26 Mart 2012 Pazartesi

Kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için kutlanan 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'ne ısrarla ve inatla karşıyız!

Bütün sanatsal etkinlikleri, insan boyutundan uzaklaştırıp, âdeta dinsel ve/ya tinsel bir tören gibi algılayan ve böylelikle kapitalizmi yeniden üreten anlayışlara sonuna dek karşıyız. Tiyatro sanatına, toplumsal uyanışa katkıda bulunan estetik bir eylemlilik olarak değil de, "dök içini rahatla" mantığıyla yaklaşan kapitalist tiyatro esnafı, her yirmi yedi mart günü geldiğinde, içindeki benmerkezci kurtlarını tiyatro kamuoyunun yüzüne fışkırtmak için fırsat arıyor.


Emperyalizm ve onun tapınak avlusundaki piçi kapitalizm ilelebet yaşasın diye uluslararası ve ulusal düzeyde kaleme alınan "tiyatro bildirileri", toplumsal uyanışı ötelemekten, emekçi halkın iktidar özlemini sonsuza dek ertelemekten başka hiçbir amaç gütmüyor. 


Biz, sosyalizm aşığı sanatçılar ve sanat kuruluşları olarak, tam tamına 1100 kişilik kişiliksiz alçak kişinin hızla, hem de şimşek hızıyla kirletmeye, ırzına geçmeye çalıştığı Türkiye Tiyatro Tarihi "kitabı"na bok sürdürmemek için, yirmi yedi mart anlayışına sonuna dek karşı olmakla birlikte, "1 Mayıs Dünya Tiyatro Günü" anlayışımızı dayatmaya ısrarla ve inatla devam ediyoruz.


YAŞASIN 1 MAYIS DÜNYA EMEKÇİ BAYRAMI!


YAŞASIN 1 MAYIS DÜNYA TİYATRO GÜNÜ!


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz