan Haluk Bilginer, özel hayatındaki sıkıntılara rağmen, kariyerinde en verimli dönemlerinden birini yaşıyor. Sanatçının kurduğu ‘Oyun Atölyesi’, Londra’daki dünyaca ünlü ‘Shakespeare’s Globe Tiyatrosu’nda Türkçe oyun sahneledi. Shakespeare’in ünlü tragedyası ‘Antonius ve Kleopatra’yı ünlü oyun yazarının adını taşıyan tiyatroda Türkçe sahneleyen Bilginer ve ekibi, başarılı performansıyla büyük takdir topladı.

Oyunu İngilizler de izledi

Mısır Kraliçesi Kleopatra ile imparatorluk Romasının ünlü komutanı Marcus Antonius arasındaki aşkı ve acı sonlarını anlatan oyunda Antonius’u Haluk Bilginer, Kleopatra’yı Zerrin Tekindor, Enobarbus’u Kevork Malikyan, Pompeius’u Emre Karayel, Sezar’ı ise Mert Fırat canlandırdı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da üç kez sahnelenen oyuna Türkler kadar yabancı tiyatroseverler de ilgi gösterdi. Öte yandan Kuzey ve Güney’in yakışıklı oyuncusu Kıvanç Tatlıtuğ da oyunu locadan izledi. Tatlıtuğ, oyun çıkışında birçok Londralı Türkle fotoğraf çektirdi. MAGAZİN SERVİSİ

(Kaynak: STAR)