11 Eylül 2011 Pazar

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, Oyuncular Sendikası'nı değerlendirdiği video çekimi yapılırken "konu değerlendirme mekânının ruhu"nu da belgeledi...

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın "konu değerlendirme mekânı" (Fotoğraflar: Hilmi Bulunmaz / Mesut Alptekin)


Biz, Bulunmaz Tiyatro olarak, tiyatroyu yakından yada uzaktan ilgilendiren her konuyu gündemimize almaya kesin kararlı bir kuruluşuz.

Biz, tiyatroyu, sadece tiyatro olarak görmenin ötesine geçebilecek donanıma sahip olmaktan yoksun dangalaklardan olmadığımız için, bu tavrımızdan asla ödün vermiyoruz.

Biz, tiyatro sanatının, bir yaşama biçimi gerektirdiğini, tiyatro sanatının gün yirmi dört saat düşünülmesi gereken bir iş olduğunu içselleştiren insanların soluk aldığı bir kuruluşa sahip olmanın tatlı huzuruyla yaşadığımız için, sanat okullarındaki ahmakça müfredata tutsak olmuyoruz.

Biz, bir "öğretim bütünü" olmasına karşın, sanatın tümel tinini algılamaktan yoksun müfredat olgusunu elimizin tersiyle çöpe iterek, her zaman için karşısında olduğumuz şapşal müfredat canavarına karşı müthiş bir karşı koyuş içerisindeyiz.

Biz, bu nedenle, bir ders havasına tutsak olmak yerine, içinde bulunduğumuz çalışma süreci, hangi biçimi zorunlu kılarsa, o tür bir mekân algısıyla hareket ediyoruz. Yukarıdaki fotoğrafların kanıtladığı gerçek de budur; özgür üretim için, rahat bir çalışma mekânı...

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz