29 Ocak 2012 Pazar

"Theope" oyunu yazarı Coşkun Büktel'le Bulunmaz Tiyatro kurucusu ve yöneticisi Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını ilga ve imhâ etmek için başlattıkları LİNÇ KAMPANYASI için tam tamına 1100 kişilik kişiliksiz alçak kişiyi ânında, birdenbire, çabucak, derhal, hemen, ivedilikle bir araya getirenlerden LİNÇÇİ Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (TEB) Başkanı LİNÇÇİ Üstün Akmen, Atatürk Kültür Merkezi'ni (Atatürk Cultural Center'ı) sözüm ona işgâl edeceğini çok uzun bir zaman önce bütün dünyaya belirtmesine, bildirmesine, duyurmasına, ilân etmesine karşın, iki elin parmakları kadar maceracı kişiyi, ancak, zar zor bir araya toplayabildi!

Oyun'un notu: LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin sanal kuyruğu LİNÇÇİ www.tiyatrodergisi.com.tr sitesinden alıp, olduğu gibi aşağıya aktardığımız, LİNÇÇİ Üstün Akmen'in Atatürk Kültür Merkezi'ni (Atatürk Cultural Center'ı)  işgâl edeceğini açıklamasının üzerinden bir ayı aşkın zaman, aşağıdaki haberin yayınlanmasının üzerinden bir hafta geçmesine ve bugün ocak ayının bitmesine neredeyse bir gün kalmasına, yani LİNÇÇİ Üstün Akmen'in verdiği sözün icraata geçmesi için saatlerin dahi tükenmekte olduğu şu ânda, aşağıdaki haberin yayınlandığı LİNÇÇİ yayın organında aksi bir durum yayınlanmadığına göre, sanırız, LİNÇÇİ Üstün Akmen, şu saatlerde Atatürk Kültür Merkezi'ni (Atatürk Cultural Center'ı) işgâl etmiş bulunuyordur. Biz, ne zaman ki, bu durumla ilgili olarak LİNÇÇİ www.tiyatrodergisi.com.tr sitesinde bir haber yayınlanırsa, bu haberi, acilen, derhal, hemen, ivedilikle okurlarımıza sunacamıza namusumuz üzerine ant içiyoruz!


***


Üstün Akmen: "AKM’YE KURŞUN ERİTMEK İÇİN, EL ELE GİDİYORUZ"


AKM’nin işgali ile ilgili olarak çağrıda bulunduğum sanatçılar katılacaklarını bildirmeye devam ediyor. Bilgesu Erenus, Kemal Başar, Yeşim Özsoy Gülan, Ayşe Lebriz Berkem’den sonra Kemal Kocatürk, Aslıhan Kandemir, İhsan Bengier, Ece Karaağaç, Nurkut İlhan, Deniz Atam da işgal sırasında yanımda olacaklarını beyan ettiler.

Hayret!

Daha operacılardan, balerinlerden, baletlerden, orkestra şeflerinden, üyelerinden, daha pek çok tiyatrocudan ve sanatçı kimliği taşıyanlardan, sivil toplum kuruluşlarından, sendikalardan ses seda yok.

Onlar, koca metropolün salonsuzluğundan memnunlar mı ne!

Üstün Akmen
Evrensel

(Kaynak: Tiyatro... Tiyatro... Dergisi)