22 Şubat 2012 Çarşamba

Kendisine sayı saymayı ve yazı yazmayı öğreten Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ı savcılığa şikâyet ederek, Bulunmaz hakkında kamu davası açtıran LİNÇÇİ Prof. Dr. Nurhan Tekerek, tüm cahilliğine karşın, tiyatro izleyicisinin karşısına çıkabiliyor!


Zilli Şıh, Mask-Kara Tiyatrosu'nda 


Oyun tanıtım sayfası: Zilli Şıh


***


Size Bir Hikayemiz Var…

Erdemsizlik bataklığına inat!… Arınalım istiyoruz kendimiz de dinleyicimizle nefesten nefese Köprü kuralım diyoruz yürekten yüreğe. Bizim Zilli Şıh da lahana misali!... Farklımekanlarda, farklı seyircilerle, farklı tepkilerle lahana gibi açılıyor, altından yeni bir şeyler çıkıyor. Anlatıldıkça, oynadıkça, konuştukça zenginleşiyor. Zeybek’in Meddahlık Sınavı adlı yapıtında da belirttiği gibi sazımız nefes oluyor ve bu nefesi dilden dile, kültürden kültüre, gönülden gönüle götürmeyi sürdürüyoruz. Ve yine aynı yapıtta meddahlık sınavını yapan meddah Çaycı’nın belirttiği üzere: “Biz bu kültürden gelmişiz. Üniversiteler, konservatuvarlar, yüksek okullar görmüşüz… Çok şey görmüşüz, çok şey bilmişiz. Sözlü geleneği damardan almışız. Onun için “Omardan gelmiyor, damardan geliyor”. Şimdilerde renkli cam karşısında resimleşen, resmileşen kültür karşısında dumura uğrayan geleneksel kültürümüzü kökünden canlandıralım demişiz. Bu nedenle bu mutlu güne gelmişiz. Gönül çekip gelenlere ne mutlu! ” diyoruz! Haşmet Zeybek’le birlikte köke ne zaman ulaşacağız bunu sanırım zaman gösterecek. Diyeceğimşu ki; tiyatroda en verimli, eğlenceli, keyifli yolculuk yazar-yönetmen-oyuncu-seyirci işbirliğiyle oluyor. Karşılıklı alış-verişe dayandığını düşündüğüm bu tiyatro yolculuğunun uğradığı duraklar çoğalsın istiyoruz. Duraklardan yeni yolcular alalım istiyoruz. Kim demiş tiyatro can çekişiyor diye! Kuşkusuz yaptığımız klasik tiyatro değil… Yalnızca hikaye anlatıyoruz… Bir çimdiklik ironik bir hikaye Yolculuğumuz devam ediyor… Hem de büyük bir keyifle… Dil olsun söze dökülsün gönlümüzdeki Yol olsun sele dönüşsün aklımızdaki… Umut olsun yele dönüşsün oyunumuzdaki Ve kalksın cafcaflı örtüler birer birer Görülsün altındaki esas gerçek… Ne kadar sürçü lîsan edersek affola….

Prof Dr. Nurhan TEKEREK
İstanbul 2012
Gösteri Günleri: 02, 09 , 23 Mart Cuma Saat . 20:00
www.maskkara.com
            0212 621 81 87    
İskenderpaşa mah.Vazirçeşmesi sok.No:3/A Aksaray-Fatih / İSTANBUL ( Pertevnilal Lisesi Arkası )

(Kaynak: Tiyatro Dünyası)


***


Ayrıca bakınız:


Kapitalizmin zorunlu yansıması LİNÇ ve YALAN kültürüne karşı, neredeyse gün yirmi dört saat mücadele eden Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, yepyeni bir estetik, tamamıyla tarihsel bir nitelik ve doğrudan doğruya toplumsal bir ameliyata daha başlayarak, LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'yı, bütün tiyatro kamuoyunun huzurunda kısık ateşte yargıladı... Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ı, "Orospu çocuğu Burak Caney"in (içinde Ahmet Ertuğrul Timur'un, Berk Samur'un, Bilge Emin'in, Çiğdem Erken'in, Deniz Atam'ın, Genco Demirer'in, Gül Fulya Akyol'un, Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın, Prof. Dr. Özdemir Nutku'nun, Sabiha Topallar'ın, Tuncer Cücenoğlu'nun, Yıldırım Fikret Urağ'ın, Zafer Algöz'ün de bulunduğu) yüzlerce kişiyle birlikte düzenlediği BİRİNCİ LİNÇ KAMPANYASI ile, LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın tam tamına 1100 kişilik kişiliksiz alçak kişiyle birlikte düzenlediği İKİNCİ LİNÇ KAMPANYASI ile, başta LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan olmak üzere onlarca kişinin düzenlediği ÜÇÜNCÜ (HUKUKSAL) LİNÇ KAMPANYASI ile susturamayınca, bu kez, karanlık kalemlerden dökülen kapkaranlık mürekkeplerle zifirî karanlık yazılar yazmaya başladılar ve tabii ki biz, er yada geç, bize yapılan bu LİNÇ KAMPANYASI saldırılarına hak ettiği biçimde, hak ettiği boyutta, hak ettiği şiddette yanıt verdik, yanıt veriyoruz ve yanıt vermeye devam edeceğiz: "Bana, yani Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'a, değil soru sorabilecek en son kişi hakkına sahip olmak, hiçbir zaman için bir tek küçücük soru bile soramayacak kadar LİNÇ ve YALAN kültürüne batmış durumdaki LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'ya birdenbire yanıt verme yerine, ağır ağır, yavaş yavaş yanıt verme gereksinimi duyduğum için, tabii ki ağır ağır ve tabii ki yavaş yavaş yanıt verdim!"



Feridun Çetinkaya, başta Sayın LİNÇÇİ Gülhan Avşar Demirkanlı, Sayın LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı, Sayın LİNÇÇİ Prof. Dr. Nurhan Tekerek, Sayın LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan olmak üzere, karanlık kafalı kişilerle birlikte 1100 kişilik kişiliksiz kişinin bir araya getirilip, LİNÇ KAMPANYASI düzenlemesine yardım ve yataklık eden (emekçi halkın desteğiyle ayakta duran) Evrensel Gazetesi tiyatro yazarı Sayın LİNÇÇİ Üstün Akmen'e güvenmedikleri için, onun peşinden gitmeyenlerin haklılığına önemle dikkat çekiyor!



Sayın Seval Deniz Karahaliloğlu (SSDK) da, tıpkı diğerleri (Burhan Gün, LİNÇÇİ Gülhan Avşar Demirkanlı, LİNÇÇİ Kemal Aydoğan, LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı, LİNÇÇİ Mehmet Bozkır, Nihat Haluk Bilginer, LİNÇÇİ Prof. Dr. Nurhan Tekerek, LİNÇÇİ Oyun Atölyesi, LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan, Uğur Demirci Tosun) gibi, Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarının ilga ve imhâ edilmesi için, sürekli olarak "hukuk kartını" öne sürerek, âdeta ÜÇÜNCÜ (HUKUKSAL) LİNÇ KAMPANYASI ateşine kupkuru odunlar atıp, dans ediyorlar!



Bulunmaz Tiyatro kurucusu ve yöneticisi Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, LİNÇ KAMPANYASI düzenleyenlere, bu kampanyaya imzalarıyla destek verenlere ve bu kampanyayı hukuku kullanarak sırtlanan avukatlara karşı çok sert bir hukuk mücadelesine girişirken, LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi sahibesi LİNÇÇİ Gülhan Avşar Demirkanlı'nın, LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin kurucusu ve yöneticisi LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın ve Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Başkanı LİNÇÇİ Prof. Dr. Nurhan Tekerek'in avukatı Burhan Gün'le Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurhan Tekerek'e karşı, Donkişot'tan bile daha sert mücadele etmeye devam ediyor hâlâ...



Darısı LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından LİNÇÇİ Gülhan Avşar Demirkanlı, LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı ve LİNÇÇİ Prof. Dr. Nurhan Tekerek'in avukatı Burhan Gün'ün başına!


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, sözünü hukuktan sakınmıyor!


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, bugün yine, hem de sanık olarak yargılandığı davanın duruşmasına korkusuzca gidip, çatır çatır dünya görüşünü savunurken, avukat Burhan Gün'le LİNÇÇİ Prof. Dr.Nurhan Tekerek, bugün yine, hem de şikâyetçi olmalarına karşın Hilmi Bulunmaz'ın karşısına asla ve kesinlikle çıkamadılar!


Bulunmaz, Burhan'la LİNÇÇİ Nurhan'ı yargılıyor! ile  bulunmaztiyatro

Linççi Nurhan Tekerek duruşmaya gelmedi! ile  bulunmaztiyatro
Burhan Gün'le Nurhan Tekerek, Bulunmaz'ın... ile  bulunmaztiyatro