29 Mayıs 2012 Salı

Shakespeare Çocuğu Haluk Bilginer, "cellat"a inanmamızı istiyor!

Oyun'un notu: Yukarıdaki fotoğrafın içeriğinde bulunan ve Kırmızı Pabuçlu Shakespeare Çocuğu Nihat Haluk Bilginer'in tam tamına başının üzerine denk gelerek, âdeta bir "geyik boynuzu" görünümü oluşturan çiçeğin yaprakları, tamamıyla bir rastlantı sonucu "öyle" bir görünüm oluşturmuştur. Fotoğraf bize ait değil, aşağıdaki alıntıyı yapmış olduğumuz "AVRUPA GAZETE"ye aittir. Bu fotoğraf üzerinde herhangi bir emeğimiz asla yoktur.


***


Shakespeare Çocuğu Haluk Bilginer, 12 Eylül Faşizmi sonrası İngiltere'den Türkiye'ye "ihraç edilen" bir tiyatro vurgunudur.


Özelleştirme İdaresi, 12 Eylül Faşizmi'nden sonraki bir "tezgâh"tır.


Shakespeare Çocuğu Haluk Bilginer, Türkiye Cumhuriyeti'nin kendine özgü karma ekonomik yapısını hızla, hem de şimşek hızıyla çürüten "Özelleştirme İdaresi'nin başındaki bayan"a güvenmemiz gerektiğine inanmamızı buyuruyor.


Yani, bizim anladığımız kadarıyla, öldürülmek üzere olan bir insanın, cellat kostümlü birine inanıp, iman etmesini öneriyor.


Tabii ki biz, hiçbir zaman için, Shakespeare Çocuğu Haluk Bilginer'in hiçbir önerisini asla ve kesinlikle ciddiye almıyoruz!


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Özelleştirilme protestosu

27 Mayıs 2012 Pazar günü Globe Tiyatrosu önünde toplanan bir grup gencin Devlet Tiyatroları'nın özelleştirilmesi çabasını protesto ettiklerini öğrenen Haluk Bilginer, "Boşuna zahmet ediyoruz. Özelleştirme İdaresi'nin başındaki bayan bile bana 'böyle bir şeyin gerçekleşmesi mümkün değil' dedi."

(Kaynak: AVRUPA GAZETE)