5 Mart 2012 Pazartesi

Bulunmaz, Gülhan Demirkanlı'nın açtırdığı yasa dışı dâvâyı aydınlattı!

T.C.
İSTANBUL
1. SULH CEZA MAHKEMESİ YARGIÇLIĞI'na 


DOSYA NO: 2010 / 8930

KONU: YARDIMCI DİLEKÇE  

AÇIKLAMALAR, İSTEMLER, YANITLAR 


İlk duruşması 8 Aralık 2011 tarihinde gerçekleşen yargılandığım davada, "LİNÇ KAMPANYASI ÖRGÜTÜ ÖNDERİ TİYATRO... TİYATRO... DERGİSİ" sahibesi Gülhan Avşar Demirkanlı ile karşı karşıya geldim. Ne yazık ki, davanın ikinci duruşmasının yapılacağı 8 Mart 2012 tarihinde, ilk duruşmanın hemen ardından dava dosyasına eklediğim gerekçede belirttiğim gibi, İsviçre'de olacağım için, savunmamı yazılı olarak sunuyorum. 


İçinde müşteki Gülhan Avşar Demirkanlı'nın bulunduğu ve sayıları tam tamına 1100 kişiden oluşan bir "LİNÇ KAMPANYASI ÖRGÜTÜ" tarafından "ENTELEKTÜEL LİNÇ" eylemine maruz kaldım. Uzun yıllardır bu eyleme karşı koyarken, maddi-manevi birçok sorun yaşadım.  


Gülhan Avşar Demirkanlı'nın sahibi olduğu "LİNÇ KAMPANYASI ÖRGÜTÜ ÖNDERİ TİYATRO... TİYATRO... DERGİSİ", kurulduğu Şubat 1991 tarihinden bu yana, başta Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve benzeri resmî kurumlardan usule aykırı olarak reklâm almaktadır. Ben, sürekli olarak bu konuyu gündeme getirip, Gülhan Avşar Demirkanlı'nın usule aykırı davrandığını anlattıkça, Gülhan Avşar Demirkanlı, eşi Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın önderdiğinde bir "LİNÇ KAMPANYASI" başlatmıştır. Dava dosyası incelendiğinde yada estetik donanımı tam bir bilirkişiye inceletildiğinde, çok rahat bir biçimde görülebileceği gibi, Demirkanlı Ailesi, benim reklâm alma usulsüzlüğünü eleştirmemden son derecede rahatsızlık duymaktadırlar. 


Gülhan Avşar Demirkanlı, bir "LİNÇ KAMPANYASI" düzenleyip, tam tamına 1100 kişiden imza aldığı süreçte bile, sahibi olduğu Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ne usulsüz bir biçimde reklâm almasına karşın, hiçbir bir usulsüzlük yapmamış gibi davranmaktadır. Şimdi gelelim usulsüzlük konusunu anlaşılır bir dille sunmamıza: 


Malumunuz, herhangi bir yayın organı, süreli yayın olduğu için, söz verdiği gün, hafta, ayda yayınlanır ve reklâm verenler de bunu bilerek bu dergiye reklâm verir yada vermez. Ancak, müşteki Gülhan Avşar Demirkanlı, sahibi olduğu aylık dergiyi, hiçbir zaman için, tam zamanında, yani her ayın tam birinde yayınlamamaktadır. Müşteki Gülhan Avşar Demirkanlı, nasıl olsa, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin ile, İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu ile, Kocaeli Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Nejat Birecik ve diğerleri ile "samimi" olduğu için, her ayın birinde çıkması gereken, ancak hiçbir zaman için ayın birinde asla ve kesinlikle çıkmayan dergisine rahat rahat reklâm alabilmektedir. Benim, halkımın, tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergilerle beslenen adlarını saydığım resmî tiyatro kurumlarını defalarca uyarmama, müşteki Gülhan Avşar Demirkanlı ve eşi Mustafa Şükrü Demirkanlı'ya defalarca uyarmama karşın, bu kurum ve kişiler benim uyarılarımı zerre kadar dikkate almamışlardır. Oysa, bir tiyatro dergisi, reklâm aldığı resmî tiyatro kurumlarının oyun programlarını günü gününe tiyatro kamuoyuna tam zamanında duyurmak zorundadırlar. Zâten reklâmın mantığı da sadece ve yalnızca budur. 


Sayın Yargıç, birinci duruşmada sizin sormuş olduğunuz şu soruya müşteki Gülhan Avşar Demirkanlı yanıt vermek yerine, gözlerini önce yere indirmiş ve hemen ardından da, derginin gerçek yöneticisi eşi Mustafa Şükrü Demirkanlı'ya bakmakla yetinmişti: 


"Sizin derginizle, Hilmi Bulunmaz'ın herhangi bir ticarî çelişkisi var mı?" 


Sizin sorunuz tutanaklara geçmediği için, ben yukarıdaki sözü aklımda kaldığı kadarıyla yazdım. Bu sözde herhangi bir ifade kayması olsa da, sorunuzun içeriği bence böyleydi.  


Ben buradan yanıtlamış olayım: 


Benim, müşteki Gülhan Avşar Demirkanlı ve onun eşi Mustafa Şükrü Demirkanlı ile herhangi bir ticarî, şahsî çelişkim yok. Benim, "LİNÇ KAMPANYASI" düzenleyebilecek kadar gözü dönmüş bu kişilerle bir tek çelişkim var: 


Lemi Bilgin'den, Ayşenil Şamlıoğlu'ndan, Nejat Birecik'ten ve diğerlerinden aldıkları reklâmların tam karşılığını versinler; yani dergilerini her ayın tam birinde yayınlasınlar, dolayısıyla aldıkları paranın karşılığını resmî tiyatro kurumlarının oyun programlarını tam zamanında yayınlayarak versinler. Benim, şimdilik kaydıyla, bu "LİNÇ KAMPANYASI ÖRGÜTÇÜSÜ DEMİRKANLI AİLESİ"nden bunun dışında hiçbir isteğim yoktur. 


SONUÇ VE İSTEM: Duruşmanın benim lehime sonuçlanarak BERAAT etmek istiyorum. 05/03/2012  


HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ



DELİLLER:


1) BİRİNCİ LİNÇ KAMPANYASI 
(Link: http://tiyatroyun.blogspot.com/2008/03/bir-iftirann-bataklk-anatomisi.html)
2) İKİNCİ LİNÇ KAMPANYASI 
(Link: http://www.coskunbuktel.com/lincimzacilari.htm)