3 Ağustos 2011 Çarşamba

"Kırk yıllık" Arguvan, LİNÇÇİ tiyatrodergisi'nde "Arguvant" oldu!


(Kaynak: tiyatrodergisi.com.tr)


Bu ülkedeki tiyatroların gürbüzleşip, kendi ayakları üzerinde yürüyebilmeleri için, öncelikle içinde tutsak oldukları resmî kurumların kuvözünden çıkmaları gerekir.

Bu ülkedeki tiyatroların Kültür Bakanlığı çanağı yalamadan, onurlu bir biçimde izleyicilerin karşısına çıkabilmeleri için, öncelikle kırıntılarına razı oldukları çanağı kırıp parçalamaları gerekir.

Bu ülkedeki tiyatroların beslenmesini sağlayan tiyatro dergileri, resmî tiyatro kurumlarından reklâm almadan, sadece ve sadece okurlarının tertemiz duyarlılıklarına güvenerek yaşayabilmeleri için, öncelikle resmî kurumlarla oluşturdukları "al takke, ver külah" cıvıklığından kurtulmaları gerekir.

Bu ülkedeki tiyatroların etkinliklerini duyurmak adına yayınlanan tiyatro dergilerinin "salla başı, al maaşı" basitliğine indirgenmemesi için, öncelikle Ertuğrul Günay'ı, Lemi Bilgin'i, Ayşenil Şamlıoğlu'nu ve Nejat Birecik'i kafaya almamaları gerekir.

Bu ülkedeki tiyatroların çıkarlarını koruduğu palavrasını atan kuruluşların, tamamıyla memur kostümüyle ortalık yerde dolaşmaması için, öncelikle halka, tüyü bitmemiş yetime karşı toplumsal sorumluluk bilincine ulaşması gerekir.

Bu ülkedeki tiyatroların rotalarını ayarlayan LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi, sırtını devlete yaslamadan bir adım bile atamayacak durumda olduğu için, bu derginin sanal kuyruğu olarak yayın yapan LİNÇÇİ tiyatrodergisi.com.tr sitesi, bırakınız herhangi bir ciddi haber yayınlamayı, hiç de ciddi olmayan haberlerde bile birçok yazım yanlışı yapıyor. Yukarıdaki fotoğraftan da çok net bir biçimde görebileceğiniz gibi, "kırk yıllık" Arguvan, LİNÇÇİ tiyatrodergisi.com.tr sayesinde "Arguvant" oluvermiş. Bu tür rezalet yayıncılığın önünün kesilmesi için, resmi kurumların, bu tür pespaye yayın organlarına hiçbir zaman ve hiçbir koşulda reklâm vermemeleri gerekir.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz