7 Ağustos 2011 Pazar

İster sağcılar söylesin, ister solcular; doğru söze kim ne diyebilir?

Bizim ülkemizdeki tiyatro yayınlarının hemen hemen tamamı, emperyalist kültürün taşıyıcısı olarak varlık gösteriyor.

Bizim ülkemizdeki tiyatro yayınlarının hemen hemen tamamı, kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için yayınlanıyor.

Bizim ülkemizdeki tiyatro yayınlarının hemen hemen tamamı, faşizan bir söylemin ötesine gitmekte zorlandıkları için, ikide bir "Türk tiyatrosu, Türk tiyatrosu" diyerek, olmayan bir şeyi pazarlama telaşına düşüyor.

Bizim ülkemizdeki tiyatro yayınlarının hemen hemen tamamı, gözlerini ve kulaklarını Broadway'e dikip, bu Amerikan "Geniş Yol"unu işgâl eden emperyal "artiz"lerin boklu donlarının ışıltılı renkleriyle gözlerimizi boyamak istiyor.

Bizim ülkemizdeki tiyatro yayınlarının hemen hemen tamamı, 400 yıldır dünya tiyatro sahnelerini kirleten sahte duygular mimarı William Shakespeare'in kölesi olarak yayın yaptıklarından, kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için, ezberci Devlet Tiyatroları vitrini olarak işlev görüyor.

Bizim ülkemizdeki tiyatro yayınlarının hemen hemen tamamı, onlarca dilin konuşulduğu coğrafyamızdaki gerçekleri görmezden gelerek, sadece ve sadece "Türk tiyatrosu" repliğiyle yayın yapmayı sürdürüyor.

Bizim ülkemizdeki tiyatro yayınlarının hemen hemen tamamı, iliğine kadar sömürüldüğü için, bırakınız tiyatro sanatıyla uğraşmayı, günde bir tas çorba bile bulamayan ezilenlerin dünyasını sayfalarına taşımamaya öyle büyük bir özen gösteriyor ki, sanki dünyada sadece İngilizce, Türkçe ve Mimesisçe konuşulduğunu, bu dünyada Bantu yada Swahili dili konuşan insanların bulunmadığını sanmamızı istiyor.

Bizim ülkemizdeki tiyatro yayınlarının hemen hemen tamamı, içki kadehine tutsak olmuş akvaryum balığı gibi yaşayan yayıncılar tarafından yönetildiği için, örnekse, aşağıdaki haberi, "tiyatral bulmadıklarından" olsa gerek, sayfalarına taşıma zahmetinde asla ve kesinlikle bulunmuyor.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Bu sefalet Batı'nın eseri

"Sahip olduğu zengin yeraltı kaynaklarına rağmen yıllardır açlık ve iç savaşın pençesinde kıvranan Somali'nin içinde bulunduğu durum, bugünlerde timsah gözyaşları döken emperyalist Batı'nın eseri. Batılı güçler, Somali'nin zengin yer altı kaynaklarını sömürmek için halkını sefalete mahkûm ettiler."

(Kaynak: habervaktim.com)