24 Ağustos 2011 Çarşamba

facebook bataklığındaki magazinel düzeysizlik, twitter'a da yansıdığından, yeteneksiz tiyatrocu Haluk Bilginer'e, Zuhal Olcay'a, Erol Köse'ye sıçradı!

Oyun'un notu: Milliyet'ten alıp olduğu gibi aşağıya aktardığımız haberdeki yazım yanlışlarını düzeltmedik.


***


"Onca yoksulluk varken", kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için sanat yapan(?!) Erol Köse, Haluk Bilginer ve Zuhal Olcay, tabii ki, sınıflarının gerektirdiği bir yaşam biçimiyle hareket ediyorlar. Toplumu kapitalize eden bu kişiler, yoksulluğun ve yoksunluğun üzerini düşlerle drajelendiren birer meta esteti olarak soluk alıyorlar.

Genç ölüler cumhuriyeti olarak adlandırdığımız bir coğrafyada kan gölünde yüzen halk, ne yazık ki, facebook bataklığı ve twitter gibi sanal ortamlardaki magazinel evrene tutsak edilmek isteniyor. Banal bir hayatın bayat ekmeğiyle ömür kilometresini doldurmanın ötesinde bir çaresi bulunmayan halk, ellerindeki nasırın ve gözlerindeki yaşın ayrımına vardığında, tabii ki, burjuva sanatçılarının değeri hızla, hem de şimşek hızıyla yok olarak, yüzlerindeki yapay gülüşler tarihin çöplüğüne iltica edecek.

İstanbul 7. Sulh Ceza Mahkemesi'nde bir başka dava nedeniyle Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın iki yıl hapsini isteyen LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu Nihat Haluk Bilginer'in de taraf olduğu aşağıdaki haberi, özellikle gündeme getirdik. Böylelikle, Nihat Haluk Bilginer gibi sanatçıların(?!), nasıl bir yaşam biçimi içerisinde bulunduklarını daha yakından duyumsamanızı istedik. Lütfen, okuyunuz...

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Erol Köse'ye twitter sorgusu!


Twitter hesabından “Haluk Bilginer’in eski eşi Zuhal Olcay’ı dövdüğünü iddia eden” Erol Köse dün polise ifade verdi

Köse “Adımı kullanarak hesap açmışlar. Yazılanlarla ilgim yok” dedi.

Twitter’daki sayfasında usta oyuncu Haluk Bilginer’in, bir dönem evli olduğu Zuhal Olcay’ı dövdüğünü iddia eden Erol Köse, Olcay’ın şikâyeti üzerine dün polise ifade verdi. Emniyet Müdürlüğü’nde 3 saat kalan Köse, Twitter’daki sayfasında yazılanların kendisine ait olmadığını öne sürdü. Twitter’da adının kullanılarak sayfa açıldığını söyleyen Köse “Bu benimsayfamdeğil. Yazılanlarla ilgimyok. Bunu başkaları yapıyor” dedi.

‘YALANCISIN’

Köse, Twitter’daki sayfasında 2 ay önce yaptığı açıklamada Haluk Bilginer’in bir dönemevli olduğu Zuhal Olcay’ı dövdüğünü iddia ederek “Haluk Bilginer’in Zuhal Olcay’ı kaç kere dövdüğünü bilen var mı, evet şahidim, komşumdular. Altunizade Mesa’da Olcay kaç kez ‘imdat’ diye dayak yerdi. Kadına şiddetin kültürle alakası yok. Tümsite şahit, hadi Zuhal yalanlasın, hodri meydan” diye yazmıştı. Bu açıklamanın ardından Zuhal Olcay “10 yıldır o sitede oturuyorum, biz geldiğimizde Erol Köse taşınmıştı. Herhalde kafayı yedi, dikkat çekmek için yapıyor. Böyle hasta ruhların ne yapacağını bilemezsiniz. Zaten Haluk’un böyle konularda benim savunmama ihtiyacı da yoktur. O çok değerli bir insandır” sözleriyle yanıt vererek polise şikâyetçi olmuştu.

(Kaynak: Milliyet)


***


Ayrıca bakınız:

Yayınımızda beş günlük bir aksama olacağı için özür dileriz! (HB)

400 yıldır dünya tiyatro sahnelerini kirleten William Shakespeare'i ve Shakespeare çocuklarını yerden yere vuran Hüseyin Hilmi Bulunmaz, yargılanıyor!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı "açılışı"nı LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin avukatı Süleyman Anıl'la birlikte yaptı!!!

Hilmi Bulunmaz, kendisini "Seni şubeye çektiririm!" diye tehdit eden Nihat Haluk Bilginer'in tehditçi avukatı Süleyman Anıl'ı savcılığa şikâyet etti!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, kendisini tehdit eden Nihat Haluk Bilginer'in avukatı Süleyman Anıl'la ilgili olarak BAKANLIK BÜROSU'na bilgi verdi!

Gürcüstan'ın her köşesinde sayılamayacak kadar çok tarih var!