9 Mayıs 2012 Çarşamba

Bulunmaz Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, acemi yazar, çakma şair, kımıltısız oyuncu, sentetik yönetmen, yapay muhalif Balıkçı Kazmacıbaşı Korsan Orhan Alkaya'yı gayet net ve oldukça anlaşılır bir biçimde fırçalayarak, noter onaylı ihtarname almak, savcılığa şikâyet edilmek, mahkemelerde yargılanmak isteği ile yanıp tutuşmaya başladı!

Orhan Alkaya - Yalan "seni seviyorum" derken bile yalandır. Bu yalancılara katlanmak zorunda değiliz.


Hilmi Bulunmaz - Bir tiyatrocunun söyleyebileceği en büyük yalan, bir tiyatro oyunu yazarının kendi emeğiyle yazmış olduğu kendi oyununu yasaklama hakkının bulunmadığını iddia edip, o oyun yazarının oyununu, örnekse Alain Decaux'un "Rosenbergler Ölmemeli" oyununu ipinin yada tikinin keyfine göre sahnelemesi, yani sözcüğün tam anlamıyla estetik korsanlık yapmasıdır. 


Kendini tiyatro yönetmeni sanan herhangi bir dangalak, herhangi bir yazarın yazarlık hakkını ipine yada tikine bile takmazsa, biri yada birileri bu dangalağa "oha çüş" deyip, bu dangalağın yönetmenlik hakkını elinden alıp, yönetmen müsveddesinin çıplak olduğunu ânında, birdenbire, derhal, hemen ortaya çıkarabilir. O yönetmen müsveddesi de, götüne neft yağı sürülmüş topal eşek gibi eşekler arası maratona katılıp birinci olabilir!