30 Haziran 2011 Perşembe

Erbil Göktaş'ın "yanıt"ını, okumadan yayınlıyoruz!

ERBİL GÖKTAŞ

BİTMEYEN GECE DERSLERİ (“GECE GELEN” TİRAT)

HİLMİ BULUNMAZ’A “GECE GELEN” TİRAT!...

BİRAZ “GEÇ”E KALMIŞTI…

29 Haziran 2011 tarihli “www.tiyatroyun.blogspot.comunda diyorsun ki;

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın eleştirilerine ikna edici bir yanıt veremeyen Yrd. Doç. Dr. Erbil Göktaş yayıncılığı işine geldiği gibi algılıyor!

Ve sonra ekliyorsun ki;

“Oysa, değil 21 Haziran 2011 tarihinde, 19 Haziran 2011 tarihindeki durum bile şöyleydi:

Hilmi Bulunmaz - "Bu benim 'çocuk'" böyle biri Erbilciğim! Hem eleştirir ve hem de eleştirmenlik stratejisi sunar!! Ne yaparsın, serde
devrimcilik var!!!”

Evet buraya kadar haklı gibi görünüyorsun ancak;

Kazın ayağı öyle değil; nasıl mı?...

Anlatayım:

Ben "YENİ GECE DERSLERİ (HİLMİ BULUNMAZ VE HEMPALARI İÇİN) BEYKOZLU ŞÖVALYE HİLMİ BULUNMAZ’IN OYUNU İÇİN TİRAT!..." adlı word dosyasını sana 21 haziran 2001 tarihinde gönderdim, evet, ancak dosyanın üstüne sağ tıklayıp “özellikler” kısmına bakacak olursan dosyada şunları göreceksin:

Oluşturma: 16 Haziran 2011 Perşembe

Değiştirme: 21 Haziran 2011 Salı

Yani bu ne demektir? Ekte senin “polemik oyun”unun indirdiğim dosyasını ve yukardaki başlığı içeren yazıyı da ekliyorum, ona da mausu sağ tıklayıp “özellikler”e bakacak olursan yukardaki tarihleri göreceksin… Daha ayrıntıları var ama onlar gerekli değil, bu kadarı kimin, kimlerin, neleri “işine geldiği gibi” yorumladığını açıklamaya yeter diye düşünüyorum. Bu dosyaların fotoğrafını çekip gönderebilmek de mümkün ama sana inanıyorum, lütfen mausu sağ tıklatıp kendin bakıver ve okurlara bunu açıklayıver.

Diyeceksin ki; “madem 16 Haziran’da yazdın, niye 21 Haziran’da gönderdin?”…

Biliyorsun, o sıralar, ülkenin de gündemi, senin de gündemin “KOÜ GSF Bölünemez”le ilgiliydi; “benim” fakültemin bu yoğun gündemi ve “eylemleri” sürerken, bu yanıtı o sıralar sana gönderip “gündemi” değiştiremez ya da saptıramazdım. Görüyorsun ya kendimi yine “güdümledim” ya da herkesin anlayacağı bir dille söylersek, “engelledim" ve erteledim.

O yüzdendir ki, senin oyununa “katkı” olsun diye “gece gelen tirat”ım, “geç”e kalmıştır; bunun “yayıncılığı” işime geldiği gibi algılamamla bir ilgisi yoktur.

Umarım sen de “öyle” algılamıyorsundur?…

“Karanlık”ın bağrından fışkıran “Gece Dersleri”nin kararlılığıyla!...