4 Ağustos 2011 Perşembe

LİNÇÇİ tiyatro esnafı, Lions Ömer Şahinbaş'la işbirliği içerisinde!

Yazar Coşkun Büktel'le Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imhâ etmek için bir araya gelen 1100 kişilik kişiliksiz kişi arasında bulunanlar, bizim verdiğimiz sert mücadele sonucu tiyatral anlamda soluk alamayınca, ancak "5. Türkiye Tiyatro Buluşması" içinde varlık göstermeye çalışıyorlar.

LİNÇ KAMPANYASI için büyük bir özveriyle çalışıp, önemli bir emek harcayan başta LİNÇÇİ Yenikapı Tiyatrosu olmak üzere, şu LİNÇÇİ kişiler "5. Türkiye Tiyatro Buluşması" sürecine katılıyorlar:

Erhan Gökgücü, Kaan Erkam, Orçun Masatçı, Orhan Aydın, Tuncer Cücenoğlu, Üstün Akmen, Zafer Gecegörür...

Lions Ömer Şahinbaş tarafından da desteklenen "5. Türkiye Tiyatro Buluşması" sonucu, yeni bir LİNÇ KAMPANYASI süreci başlatılırsa, hiç şaşmayacağız.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Ömer ŞAHİNBAŞ


Ln. Ömer Şahinbaş, 1945 de Bandırma’da doğdu. İstanbul Avusturya Lisesi ve İ. İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinde ki öğreniminden sonra İnt. Marketing üzerine (BA) çalışması ve öğrenciliği sırasında da AIESEC öğrenci örgütünde 4 yıl yöneticilik yaptı. Çalışma hayatını 1999 yılına kadar üst düzey yönetici olarak çeşitli ticari ve sanayi kuruluşlarında sürdürdü.

1985 yılında İstanbul Kartal Lions Kulübünde Lions’a katılan Ln.Ömer Şahinbaş, 1987 yılında İstanbul Küçükyalı Lions Kulübü Kurucuları arasında yer aldı. Görevi için bulunduğu Alanya’da Alanya Lions Kulübü üyesi olarak daha sonra da İstanbul Konak Lions Kulübü üyesi olarak aktif lion’ luğunu sürdürmekte.

Kulüp üyesi ve proje yöneticisi olarak bu güne kadar, Hulki Cevizoğlu, Uğur Dündar gibi katılımcılarla gerçekleşen topluma yönelik “Çevre ve İnsan Kirliliği” panelleri; Talasemi platformu çalışmaları ile talasemi hastalarının “Yeşil Kart” uygulamalarına dahil edilmeleri ve Program yöneticisi olarak MD’de ilk defa Merger (kulüp birleşme programının) gerçekleşmesinin sağlanmasına çalışmıştır.

Ln. Ömer Şahinbaş 2000-2001 sezonundan beri ” Lions Tiyatro Ödülleri” projesinin yöneticisi ve koordinatörü olarak bu ödül sisteminin Türkiye’de dağıtılan Tiyatro Ödülleri arasında yer almasını sağlayan çalışmaları sürdürmektedir.

Ailesi, Lion Gönül Şahinbaş, kızları Leo İlksen Şahinbaş, Zeynep Arseven, Bahar Şahinbaş, damadı ve torunuyla “emekli” yaşamını sürdüren Ln. Ömer Şahinbaş, Kulüp Başkanlığı dışında hiçbir Yönetim Çevresi görevi almamıştır.