4 Ağustos 2011 Perşembe

400 yıldır dünya tiyatro sahnelerini kirleten en büyük tiyatral sahtekâr William Shakespeare'in estetik torunu Haluk Bilginer, tiyatroyu kirletiyor!!!

Sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz, kendisine noter onaylı ihtarname gönderen, kendisini savcılığa şikâyet eden, kendisini mahkemeye veren LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu ve "Shakespeare çocuğu" Nihat Haluk Bilginer'in "7 Şekspir Müzikali" gösterisini izlemek için, taaa LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin izbe ve insana hiçbir estetik duygu yüklemeyen salonuna dek gidip "7 Şekspir Müzikali" gösterisini ("Shakespeare çocuğu" Nihat Haluk Bilginer'in "bodyguard"ları eşliğinde) kare kare izledi; devrimci tiyatro izleyicilerinin bu iğrenç ve bu ahlâksız gösterinin tuzağına düşmemeleri için, bu iğrenç ve bu ahlâksız gösteriyi tüm cepheleriyle yazdı...


***


Öncelikle, "7 Şekspir Müzikali" gösteri sürecini anlatmaya çalışayım: Bir bar, bir disko, bir fuar, bir gazino, bir panayır, bir pavyon, bir pazar, bir sirk atmosferine sahip "7 Şekspir Müzikali" gösterisi, ilan edilen saatte asla başlayamadı. Biletlerde, koltuk numaralarında, afişlerde, gazete ilanlarında... "7 Şekspir Müzikali" gösterisinin, tam 20.30'da başlayacağı ve "7 Şekspir Müzikali" gösterisine geç gelenlerin,"7 Şekspir Müzikali" gösterisinin ancak ikinci perdesini izleyebileceklerini belirtmelerine karşın, LİNÇÇİ Oyun Atölyesi sahipleri, kendi sözleşmelerine uygun davranmayıp "7 Şekspir Müzikali" gösterisini, tam 20.35'te zar zor ancak başlatabildiler.

"7 Şekspir Müzikali" gösterisinin geç başlamasının birçok nedeni vardı. Bir bar, bir disko, bir fuar, bir gazino, bir panayır, bir pavyon, bir pazar, bir sirk atmosferinde dinamik bir biçimde gösteri alanı oluşturmak son derecede zor bir durumdur. Çünkü, LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin ve bu ticarî kuruluşun sunduğu tiyatro sanatıyla hiçbir ilgisi bulunmayan gösterilerin ucundan tutmuş hiçbir kimse, doğal olarak, bu işi sanatsal bir uğraş için değil, bir ekmek kapısı olarak gördüklerinden, işlerini küçük parmaklarının tırnak uçlarıyla yapıyorlar.

Tamamını okumak için, mutlaka, ama mutlaka aşağıdaki linki tıklayınız:

400 yıldır dünya tiyatro sahnelerini kirletmiş William Shakespeare'in Türkiye temsilcilerinden Shakespeare çocuğu Haluk Bilginer, oynamasını bilmiyor!