29 Mayıs 2012 Salı

Lübnanlı Jehan Barbur yeşil sermaye temsilcilerine derhal direndi!

Lübnan asıllı şarkıcı Jehan Barbur, kendisini âdeta tesettüre tutsak etmek isteyen yeşil sermaye temsilcisi TRT'cilerin özgürlük kısıtlayan hareketlerine asla ve kesinlikle ödün vermemiş. 


Tedavülden kaldırılan eski genel sanat yönetmenlerinden Balıkçı Kazmacıbaşı Korsan Orhan Alkaya'nın neden olup, eski genel sanat yönetmenlerinden Ayşenil Şamlıoğlu'nun yardım ve yataklık ettiği "Rosenbergler Ölmemeli Skandalı" öncesi adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, "Rosenbergler Ölmemeli Skandalı" sonrası adıyla "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Korsan Tiyatroları" elebaşıları, elemanları, "El mi yaman, bey mi yaman?" sorusunun çengelini kasap vitrinine yerleştiren efeleri gibi gayet edilgen, oldukça pasif bir dille "Sen bilirsin ağam, sen bilirsin paşam, gelen ağam, giden paşam, ben paşa paşa ağama boyun eğerim paşam!" mantığına teslim olarak hareket etmeyen Lübnanlı Jehan Barbur, umarım, Türkiye'deki pembe sermaye temsilcisi tiyatro esnafına direnme (s)imgesi olur.


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


TRT'ye kıyafet için rest çekti


TRT'nin Arapça yayın yapan kanalında bir programa konuk olarak davet edilen Lübnan asıllı şarkıcı Jehan Barbur; kılık kıyafet uyarısı alınca yayına katılmadı

Sesinin berraklığı ve sakinliğiyle Bülent Ortaçgil'e benzetilen Lübnan asıllı şarkıcı Jehan Barbur'a şok! Ali Vatansever'in yönettiği 'El Yazısı' adlı filmde 'Aşk Bitti' isimli şarkıyı seslendiren ve Özen Yula'nın sahnelediği 'Şems Unutma'da rol alan Barbur; TRT'deki bir programda kendisine kıyafetiyle ilgili bir yaptırım uygulanmaya kalkışınca öfkesini Twitter'da dile getirdi. Barbur, "TRT kanallarından birine konuk olarak çağrıldım. Lakin kıyafetime dikkat etmem uyarısı geldiği için vazgeçtim. Kime hükmediyorsunuz acaba?" yazdı.

MASA ÖRTÜLÜ ÖNLEM

Konuyla ilgili konuştuğumuz Barbur'un basın danışmanı Eda Bilgin, yaşanan olayı şu sözlerle anlattı: "TRT'nin Arapça yayın yapan kanalından bir program için teklif geldi. Programın sunucusu, 'Kusura bakmayın. Arap yayını yapan bir kanalız. Birazcık kılık kıyafete dikkat edilirse, falan' dedi. Ben de bunun mümkün olmadığını, kılık kıyafete karışıldığı takdirde gitmeyeceğimizi söyledim. Gitarist Kemal Evrim Aslan'ın vokal arkadaşlarının omzuna da açık diye masa örtüsü örttüler. Biz de bunun uygun olamayacağını söyledik ve yayına çıkmadık. Kaldı ki, Jehan'ınki normal bir kıyafetti ve açık değildi. Daha ne giyeceğini bile görmemişlerdi."

(Kaynak: Milliyet)